De Nieuwe Maan in Stier: de ongekende kracht van de kalme, bedaarde ziel

De Nieuwe Maan in Stier:
De nieuwe maan in Stier vandaag gaat gepaard met het gevoel dat wij in veiliger vaarwater terecht zijn gekomen. Stier is het teken waar de Maan verhoogd staat. De Maan heerst over de wisselende stemmingsveranderingen in de menselijke psyche – en de eb en vloed zeg maar van het dagelijkse gevoelsleven. Stier is een vaste teken en hier krijgen de emoties vorm, er is sprake van een zekere stabiliteit, en er is een ongekende kracht in de kalme, bedaarde Stieren ziel. Dit is dan ook een van de redenen dat de Maan verhoogd staat in het teken Stier.

We beginnen nu een periode af te sluiten die je zou kunnen omschrijven als een uitbundig, vuur festijn, gekenmerkt door veel energie, durf, enthousiasm, en avontuur. De afgelopen maand is er telkens weer een opstapeling van planeten in Ram – met Saturnus steeds als eenling, in het tegenoverliggende teken, Weegschaal. Het is ongeloofelijk geweest. Nu langzaam maar zeker begint de hemel een ander gezicht te krijgen. Als de Maan haar eerste kwartaal fase van dit huidige cyclus bereikt – maakt Mars de overstap naar Stier. Rondom de oppositie verhuizen zowel Mercurius als Venus naar het teken Stier.  Tegen de tijd van de volgende Nieuwe Maan – is ook Jupiter zijn biezen aan het inpakken – en bijna klaar om uit het teken Ram te verhuizen.

Ik ervaar de nieuwe Maan in Stier als speciaal. Het introduceert een praktische maand cyclus waarin het mogelijk moet zijn – op een rustig en opbouwende manier, het dagelijkse leven en de innerlijke behoeften goed op elkaar af te stemmen. Bij mij valt deze nieuwe Maan precies op de cusp van het 7e huis. Een tijd dus van rustig aan mijn relaties bouwen en werken. Relaties in de breedste zin van het woord.

Door de cycli van nieuwe manen door je eigen horoscoop te volgen, is het mogelijk om je eigen leven in de pas te laten lopen met het cosmische leven.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in maanfasen en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *