Astrologie: Amy Winehouse

Dit artikel verscheen eerst op 14 augustus 2007. Ik vind zelf de laatste alinea van het stuk veel zeggen. Amy Winehouse is vandaag dood aangetroffen in haar woning in Camden, London, leeftijd, 27 jaar.

Tien jaar na de dood van Amy is ze volop in de aandacht. De afgebeelde horoscoop is vandaag (25 juli 2021) geupdate.. Er is een geboorte tijd bekend. Amy Winehouse (bron moeder) is op 22.25 pm geboren.

Amy Winehouse, jong, getalenteerd en beroemd – niet alleen vanwege haar geweldige stem en aparte uitstraling – maar ook van wegens haar alcohol misbruik. Heeft Winehouse echt een alcohol probleem of is dit gewoon een hype – die kranten verkoopt ?

Amy Winehouse (14 sept. 1983) is wederom een Maagd. Wat heb ik met maagden op dit moment? Hmmmm.

De Zon en Mercurius (sterk in zijn eigen teken) zijn beide vierkant met Neptunus. Neptunus houdt van een roes. De werkelijkheid vermijden. Hij is heel bedriegelik. Hier is Neptunus zowel de bron van inspiratie – de muse – die het schrijven mogelijk maakt – als de oorzaak van verwarring. De behoefte om te ontsnappen is groot. Ik denk dus – dat Winehouse wel een alcohol probleem heeft. Dit zou echt het begin van “alcoholism” kunnen zijn. Er is een verslavings aspekt in de horoscoop. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat iedereen met deze verbinding tussen de planeten een alcohol of drugs probleem gaat ontwikkelen. Niet vergeten, je kunt ook aan drop verslaafd worden, aan lezen of aan de computer!!!! Neptunus/Zon is de droom en de werkelijkheid. Ster willen zijn en dat ook worden. Mercurius/Neptunus zegt iets over haar verhouding met de pers. Aan de ene kant heeft de pers haar gemaakt – door veel aandacht aan haar te besteden – maar aan de andere kant is de pers ook dualistisch. Nu heeft de pers evenveel lol in haar afkraken.

Winehouse’s horoscoop doet mij echt zorgen baren. Waarom? Omdat haar Saturnus – de natuurlijke rem en tegenpool van Neptunus – heel zwak staat. Saturnus maakt geen aspekten (een inconjunct met Chiron uitgezonderd). De rem doet het niet goed.  Ophouden en grenzen aangeven/respecteren wordt hierdoor extra moelijke. De prachtige Jupiter/Uranus conjunctie in Boogschutter staat eveneens zonder verbinding met de overige horoscoop (misschien wel met asc/mc – haar geboorte tijd is mij niet bekend). Er is genius aanwezig maar Winehouse loopt de risico zich te identificeren met iets groter dan haarzelf – met alle gevaren van dien.

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mensen en getagd, . Bookmark de permalink.

8 Reacties op Astrologie: Amy Winehouse

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *