Astrologie, Pasen en de Volle Maan

 

Het vieren van “solstice and equinox ” gaat heel veel terug in de tijd. StoneHenge bijvoorbeeld, de “neolithic monument” dichtbij Salisbury, werd gebouwd om o.a. deze belangrijke keerpunten in de reis van de Zon te vieren. Deze oude gebruiken zien we ook in onze eigen Christelijke kalender terug. De traditionele joodsfeest Pesach wordt altijd gevierd op de eerst volle maan na de lente equinox en Paas, het begin punt van de traditionele Christelijke kalender valt altijd op de eerste zondag na die volle maan. Dit is ook de reden dat het Paas feest elk jaar op een andere tijdstip valt. Dit jaar is het heel laat – de lente equinox viel al op 21 maart – in de week van de Maan laatste kwartier. De nieuwe maan viel op 3 april, en de volle maan op 18 april.  Onze Christelijke tradities zijn wat dat betreft niets meer dan oude gebruiken die in een nieuwe jasje gestoken worden.

Bij de “equinox” zijn dag en nacht evenlang. Er is op dit momet sprake van evenwicht en balans. Op of rondom 21 maart staat de Zon (vanuit het oogpunt van de aarde gezien) op 0 Graden Ram. Dit is zowel voor astronomen als voor astrologen een belangrijke meet/begin punt. Dit is het punt war twee grote cirkels, de Ecliptica en de Hemelse Evenaar elkaar kruizen. Vanaf nu worden de nachten korter en de dagen langer. De lente begint…

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in maanfasen en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *