Mars oppositie Saturnus: Schietclubs willen jonge leden aantrekken

De oppositie tussen Mars en Saturnus wordt in het collectief steeds sterker voelbaar. (De exacte oppositie vindt plaats volgende week maandag -18 april). Neem bijvoorbeeld dit artikel uit Trouw: Schietclubs werven actief jonge leden – en dan bedoelen ze ook jonge leden (vanaf 12 jaar!!!). Schieten is een Mars aktiviteit per uitstek – terwijl het werven van nieuwe leden die het voortbestaan van de organisatie veilig moet stellen  – duidelijk een Saturnus bezigheid is. Ik vind het een schokkend idee dat mensen langs scholen mogen gaan om schieten onder jongeren te promoten. Ik citeer nu uit het artikel in Trouw:

”Hier liggen ook nog veel (onbenutte) mogelijkheden’, schrijft de KNSA in het marketingplan. De wens om jeugd tussen de twaalf en achttien te binden is ‘zeer nadrukkelijk aanwezig’, vooral omdat de helft van de bij de KNSA aangesloten schutters vijftig jaar of ouder is, zo valt te lezen.’

Men maakt zich kennelijk zorgen over de leeftijd (Saturnus) van de huidige leden. Gelukkig gaat het op dit moment alleen over het actief benaderen van scholen. Hopelijk zullen de scholen op dit aanbod niet op ingaan.

De oppositie van Mars met Saturnus geeft spanning tussen wat ‘ik’ wil en wat anderen ( het collectief ‘wij’) willen. De oppositie is altijd een aspect van extremen – want de polariteit en tegenstellingen tussen twee planetaire principes kan niet groter zijn. We moeten in zo’n periode leren leven met uitersten – zowel in ons eigen innerlijke belevenissen als in de wereld om ons heen.

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Mars oppositie Saturnus: Schietclubs willen jonge leden aantrekken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *