Astrologie en de liefde: Uranus conjunct Venus, scheidingsaspect?

Uranus staat in Ram en de behoefte om te experimenteren en om nieuwe wegen in te slaan neemt toe. Dit hele jaar staat Uranus ook nog in de buurt van de 0 graden Ram punt -waardoor de veranderingen die we nu doorvoeren de potentie hebben om ons eigen leven op zijn grondvesten te doen schudden. Uranus wordt niet voor niets met grote omwentelingen en revoluties in verband gebracht. Momenteel staat Venus in Ram – die de passie en hartstocht van Venus vergroten – daarnaast staat ze ook conjunct met Uranus. Als Venus en Uranus in verbinding met elkaar staan dan kunnen onze relaties als decor dienen voor grote innerlijke veranderingen.

Astrologen noemen de harde aspecten (inclusief de conjunctie) tussen Venus en Uranus dan ook schiedingsaspecten. Echter als mensen met een radix Venus/Uranus aspect een relatie krijgen met iemand met een soortgelijk aspect – kunnen ze lang en gelukkig samen leven. Venus/Uranus heeft behoefte aan vrijheid en moet de ruimte hebben om de liefde te ervaren zoals het zich voordoet. Venus/Uranus mensen zijn vaak heel oprecht en houden niet van sociale pretenties. Ze hebben een open geest en zijn non-conformistisch. Ze maken hun eigen regels en weigeren te leven volgens de normen die de maatschappij voorschrijft.

Een kleine greep uit mijn eigen files van mensen die geboren zijn onder de conjunctie van Venus met Uranus:
(wil je zelf weten of jij geboren bent onder dit of een andere Venus/Uranus aspect? Je kunt bij astrodienst een gratis horoscoop tekening laten maken).

Rev. Jim Jones
Edward M. Kennedy
Elizabeth Taylor
Jayne Mansfield
Anna Enquist
Kat Stevens
Maxime Verhagen
David Copperfield
Michael Jackson

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie en relaties, vrouwen en getagd, , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Astrologie en de liefde: Uranus conjunct Venus, scheidingsaspect?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *