Pluto retrograde..

De drievoudige conjunctie van Jupiter, Zon, Mercurius in Ram – komen nu los van de invloed van Saturnus  in Weegschaal. Op juist zo’n moment begint Pluto retrograde te lopen. Van zaterdag 9 april (7 cap 30) tot zat 16 september (4 cap 53) houdt Pluto zich schuil in Steenbok. Ingetogen kracht en innerlijke kracht en dat zullen we wel nodig hebben. In augustus botsen Uranus en Pluto voor het eerst sinds de jaren dertig van de vorige eeuw met elkaar. Ze staan dan in vierkant met een orb van 1 graad. Het kan wel lijken alsof veel elementen van ons leven aan het afbrokkelen zijn. Er is minder zekerheid ook in het collectief. We horen veel over de negatieve uitwerkingen van de Uranus/Pluto vierkant – maar alles heeft twee kanten. Dit soort harde aspecten wijzen ons ook op datgene wat niet aan verandering onderhevig is. De behoefte aan vriendschap en liefde bijvoorbeeld. Wat dat betreft, hebben zulke harde aspecten ook met de evolutie van ons planeet te maken. Want uiteindelijk is alles wat universele waarde bevat niet te corruperen.  Pluto retrograde heeft een rol te spelen in de terugkeer naar de essentie. De uitdaging nu is ons zelf te zijn.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Pluto in Capricorn en getagd, . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Pluto retrograde..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *