Het eclips seizoen en het debat over de rituele slacht

We zijn nu midden in het 2011 eclips seizoen belandt. Dit jaar vallen er zes eclipsen wat op zich zelf al vrij intens is. Meestal vallen er vier of vijf eclipsen in een jaar – zes is minder gebruikelijk. Vanaf 1 juni – hebben we om de twee weken  een zon of maansverduistering meegemaakt. Vanaf de nieuwe maan (solar partial eclips 1 juni) tot aan de volle maan (lunar total eclips 15 juni) tot aan de nieuwe maan op vrijdag, 1 juli (solar partial eclips) is er steeds een wisselwerking geweest tussen de zichtbare en onzichtbare krachten. Deze energie dreigt zowel het persoonlijke als het collectieve evenwicht  te verstoren. Normaal gesproken tijdens de nieuwe Maan is de Maan zelf een paar dagen onzichtbaar – symbolisch gezien worden de eigen gevoelens aan de ratio (de Zon) onderhevig gemaakt. We kunnen niet in de Zon kijken – en planeten die conjunct staan met de Zon duiden op processen die onzichtbaar of verborgen zijn. Echter tijdens een zonsverduistering – is het juist de emotionele gehalte die de ratio aan het diggelen brengt. De Maan is sterk genoeg om het licht van de Zon eventjes te doven. Zelfs het meest intellectueel mens kan -bij wijs van spreken – ineens intens emotioneel worden. Het debat rondom het ritueele slachten van dieren is juist in deze rare periode gevallen en is gekenmerkt door het demoniseren van de tegenstander. Zoals Bernd Timmerman het in de VK verwoordde: Debat over rituele slacht stinkt.

De noordknoop is momenteel in Boogschutter (het debat) de zuidknoop is in Tweeling (de vele stemmen en meningen). Wat de dierenriem betreft, zien we ook dat de viervoetigen flink in beeld zijn. Wat dacht je van Pluto in de Steenbok – vierkant – Uranus in de Ram!! Daarnaast is de planeet van de wetgeving Jupiter –  zelf in het teken Stier. Wat de sterrenhemel betreft is dit juist een uitstekend moment om de maatschappelijke discussie te voeren. Echter het feit dat de discussie midden in het eclips seizoen gevoerd wordt, laat zien wat een grote rol de emoties spelen en verklaart misschien ook waarom dit debat niet zuiver kon zijn.

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in eclipsen en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Het eclips seizoen en het debat over de rituele slacht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *