The horoscope of Dominique Strauss-Kahn

This week we have a t-square involving Venus in Cancer, Uranus in Aries, and Pluto in Capricorn. Uranus in Aries is the focal planet – which points to sudden events, exposure, dramatic turns and revelations specifically relating to relationships, both past and present.

In my Dutch week horoscope – published on Monday morning – I linked this t-square specifically to the Dominque Strauss-Kahn case. I suggested that more revelations were very likely – and indeed by late Monday evening the BBC had published a story of a new allegation against Dominque Strauss-Kahn of an attempted rape by a young French journalist Tristane Banon. So what made me think this?

Pluto can be connected to abuse of power, particularly when in Capricorn ruler of powerful institutions. Uranus – particularly in its role as focal planet – points to upsets. Aries – the Ram – could suggest the male member as well as a powerful sexual drive. Venus symbolizes the young woman. The American woman involved worked as a chamber maid. The root of the word “chamber-maid” is the Greek word “‘kamára” meaning something with an arched cover, room with a vaulted roof. Venus in Cancer – is suggestive of vulnerability – and has a link to the past. Cancer holds on to memories and the new charge relates to an event that took place 8 years ago!! The motives and credibility of both women who have come forward, are being subjected to a particularly Uranus/Pluto battering. “As above, so below”. One would have to be a fool, or telling the truth to put oneself through this.

The horoscope of Dominique Strauss-Kahn: April 25 1949,11.10 am Paris, France (accurate time, AA status, Astro-Databank)

The Moon in Aries here – is a member of the current t-square club. Dominique Strauss- Kahn is – you could say – up to his ears in it. His recent progressed New Moon (early May 2011) fell in the radix 12th house, in 4 degrees Cancer and square to radix Moon. Again – picking up on the current t-square energy. As astrologers we know that the 12th house always has a karmic element – so isn’t it fascinating that just as Dominque Strauss-Kahn reaches the pinnacle of his power – an inner sub-plot, a classical act of 12th house self undoing (???) – messes it all up for him. Unbelievable actually.

So… Does the horoscope indicate the possibility of violence towards women? Dominique Strauss-Kahn is born under the sign of comfort loving Taurus and he has  Venus in its own sign – so one would hardly think so. However, Venus does square Pluto which suggests that relationships can be a bit of a minefield at the very best of times. While drawn to powerful women on the one hand – there could also be a desire to dominate them on the other. Couple that with Pluto in the 1st house and Venus in the 10th then we have evidence of two very powerful themes in this life time.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie en relaties, Astrology English en getagd, , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

7 Reacties op The horoscope of Dominique Strauss-Kahn

 1. Gala zegt:

  Hij is gepakt toen Uranus transit conjunct zijn Maan/Ram/MC stond! Zijn Maan staat al vierkant Uranus die heerser 8 is en op cups 12 staat. Achter de schermen zoekt de ziel opwinding. Ik zie Maan in Ram vierkant Uranus 12 wel naakt uit de badkamer komen en een kamermeisje de stuipen op het lijf jagen met zijn vredessoldaat of soldaatje. Uranus transit maakt zichtbaar! In een klap is zijn carriere naar de bliksem!
  Daarbij staat Kreeft heerser Maan onderschept in 12 dus tabee, vaarwel in de Neptuniaanse schandalenzee!
  Volgens vele is het een harde werker met zoveel Stierinvloed zal dat wel kloppen. Mars buiten teken ingaand Jupiter staat bekend als het misdadigersaspect. Al zo vaak heb ik bij dit vierkant bedrog of bedrogen worden gezien. Bij het IMF kon hij ook met geld smijten! Geen tegenspraak dulden vind ik meer Mercurius uitgaand vierkant Pluto! Zeker met Mercurius in Stier een streber naar de hoogste Machtspositie. Stier het grote geld nouw dan zit je bij het IMF op fluweel wat de beschadigde Jupiter nodig heeft misschien wel dit gezichtsverlies om in het vervolg niet meer zo hoog van de toren te blazen! We zullen zien…
  Uranus transit gaat zijn tiende huis binnen dus verandering een zekerheid.

 2. Ton zegt:

  En vergis je niet in de Venus Mars ‘conjunctie’ (én beide planeten maximaal!) waar de Zon tussen staat! Eindeloze energie.

 3. Ton zegt:

  Dag Cem. Ongeveer twintig jaar geleden bracht ik het betaalde voetbal astrologisch in beeld. Doel was de toto te winnen en daarmee de werking van astrologie te bewijzen. Een reuze karwei omdat ik nog geen pc had. Alle aspecten werden bekeken en ‘gewogen’ en in tabellen gezet en gecorrigeerd met de plaatsgegevens in de competitie. De ene club heeft nu eenmaal meer te besteden dan de andere. Na een week werk kon ik een ingevuld formulier inleveren en had ik er… nul goed! De goede aspecten gebruikt, shit. Toen de strijdaspecten, geen resultaat. Toen de tegengesteld goeden. Geen resultaat. Daarna was mijn vrouw het zat en besloot ik op een computer te wachten. En die hebben geen bruikbare software om snel iets uit te lezen, het blijft grotendeels handwerk. Geen zin meer! Groeten, Ton

 4. Cem zegt:

  Ik zie dat mijn reactie bij het verkeerde artikel staat! Dit was bedoeld voor bij het artikel over Neymar. Elizabeth, misschien kun je het verwijderen? Dan kan ik het bij het andere artikel plaatsen.

 5. Gala zegt:

  Tja… en Ram en Stier blinken niet uit in rekening houden met anderen! Hij heeft ook geen planeten in WATER en 70% staat in vaste tekens die los je niet zomaar die moet je letterlijk van je lijf slaan. De Leeuwascendant op nul graden ook niet te versmaden hoor, goodbey reflectie en spiegeling in ben de ZON waar zijn de hapjes om mijn energie weer op te laden! Maar.. ook heel vele verleidelijke oestrogeentjes willen graag zulk een hoogstaand Pietje paaien! Hier in de straat woont baanwielrenner Leo Proost 3x wereldkampioen en nationaal als je die verhalen hoort over de vrouwtjes! Handtekeningen waar je die normaal gesproken helemaal niet zet!
  Vrouwen die in een hotelkamer gereed liggen voor de volgende tour! Hij was verlegen en vond Neen zeggen moeilijk… dus rijden maar. Natuurlijk…

 6. Ton zegt:

  Een echte baanrenner dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *