Week horoscoop:Een warme welkom aan Neptunus in Vissen

http://www.youtube.com/watch?v=tMS2uMUQNnQ

Week horoscoop: Bij Neptunus in Vissen hoort precies zo’n prachtige oude lied. “What the world needs now is love sweet love” – gezongen mid jaren zestig toen er nog alle ruimte voor idealisme was. Nu klinkt het misschien over romantisch – maar geef toe – het is ook wel heerlijk.  Opgaan in een sfeer, wegdromen, je fantasie op hol laten slaan, de muse opzoeken, dit hoort allemaal bij de planeet Neptunus. Ik voel ook een soort waas over mij heen komen als ik eraan deze stand denk. Neptunus in Vissen. Probeer het hardop te zeggen: Neptunus in Vissen. De toon, klank en ritme, geven het al aan: dit zijn twee woorden die bij elkaar horen. Je voelt het. Misschien als je ze vaak genoeg hardop zou zeggen, zouden ze ook de kracht bezitten om als een soort mantra te werken. Neptunus in Vissen voor de wereld vrede, Neptunus in Vissen voor meer  liefde tussen mensen. Mmmmmmm
Het is zaak met Neptunus één oog op de werkelijkheid te houden. Er zit een prijskaartje op dat opgaan in, op zelfbegoocheling. Gekte is ook een typische Neptuniaans verschijnsel!  Neptunus doet de grens tussen mij en jouw vervagen – en als mijn grenzen vallen – kan ik overspoeld worden. Overspoeld – wat voelt dat zo waterig aan. Je kunt in Neptunus verdrinken.

Week horoscoop: Eigenlijk is er maar een conclusie. Al probeert Neptunus zich aan Saturnus te ontglippen, heeft Neptunus de nuchtere en aardse Saturnus hard nodig. Dat deze twee planeten voor elkaar bestemd zijn, zie je ook in de horoscoop voor de ontdekking van Neptunus – waar Saturnus en Neptunus conjunct staan. Ik gebruik Nick Kollerstrom’s data – zoals geciteerd in Nick Campion’s, BWH: sept 24 1846, 00.15, Berlin.(klik op horoscoop voor grotere image)

Week horoscoop: Wat een prachtige horoscoop – met Saturnus en Neptunus in het waterige 8e huis in het luchtige Waterman. Je kan bijna de geesten horen kloppen in de diepte. Het onderbewuste schreeuwt om aandacht. Omdat Waterman een abstract denk teken is – is het begrijpelijk dat er sinds de ontdekking van Neptunus allerlei theorieen zijn onstaan over ons eigen onderbewuste. Ineens werd de intellectueele belangstelling om er met ons hoofd bij het onzichtbare te komen gewekt. Wat vormloos was (Neptunus) kreeg structuur (Saturnus).

Als je dit leest – zit ik zelf in de UK. Door omstandigheden is mijn Neptunus workshop verplaatst – waarschijnlijk naar juni. Mail mij als je hier meer informatie over wilt ontvangen. Echter mails worden pas na 9 april beantwoord. Ik wens jullie een hele fijne Neptunus in Vissen – hef minstens een glas!! Geniet maar met mate!! Ik laat jullie met dit leuk stuk van Richard Tarnas over Saturnuns/Neptunus... “The ideal and the real”   Groet, Elizabeth

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, mundane astrologie en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Week horoscoop:Een warme welkom aan Neptunus in Vissen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *