Astrologie: Amy Winehouse

Dit artikel verscheen eerst op 14 augustus 2007. Ik vind zelf de laatste alinea van het stuk veel zeggen. Amy Winehouse is vandaag dood aangetroffen in haar woning in Camden, London, leeftijd, 27 jaar.

Amy Winehouse, jong, getalenteerd en beroemd – niet alleen vanwege haar geweldige stem en aparte uitstraling – maar ook van wegens haar alcohol misbruik. Heeft Winehouse echt een alcohol probleem of is dit gewoon een hype – die kranten verkoopt ?

Winehouse (14 sept. 1983) is wederom een Maagd. Wat heb ik met maagden op dit moment? Hmmmm.

De Zon en Mercurius (sterk in zijn eigen teken) zijn beide vierkant met Neptunus. Neptunus houdt van een roes. De werkelijkheid vermijden. Hij is heel bedriegelik. Hier is Neptunus zowel de bron van inspiratie – de muse – die het schrijven mogelijk maakt – als de oorzaak van verwarring. De behoefte om te ontsnappen is groot. Ik denk dus – dat Winehouse wel een alcohol probleem heeft. Dit zou echt het begin van “alcoholism” kunnen zijn. Er is een verslavings aspekt in de horoscoop. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat iedereen met deze verbinding tussen de planeten een alcohol of drugs probleem gaat ontwikkelen. Niet vergeten, je kunt ook aan drop verslaafd worden, aan lezen of aan de computer!!!! Neptunus/Zon is de droom en de werkelijkheid. Ster willen zijn en dat ook worden. Mercurius/Neptunus zegt iets over haar verhouding met de pers. Aan de ene kant heeft de pers haar gemaakt – door veel aandacht aan haar te besteden – maar aan de andere kant is de pers ook dualistisch. Nu heeft de pers evenveel lol in haar afkraken.

Winehouse’s horoscoop doet mij echt zorgen baren. Waarom? Omdat haar Saturnus – de natuurlijke rem en tegenpool van Neptunus – heel zwak staat. Saturnus maakt geen aspekten (een inconjunct met Chiron uitgezonderd). De rem doet het niet goed.  Ophouden en grenzen aangeven/respecteren wordt hierdoor extra moelijke. De prachtige Jupiter/Uranus conjunctie in Boogschutter staat eveneens zonder verbinding met de overige horoscoop (misschien wel met asc/mc – haar geboorte tijd is mij niet bekend). Er is genius aanwezig maar Winehouse loopt de risico zich te identificeren met iets groter dan haarzelf – met alle gevaren van dien.

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mensen en getagd. Bookmark de permalink.

8 Reacties op Astrologie: Amy Winehouse

 1. Faye zegt:

  Geboorte tijd is 22:25. Zie Frank Clifford.

 2. Elizabeth Hathway zegt:

  Hi Faye, Do you know where Frank got this data ? I am asking because it is not listed at all on line- not even on the Lois Rodden/ astrodatabank site. Liz

 3. Gala zegt:

  Een ziel die de weg naar het paradijs op de verkeerde manier zocht (Maan/Nept./schutter). Het jazzy uitschreeuwen in excentrieke vorm (Jupt/Uranus) vol power (Pluto/Saturnus) volgens vele ongeevenaard! Een buitenbeentje, rommelig, chaotisch vol onoplosbare inkt. De maagden die ik ken zijn ongeloofdelijk nerveus en piekeren extreem! Een glas wijn wil die rusteloosheid wel eens flink helpen. Haar naam Winehouse/
  Wijnhuis geeft het probleem goed weer. De doorgeschoten vorm de niet te lessen whatever van Nept/Maan!
  Zoveel vuur, zoveel ego en… een veel te zwakke aandoeningsziel! Ze heeft haar lied gezongen is bewonderd geprezen op haar verslavingen gewezen, maar… toen Mars transit op 21 tweelingen exact vierkant haar Zon stond en conjunct haar Noordelijke Maansknop heeft ze er zelf een einde aan gemaakt. Amy was 27 jaar maar haar stem zal nog vele decennia door de ether trillen! Dat Amy alles gevonden heeft wat ze altijd al zocht (zuidknoop conjunct Maan/Nept/Boogschutter) … AMEN!

 4. Paul zegt:

  Re: 27
  « Reply #7 – on: Today at 09:16 [UT] » Amy Jade Winehouse, R.I.P. Born 14 September 1983, 22:25 GDT, Enfield, London, England. Source: From Winehouse’s mother to a mutual friend of astrologer Margaret Zelinski. RR: A.

  Nergal

  sourse Astro.com/forum Nederlands

 5. Elizabeth Hathway zegt:

  There is also a time of 04.30 am – from astrologer Linda Reid. Leo rising chart – thinking of the hair. Saturn/Pluto conjunct in 3.

 6. Karin Mous zegt:

  Prachtige en vooral kernachtige astrologische analyse van deze zangdiva, Elizabeth.
  Bij Amy Winehouse kreeg ik sterk het gevoel dat de verslaving eerder te maken had met een sterke drang tot zelfvernietiging. Wat was er eerder in dit geval, de kip of het ei? Een van haar mooiste nummers vind ik persoonlijk ‘Back to Black’. Was deze ook niet de aanzet tot haar doorbraak als zangeres? Hoe profetisch en veelzeggend zouden deze woorden dan zijn. Want uit de sfeer van dit lied spreekt zo’n diepe basiswanhoop en totale uitzichtloosheid dat de stemming op mij overslaat als ik het nummer vaker achter elkaar draai. Ik ben zelf ook Zon/Mercurius Maagd, met Venus/Mars in Leeuw en een grote Neptunus-invloed. De gevoelens in haar nummers vinden daarmee energetisch weerklank in mij. Het zwarte gat in haar ziel is heel invoelbaar. Vanuit dat veronderstelde basisgevoel (dat heb ik zelf gelukkig niet) ga je drugs gebruiken of aan de drank tot je er bij neervalt, want niets doet er immers in wezen meer toe. Er is geen structuur (zwakke Saturnus) waar je je aan kunt vasthouden. Je zit dan gewoon je ellendige (en nutteloze) tijd op aarde uit en hoe eerder het afgelopen is, hoe beter. Je maalt dan ook niet meer over je sterrenstatus, reputatie en decorumverlies (karikaturale optredens). Als ik het me goed herinner, zei die sterrenstatus en roem haar ook helemaal niets! Zoals ik het nu schrijf komt escapisme en zelfvernietiging toch op hetzelfde neer en is een onvermijdelijk onderdeel van verslavingsproblematiek. De kenmerkende schaduw van een niet geintegreerde Neptunus.
  Winehouse haar weergaloze soulstem en oeuvre vond ik fantastisch. Al was ik niet een ‘ die hard’ fan. Daarvoor was ze mij wat te excentriek. Maar ik vind het vanuit mijn hart diep triest dat deze begaafde zangeres zo jong en op deze manier (vermoedelijk middelenmisbruik) aan haar einde komt. Vooral nadat ik haar vader in de pers hoorde verklaren dat Liefde de drijfveer in haar leven was. Liefde voor haar familie, voor haar vrienden en fans. Maar het ontbrak haar aan eigenliefde, merkte een journaliste terecht op. Dat is ook Neptuniaans. Ook de Leeuw-invloed kan hebben gezorgd voor een flinke portie drama in het leven van deze zangeres en dat er een ‘podium’ is voor de persoonlijke ellende. Dat ze nu een legende wordt naast de grote namen in de muziek die ook op 27-jarige leeftijd gestorven zijn zoals Janis Joplin, James Morrison, Kurt Cobain en Jimi Hendrix (die ook allemaal overvloedig drank en drugs gebruikten) is ook weer zo’n typisch Neptunus-element.

 7. Elizabeth Hathway zegt:

  Hi Karin,

  Dank je wel voor je interessante reactie op dit oud stuk over Amy Winehouse.

  Amy’s eerste album Frank – uitgekomen in 2003 – kreeg ook veel lof. Dit is een review van oct 2003 van de bbc website – Amy was toen pas 19 jaar: http://www.bbc.co.uk/music/reviews/gh9x

  Een enorme talent – een ongeloofelijk mooie stem – en Neptunus natuurlijk nog net in de Vissen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *