Week horoscoop: Totale maansverduistering, biedt Mercurius de ruimte

Week horoscoop: De week begint met Mercurius conjunct de zuidelijke maansknoop. Nu is een goede tijd om oude gedachten en gedragspatronen los te laten. De zuidknoop staat o.a. voor energie die ons in de weg staat en in Tweeling – gaat het dus om denkpatronen die voor onze groei niet langer bevoorderlijk zijn. Mercurius in Tweeling getuigt van een enorme intelligentie – en is in staat om heel snel – in een flits – de kern van een probleem te begrijpen. Tweeling is ook dualistisch van aard en door een probleem vanuit een geheel andere invalshoek te bekijken – komt er ruimte voor nieuwe gedachten.

Week horoscoop: Bij oude patronen en gewoontes speelt ook altijd de Maan een belangrijke rol. De Maan heeft met inprenting te maken – en wat dat betreft zijn wij allemaal een soort jonge eendjes geweest. We leren hoe we emotioneel moeten overleven door onze symbiotische relatie met de ouders in onze jonge jaren. Onze responsen worden – voor een deel –  aangeleerd. Deze week op woensdag vindt er een totale maansverduistering plaats – de maan staat op dat moment conjunct met de noorderlijke maansknoop maar in oppositie met zowel de Zon als Mercurius in Tweeling. Bij een maansverduistering – staat de Zon – de ratio – sterk. De emoties worden niet zo zeer onderdrukt – als onderheving gemaakt aan het denken. Alleen door het herkennen van denkpatronen – zijn we vrij (noordknoop in Boogschutter) om voor iets anders te kiezen (Zon). M.i. wordt Mercurius door de maansverduistering op woensdag aanzienlijk versterkt. (de horoscoop voor de totale maansverduistering staat onder aan dit stukje)

Week horoscoop: Op donderdag verlaat Mercurius het teken Tweeling. Eenmaal in Kreeft – krijgen nieuwe gedachten een vruchtbare bodem. Kreeft ontfermt zich over het nieuwe leven. Kreeft koestert en biedt de mogelijkheid aan voor groei.

Week horoscoop: Deze hele week in feite blijft Mercurius een sterke speler. Op zaterdag maakt Mercurius een sextiel met Jupiter – nu in Stier: een goede dag om een nieuwe keuken te kopen of voor transacties in en om een huis? Op zaterdag avond staat de Maan in vierkant met Jupiter en Mercurius vierkant met Uranus – hier is sprake van zowel geestelijke als emotioneele spanning. Dit is een tijd om op je woorden te letten. Door grillige gedachten te uiten – kan de emotionele reactie vrij heftig zijn. Daarna komt Op zondag avond komt Mercurius in oppositie met Pluto te staan. Diepe gevoelens en emoties kunnen worden geuit.

Week horoscoop: Alles bij elkaar opgeteld, wordt dit een week waarin we zeer leerzame ervaringen kunnen opdoen. De uitdaging is om nieuwe manieren te vinden om onszelf te uiten zonder bepaald te worden door onbewuste stemmingen en invloeden vanuit het verleden.  Fijne week….

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized en getagd, , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *