De horoscoop van klimmer Ronald Naar: 19 april 1955-22 mei 2011

De horoscoop van Ronald Naar * 19/4-1955, 23.45 uur. Den Haag.  Bergbeklimmer. door Ton Brakenhoff

Hij overleed op de Cho Oyu, een achtduizender op de grens tussen Tibet en Nepal en Nederland verloor daarmee zijn beste klimmer ooit. In mijn boekje over ‘de astrologie van talent’ begint zijn beschrijving zo: “ Bij Ronald Naar komen alle klimmerslijnen samen, zijn klimcarrière sluit dan ook mooi aan op de beginfase van het bergbeklimmen in de Alpen. Hij was namelijk de eerste Nederlander die de drie groten uit die tijd beklom: de Eiger-Noordwand, de Crozpijler op de Grandes-Jorasses en de Matterhorn-Noordwand. Met Bas Gresnigt waarmee hij ook de Eiger-Noordwand beklom, opende hij op de Lauterbrunnen Brethorn, de Gulley-route. In 1980 volgde een opzienbarende ijsbeklimming op de zuidwand van de Chacraraju Est (6001m) en in 1981 de top van de Nanga Parbat (8125m) en na het beklimmen van de 6 hoogste toppen van de wereld volgde op 12 mei 1992 de zevende, de Mount Everest”.  In zijn horoscoop zijn veel belangrijke aspecten; voor zijn klimmers-drive zijn er slechts 2 belangrijk: Zon oppositie Neptunus en Jupiter conjunct Uranus. Beide aspecten zoeken de horizon en de grens van wat mogelijk is. Over Zon-Neptunus schrijft C.Carter o.a.: “er is een hunkering naar iets groots, iets wonderbaarlijks, dat de grenzen van het allerdaagse overschrijdt”. Bij Jupiter-Uranus spreekt hij van ‘rusteloosheid, lichtgeraaktheid en een afkeer van alle beperking’. Jupiter die altijd verder wil, samen met Uranus die zich door niets laat tegenhouden. We zien dit soort aspecten bij alle grote klimmers, maar ook bij mensen die op ander gebied het uiterste zoeken: Newton, Luther, Henry Ford, Walt Disney, Willem Drees, Shackleton, Piet Mondriaan; lui die doorgaan waar anderen stoppen. Geweldige kerel, die Naar!! De horoscoop van Ronald Naar ( die tevens ook door Ton al eerder op astrologieblog besproken is)

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in horoscopen BN'ers, TonBrakenhoff en getagd, , , . Bookmark de permalink.

5 Reacties op De horoscoop van klimmer Ronald Naar: 19 april 1955-22 mei 2011

 1. Gala zegt:

  Hij heeft zijn laaste grote reis gemaakt. Jupiter stond transitair conjunct zijn Zon, heer 8. Jupiter in 4 geeft veelvuldig verhuizing aan. Maar vaak heb ik oudere mensen met een Jupiter transit Zon/Maan /heren 8 een zielsverhuizing zien maken! Hun laatste grote reis.
  Zijn einddoel de Maansknoop op de laatste graad van Boogschutter hij stierf in het Buitenland, Uranus/Jupiter in 8 aan storing in het brein (gelezen beroerte) op 8000 meter! Meer afstand bijna niet mogelijk. Hij verkeerde ook letterlijk in hogere sferen Zon/merc/Nept maar ook gevoelsmatig; Maan/Venus in Vissen! Hij leefde in een andere wereld, een Neptunus wereld, loslaten en leegte! De Man van Rots en IJS is niet meer Pluto en Saturnus speelde het spel in de grote driehoeken zeker mee! Dat hij het TOPPUNT VAN GELUK gevonden mag hebben!

 2. Ton zegt:

  Geweldige reactie, Dank Gala!!

 3. Ria zegt:

  Hallo Ton

  Bedankt voor deze analyse. Ik zat vanavond in het boek van Mellie Uyldert “Astrologie:Aspekten” te lezen.
  Mellie schrijft bij Jupiter conjunct Uranus o.a. : Persoonlijk is men iemand met een groot natuurlijk zelfvertrouwen, omdat men geen deskundigen en autoriteiten nodig heeft om zich op te beroepen, men staat voor eigen mening en voor wat men intuïtief weet.
  Men heeft een sterke uitstraling en trekt daardoor mensen aan, die om zulk een figuur een open groep vormen (= mede bergbeklimmers) met veel levendige gesprekken en gemeenschappelijke ondernemingen (bergbeklimmen) ten bate van het ideaal (=de top van de berg bereiken!)
  Ik vond het zo typerend dat ik het toch even hier neerzet…..de stukjes tussen haakjes komen uiteraard van mijzelf….
  Hartelijke groet van Ria

 4. Ton zegt:

  Dag Ria, Je ziet dat ze toch nauwkeurig binnen de omschrijvingen blijft van Jupiter en Uranus. Dank je wel!

 5. Gala zegt:

  Uit praktijk Jupiter/uranus, epilepsie de grand mal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *