Pluto stationair: Schietpartij Alphen a/d Rijn

Op zaterdag 9 april om 10.50 (LT) ging Pluto retrograde lopen. Iets meer dan een uur later ging een jongen in winkel centrum Ridderhof met wapens tekeer. Een planeet stationair heeft altijd meer kracht – omdat het al zijn gewicht als het ware op een plek in dierenriem deponeert. Er zit geen beweging meer in – en stilstaan is iets wat tegen de natuurlijke orde in de kosmos indruist. Alles is continu in beweging – alleen een stilstaand planeet schijnbaar niet. En wat voor een planeet! Pluto in Steenbok – die Mars – geweld, testosterone, en mannelijke agressie exalteert. Daarnaast staat Mars in zijn eigen teken Ram – wat m.i. neigt naar impulsieve handelingen en aktie zonder denken. De naam Ridderhof (adelijk huis) associeer ik ook met ridders die vechtersbazen zijn geweest. Dat adelijke zie ik ook in de planeten terug: Zon verhoogd in Ram; Saturnus (de dader) verhoogd in Weegschaal  en vooral Mars als koning in zijn eigen kasteel Ram. De horoscoop voor de schietpartij in Alphen a/d Rijn – 9 april 2011, 12.01

De moordenaar wordt weergegeven door de heerser van het 7e huis en dat is de planeet Saturnus retrograde en in Weegschaal in het 4e huis (the house of endings). Saturnus staat tegenover een boel planeten in Ram – en heeft bijna de helft van de horoscoop voor zichzelf. Deze Saturnus wordt dus een ‘singleton’ genoemd, of een eenling zou je kunnen zeggen – die los lijkt te staan van de rest van de planeten. Saturnus wordt beheerd door Venus – maar de laatste aspect die Saturnus heeft gemaakt is een driehoek met de Maan. Vrijwel direkt na de contact met Saturnus heeft de Maan een vierkant met Venus gemaakt.  Een emotionele afwijzing of een teleurstelling in de liefde misschien? In ieder geval frustratie. Het winkelende publiek wordt weergegeven door de Maan in Tweeling in het 12e huis – hier conjunct met de Saturnaal gekleurde zuidknoop van de Maan.

De nieuwe maan van zondag 3 april – was al behoorlijk agressief – zie mijn post hierover. Indien je de horoscoop voor deze nieuwe maan voor locatie Alphen a/d Rijn trekt – dan zie je dat het valt in het 8e huis (rouw en collectief verlies). Nieuwe Maan 3 april 2011, 16.32

Een ongeloofelijk triest gebeuren. Elizabeth

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in maanfasen, mundane astrologie en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Pluto stationair: Schietpartij Alphen a/d Rijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *