De afscheid: Jupiter, een ingrijpende reis

Dank jullie wel voor jullie steunbetuigingen op astrologieblog de afgelopen week. Het heeft me echt goed gedaan om jullie berichtjes te lezen.

Ik zou geen astrologe zijn als ik niet naar de astrologie van de gebeurtenis gekeken zou hebben. Dat heb ik dan ook gedaan.

Wat mij onmiddellijk opviel bij het overlijden van zowel mijn vader (in 1999) als mijn moeder is de positie van Jupiter. Jupiter staat namelijk bijna op de exacte plaats in de dierenriem in de overlijdenshoroscoop van mijn beide ouders: vader – Jupiter 28 Ram 08; moeder Jupiter 29 Ram 57. Ik heb eerlijk gezegd geen simpele verklaring voor het feit dat Jupiter eind Ram staat. Jupiter staat wel in driehoek met mijn midhemel en Pluto (eind Leeuw)- en in sextiel met mijn IC. Het zou ook kunnen zijn dat de midpunten hier een rol spelen. Jupiter is tevens heer 2 en 5.

Wat ook duidelijk een grote rol speelt is Mercurius in huis 3 – en heer acht.  Toen mijn vader overleed was transit Mars conjunct mijn Mercurius in Steenbok – bij het overlijden van mijn moeder was de Maan in Kreeft in exacte oppositie met mijn radix Mercurius.

Om eerlijk te zijn voelde ik een milde ongerustheid toen ik mijn solaar voor 2011 zag. De midhemel staat in Weegschaal en Saturnus staat conjunct met de midhemel. Venus heer 10 staat in het 12e huis met de Maan in Tweeling daar in oppositie. Ik weet nog dat ik hier met Faye Cossar over gesproken heb – en het was ook een van de redenen dat ik zo mijn best heb gedaan in december, desondanks de hevige sneeuwval, om mijn reis naar de UK door te laten gaan.

Afscheid nemen van mijn moeder is ingrijpend geweest maar nu dat de begrafenis voorbij is – voelt het alsof de eerste hoofdstuk van mijn leven zonder ouders afgesloten is.

Lieve groet, Liz

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

5 Reacties op De afscheid: Jupiter, een ingrijpende reis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *