De Mars, Jupiter Cyclus: zondag’s conjunctie in Ram

De cyclus van Mars/Jupiter van conjunctie tot conjunctie -duurt ongeveer 2 jaar en 2 maanden. Gezien de relatief snelheid van deze cyclus krijgt het weinig aandacht van mundane astrologen- ik vraag me af of dit terecht is? Deze conjunctie valt exact op mijn radix Mars – reden genoeg voor mij om op onderzoek uit te gaan.

In HET boek “Mundane Astrology’ van Baigent, Campion en Harvey, krijgt deze cyclus een zeer korte melding op pagina 191. De conjunctie zou een grote rol in het politieke leven spelen vooral op het gebied van ‘legal activity’. De wet valt onder Jupiter, en Mars heerst over o.a. twist en boosheid. In een artikel over verkiezingen in de UK, schreef John Naylor over hoe de vierkant en de opposities van Mars en Jupiter tot periodes van crisis en conflikten over wetgeving leidde. Wetten werder door de twee planeten geblokkeerd en dit was de oorzaak van problemen voor de regering.

De ‘Royal Wedding’ terzijde, de UK zit midden in een politieke crisis. Op 5 mei, houdt het land een referendum over het kiesrecht. Moeten de Britten van hun ouderwetse “first past the post” kiessysteem af? Voor het eerst zijn er serieuze problemen binnen de coalitie. Alle politieke partijen zijn opgehitst. De politieke temperatuur stijgt! Het is zinderend heet in het Parlement.

De laatste conjunctie van Mars en Jupiter was op 17 februari 2009 in het teken Waterman. Deze geweldige website geeft een mooie lijst van alle headlines op een zelf in te voeren dag – als je naar beneden bladert, kom je bij het nieuws van 17 februari. De headlines zeggen genoeg, een kleine greep uit het aanbod!
Race (Mars) for God (Jupiter) Particle Heats Up (Mars)
Malaysian MP (Jupiter) in nudity row (Mars)
Darfur rebel group (mars) signs accord (Jupiter)
Rebel (Mars) tactics (Jupiter)
Landmark Khmer Rouge (mars) Trial (jupiter) Starts

Echter Mars in Waterman heeft een heel ander karakter dan Mars in Ram. Waterman is een abstrakt, vaste denk teken, Ram is een hoofd teken, een vuurbol, een heethoofd, een zaaier.

De vorige keer dat Mars en Jupiter conjunct in Ram stonden was op 16 juni 1975 – toen stonden ze ook op de midpunt van Uranus/Pluto  – die beide in Weegschaal stonden. Dit was de periode van de Cricket World Cup, en van de rechtzaak van de Earl of Lucan (Jupiter) die alhoewel zelf niet aanwezig in de rechtszaal, schuldig werd bevonden van de moord (Mars met Uranus/Pluto ondertonen) van zijn ‘nanny’. Lucan is tot de dag van vandaag op vrije voeten. Sadat heroepende in deze periode de Suez Canal (5e juni) die sinds 1967 dicht was. Griekenland heeft haar ‘constitution’ getekend (11e) en NBC begon met 24 uur news (18 juni). De film van de zomer van 1975 – Stephen Spielberg’s Jaws opende op 21 juni! Ook hier zijn de Uranus/Pluto ondertonen voelbaar. Iets duikt plotseling op uit de diepte – de zee bloedt rood. Jupiter heerst over grote wilde dieren.

De eerst volgende conjunctie in Ram is op 22 mei 2022. Vaak komen deze twee dus niet bij elkaar in het teken waar Mars zelf over heerst. Deze horoscoop voor 1 mei  – laat een ongeloofelijke overdosis aan vuur zien – met zelfs de Maan in Ram! Het versterkt het beeld van de afgelopen weken. Nou wat betekent dit allemaal… Deel 2, morgen

Copyright Elizabeth Hathway. Indien je uit dit artikel wil citeren, dan met een link graag naar deze site.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *