Volle Maan in Schorpioen: met liefde accepteren..

Deze Volle Maan in Schorpioen voelt vrij intens aan. De spanning tussen de planeten in Stier (Zon, Mercurius, Venus, Mars) en de Maan die er tegenover staat in Schorpioen, is groot. De Maan staat verhoogd in Stier (van wegens de stabiliteit die de Stier aan de emoties verleent) – echter de Maan in Schorpioen zelf staat vernietigd.

De Zon nu in Stier vereert de Maan, en zou misschien ook vanuit liefde iets voor de Maan willen betekenen – echter de Maan heeft zo weinig essentieële waarde dat de Zon niets aan de situatie kan veranderen.

De diepe gevoelens en emoties van de Schorpioen – kunnen de Maan overweldigen. Denk smart. Met smart op iemand wachten… Mars is de oude heerser van het teken, waardoor confrontatie, en boosheid(Mars) met de emoties (Maan) gemengd worden. Dit is heel anders dan bij de Maan in Stier die veel meer in het teken van verzoening (Venus) staat. Schorpioen kan het moeilijk vinden oude emoties los te laten en kan lang in een negatieve sfeer blijven hangen. Vooral als er een emotioneele angel er aan zit. Schorpioen is een vaste teken en kan op oude zeer broeden – of op wraak zinnen. Alles of niets… en het kan lang duren voordat pijn wordt losgelaten.

Vanzelfsprekend – is dit niet het geval bij alle mensen die geboren zijn met de Maan in Schorpioen. Echter – de meeste Maan in Schorpioen mensen weten aardig wat over pijn en verdriet. Het verschil zit er in – hoe individueele Maan in Schorpioen mensen met hun pijn omgaan. De Schorpioen kent dan ook verschillende niveaus, van schorpioen – die ik het begin stadium noem, tot de spiritueel meester, weergegeven door de adelaar.

Voor ons vandaag – is het goed om te beseffen dat we in een krachtige energie veld zitten. Dat desondanks diepe emoties – veel aan de huidige situatie moet gewoon met liefde geaccepteeerd worden. Geduld is belangrijk evenals het vermogen om aandacht te hebben voor de pijn van iemand anders – zelfs al kunnen we in feite niets wezenlijks aan hun penibele situatie doen. Een dag om te mediteren en te accepteren.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in maanfasen en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *