Duitsland, Astrologie en de EHEC uitbraak

De huidige EHEC uitbraak in Duitsland heeft tot angst en grote onzekerheid geleid. Spaanse komkommers zijn inmiddels vrijgesproken –  nu nog het gerucht dat de de Duitse overheid zelf verantwoordelijk is voor de uitbraak. Maar wat zegt de astrologie over de EHEC ? De ziekte e-coli – waar de huidige EHEC bacterie een nieuwe mutatie van is – begint in de dikke darm (the lower intestines). Dit is het gebied van het teken Schorpioen – en zijn heerser Mars. Gezien de afloop voor sommige patienten – speelt Pluto, Koning van de Dodenrijk en de moderne heerser van Schorpioen, ook een rol.

Daarna- moeten we ook Uranus meenemen in ons denken. Een mutatie – oftewel een verandering in de DNA van een bacterie – houdt een sprong in. Er treedt een verandering op die het oude systeem ondermijnt. We moeten opnieuw denken hoe de ziekte zich gedraagt, en hoe het behandelt moet worden. De EHEC uitbraak heeft dus heel duidelijk ook een Uranus signatuur.

Maar Neptunus – mag zeker niet buiten schot blijven. Neptunus is onbestemd, vaag, chaotisch, ondermijnend – en in Vissen is er gespletenheid. De wetenschappers spreken elkaar tegen.  Water is een zeer vruchtbaar element, en Neptunus heeft ook met gif te maken, chemicaliën. Sproeiwater is ook verdacht geweest.

De astrologie van de EHEC uitbraak is bijna net zo complex als de DNA van de ziekte zelf. Maar wat we wel hebben zijn twee dagen die belangrijk zijn. A) de datum van de eerste dode en B) de datum dat die persoon zich voor het eerst ziek voelde. Klik op de horoscoop voor een grotere afbeelding.

In horoscoop A (1st woman sick) staat Mars – net in Stier – het teken waar hij vernietigd staat. Mars is beheerd door een vurige brok planeten in Ram (Jupiter, Mercurius, Venus conjunct – en Uranus  vierkant Pluto). De Maan is in de via combusta – en nadert het teken Scorpio. Het is vrij makkelijk om iets ontstekings-achtig of iets giftigs te zien bij deze combinatie. Mars staat verbonden met Neptunus en Pluto en Stier is een aarde teken: groente. Mars groenten zijn o.a. uien, prei, radijs, brandnetels, pepers, gember – groenten die een scherpe smaak hebben.

In horoscoop B) staat de Zon – de bron van het leven – in Tweeling in nauwe vierkant met Neptunus. Tussen de twee horoscopen in –  is het op 17 mei volle maan geweest. Een periode waarin alles groeit en toeneemt. Neptunus en de Zon staan aan het begin van de beweegelijke tekens – en Mercurius de heerser van de Zon staat nu conjunct met Mars. Nieuws over de ziekte begint rondom deze tijd, langzaam naar buiten te komen. Over Zon/Neptunus, citeer ik hier uit de Volkskrant van zat. 4 juni: “Politie, toezichthouders en wetenschappers buitelen over elkaar heen. Ook de media zijn in de war: ze zijn hun verhaallijn over Spaanse killier cucumbers en Todesgurken kwijt.”  De Volkskrant ziet het geheel als een soort klucht worden – alleen niemand lacht!!

Zo.. Nu?  Neptunus is net retrograde – en Uranus komt steeds dichterbij de vierkant met Pluto. Er zal binnen Europa hierover flink geruzieed worden – lang na dat de EHEC uitbraak zelf uitgedoven is.

Maar nu even naar Duitsland. Saturnus retrograde in Weegschaal – staat momenteel op de IC in de horscoop van de verenigde Duitsland. Saturnus is ook in de buurt van de radix Zon… Kijk goed naar deze horoscoop. Iemand zal en moet verantwoordelijkheid nemen voor de fiasco… Maar tja… met Zon vierkant Neptunus – mag Joost weten wie.

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd, , , , , , , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Duitsland, Astrologie en de EHEC uitbraak

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *