Horoscoop Yuri Gagarin en de eerste bemande ruimtereis

Yuri Gagarin * 9/3-1934 SmolenskKosmonaut en eerste mens in de ruimte door Ton Brakenhoff

Die eerste ruimtereis vond plaats op 12 april 1961 en vond nu dus precies 50 jaar geleden plaats. Terugkijkend kan je je afvragen wat ons die ruimteavonturen nu helemaal hebben gebracht? Het is te simpel om ze af te doen als resultaat van de zgn ‘koude oorlog’ hoewel dat zeker een drijfveer was. De verre planeten zouden een drijfveer kunnen leveren: Pluto heeft echter in Maagd niks te zoeken, Uranus in Leeuw wil nog wel eens een ongewis avontuur aan gaan (een argumentje) en Neptunus stond toen in Scorpio (dagheer) dus redelijk verhoogd. Neptunus, de planeet die van ruimte houdt, van ongekende vertes, zou hier iets mee te maken kunnen hebben. Nu Neptunus Vissen binnen gaat zou er ook best iets kunnen gebeuren op dit gebied, maar in het westen zijn de centen op en ruimtevaart kost geld!! We blijven nog even bij Neptunus en het teken Vissen. Gagarin was een Vis. Als je op Wiki leest hoe de selectie in de USSR plaatsvond dan komen de jaren 60 weer vol in beeld. Eigenlijk had German Titov de eerste kosmonaut moeten zijn maar zijn naam had te veel associaties met Duitsland!

De horoscoop van Yuri Gagarin doet eigenlijk niet zoveel ter zaken, het is wel des Vissen om zomaar de lucht in te worden geschoten. Het moment is echter wel duidelijk aangegeven: Zon over de oppositielijn van Uranus met Jupiter waarop Pluto vierkant staat en de Maan over de Zon. Zijn positie als vaandeldrager is mooi aangegeven in heer MC is Jupiter opp. Uranus. Twee horoscopen: 1) Yuri Gagarin 2) Horoscoop eerste bemande ruimtereis 09.07 Moscou time (maar lokatie is Tyuratam, Kazachstan)

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie, TonBrakenhoff en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Horoscoop Yuri Gagarin en de eerste bemande ruimtereis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *