Pluto stationair: Schietpartij Alphen a/d Rijn

Op zaterdag 9 april om 10.50 (LT) ging Pluto retrograde lopen. Iets meer dan een uur later ging een jongen in winkel centrum Ridderhof met wapens tekeer. Een planeet stationair heeft altijd meer kracht – omdat het al zijn gewicht als het ware op een plek in dierenriem deponeert. Er zit geen beweging meer in – en stilstaan is iets wat tegen de natuurlijke orde in de kosmos indruist. Alles is continu in beweging – alleen een stilstaand planeet schijnbaar niet. En wat voor een planeet! Pluto in Steenbok – die Mars – geweld, testosterone, en mannelijke agressie exalteert. Daarnaast staat Mars in zijn eigen teken Ram – wat m.i. neigt naar impulsieve handelingen en aktie zonder denken. De naam Ridderhof (adelijk huis) associeer ik ook met ridders die vechtersbazen zijn geweest. Dat adelijke zie ik ook in de planeten terug: Zon verhoogd in Ram; Saturnus (de dader) verhoogd in Weegschaal  en vooral Mars als koning in zijn eigen kasteel Ram. De horoscoop voor de schietpartij in Alphen a/d Rijn – 9 april 2011, 12.01

De moordenaar wordt weergegeven door de heerser van het 7e huis en dat is de planeet Saturnus retrograde en in Weegschaal in het 4e huis (the house of endings). Saturnus staat tegenover een boel planeten in Ram – en heeft bijna de helft van de horoscoop voor zichzelf. Deze Saturnus wordt dus een ‘singleton’ genoemd, of een eenling zou je kunnen zeggen – die los lijkt te staan van de rest van de planeten. Saturnus wordt beheerd door Venus – maar de laatste aspect die Saturnus heeft gemaakt is een driehoek met de Maan. Vrijwel direkt na de contact met Saturnus heeft de Maan een vierkant met Venus gemaakt.  Een emotionele afwijzing of een teleurstelling in de liefde misschien? In ieder geval frustratie. Het winkelende publiek wordt weergegeven door de Maan in Tweeling in het 12e huis – hier conjunct met de Saturnaal gekleurde zuidknoop van de Maan.

De nieuwe maan van zondag 3 april – was al behoorlijk agressief – zie mijn post hierover. Indien je de horoscoop voor deze nieuwe maan voor locatie Alphen a/d Rijn trekt – dan zie je dat het valt in het 8e huis (rouw en collectief verlies). Nieuwe Maan 3 april 2011, 16.32

Een ongeloofelijk triest gebeuren. Elizabeth

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in maanfasen, mundane astrologie en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Pluto stationair: Schietpartij Alphen a/d Rijn

 1. Gala zegt:

  Bezetenheid… een ziel die totaal bezeten is van een idee-fixe. Dit is niet menselijk! Slechtoffers spreken ook over die “dode blik”. Dat hoor je vaak in zulke gevallen. Zoveel Ram gaat voor 1 ding! Mars verhoogd met
  crazzy Uranus in het achterhoof. Voeg daar Zon/Mercurius “verbrand” en vergroot dat met Jupiter een groot
  geweer een mitrailleur! Totaal buiten zinnen (Jup/zon/merc) was hij in Ram de moordmachine.
  Wat mij ook fascineerd is dat de oma van Tristan, thrillerschijfster Jackie Loutens een boek schreef met de titel “vier miniuten voor half acht…” daarin worden voorbijgangers op een treinstation geraakt door kogels van een schutter die mensen willekeurig treft. Het gebeurde ook in April in het stadje Castellum aan de Rijn!
  Misschien heeft de vrouwelijke energie in de horoscoop daar wat mee van doen, behoorlijk wat Vissen uit het onbewuste… wie weet! Tristan schreef zijn duivels verhaal met bloed om nooit te vergeten! Ziekelijk !

 2. Karen zegt:

  Dank jullie wel Elizabeth en Gala!
  Ik zou jou, Elizabeth wel wat willen vragen. Waarom wordt de moordenaar weergegeven door de heerser van het 7e huis?
  En je schrijft: Saturnus wordt beheerst door Venus. Waarom? En valt er nog iets te zeggen over de huisheren? Mercurius huisheer 4? Niet makkelijk communiceren, verwrongen misschien wel, gefrustreed. Of zie ik dat verkeerd? En de maan (volk, toch?) in 12e huis. Dus twaalfde huis staat toch niet alleen voor onderbewuste, maar ook voor (heel ouderwets) gevangenschap. De mensen in de Ridderhof waren letterlijk gevangenen. Heeft die maansknoop daar nog wat over te zeggen?
  Huisheer 12 is dezelfde als die van 4 , waar de dader staat.
  Hartelijke groet, Karen

 3. Elizabeth Hathway zegt:

  Hi Karen, Het 7e huis – is het huis van de openlijke vijanden, daders, (i.h. engels perpetrators) dieven, enz. Waarom – het is het huis dat tegenover de 1e staat – in spanningsaspect (de oppositie) met het huis van de ‘zelf’. Planeten gaan hier onder – inclusief de Zon – schenker van het levenslicht. Dit is hele oude astrologie hoor… van Manilius (1e eeuw) en misschien zelfs ouder.
  Saturnus staat in het huis van Venus – Weegschaal – en wordt dus door Venus beheerd. Als ik bij jouw op bezoek ben – moet ik ook rekening met jouw houden.
  Het 4e huis – beheerd door Mercurius – zou je ook als het winkelcentrum zelf kunnen zien. Mercurius is tevens heerser van winkeliers. Mercurius is combust – d.w.z. dichtbij de Zon. Deze stand wordt dikwijls in verband met angst gebracht.
  Klopt helemaal wat je zegt over de Maan in 12. Inderdaad mensen konden geen kant op. Afschuwelijk.
  Groetjes..Elizabeth

 4. Karen zegt:

  Dank voor dit mini college, leerzaam En huis van openlijke vijanden, die had ik moeten weten.
  Groet!

  Karen

 5. John zegt:

  Ook interessant om te zien dat de Maan,op het moment van de schietpartij exact boven de horens van de Stier stond ( Al Hecka en El Nath).
  El Nath ,(synoniem voor extreem geweld) was trouwens ook van de partij op het moment van de Tsunami in Japen.
  met vriendelijke groeten

  John

 6. Correctie zonder geboorteuur horoscoop Tristan van der Vlis.
  Tristan van der Vlis werd op 8 april 1986 te Amsterdam geboren.
  Gecorrigeerde tijd: 7u00m9,5s.
  Ascendant: 15.01.01 ram.
  MC: 5.36.11 steenbok.
  Saturnus heer MC in het achste huis.
  Mars heer ascendant en neptunus mede heer twaalfde huis resp. 5.48.37 en 5.25.20 steenbok conjunct MC.
  Progressieve aspecten:
  9-Apr-2011 015°,31’54 Steenbok Mars 135 OND Asc (schietpartij en zelfmoord)
  10-Apr-2011 020°,48’37 Waterman C-11 45 Nep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *