De rol van de buitenplaneten in de horoscoop van Anders Behring Breivik

Horoscoop Anders Behring Breivik – door Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

In binnen twee uur tijd werd de crème de la crème van Norwegen’s jonge socialisten neergeknaald. Over de dader hebben we kunnen lezen dat hij zonder emoties over het incident praat en dat hij geen empathie voelde voor de jongeren die hij vermoordde. Zijn eigen advocaat zei in een gesprek op maandag “mijn client is geestesziek”. Het wordt als abnormaal gezien als iemand niet in staat is enige gevoel te tonen. De horoscoop van Anders Behring Breivik

In het licht van wat er al over Anders Behring Breivik gezegd en geschreven is, over zijn koelbloedigheid en extreem rechtse ideeën – is het opvallend dat de Anders Breivik weinig planeten in water heeft staan. Water is het element dat emoties uitdrukt en empathie toont, water weerspiegelt en leeft mee. De generatie planeet Uranus in Schorpioen legt onvoldoende gewicht in het schaal om deze tekort op te heffen. Vanzelfsprekend zal niet iedereen die een schaarste aan water heeft zulk koudbloedig gedrag tonen – zoals altijd is het juist de combinatie van planetaire elementen, aspecten, enz. die het totale karakter vormen. Geen water en veel aarde is heel anders bijvoorbeeld dan veel lucht en geen water.

Wat onmiddellijk opvalt is de Zon/Uranus vierkant. Het teken Waterman is gek op theorieen en gedachtengoed die boven de mens zelf uitsteken – iets wat een ‘algemeen’  of allesomvattende karakter heeft. De moderne heerser van Waterman is Uranus en juist hier zit er druk op de ketel. De ideeën worden zo extreem dat ze niet met anderen gedeeld kunnen worden. Eenmaal door het eigen denkbeelden van de mensheid losgeslagen – komt de persoon in een ideologische vacuum terecht. Breivik moet zich geestelijk geisoleerd gevoeld hebben – en eenmaal geisoleerd krijgt de eigen fantasie vrije gang. De internet biedt geen tegen argumenten, alleen een ander mens kan dat doen. Dat de Zon zich tussen Mars (geweld) en Mercurius (denken/ het boodschap) bevindt – zegt iets over de kern van de persoonlijkheid. Zowel Mars als Mercurius staan vierkant Uranus (ideologie).

De Mars/Zon/Mercurius conjunctie staat ook in driehoek met Pluto in Weegschaal. Wat we zien is dat de enige contact die drie heel belangrijke persoonlijke planeten maken is met twee buitenplaneten: Uranus en Pluto. Indien de Waterman Zon afstand schept en het vermogen geeft zich van dingen te distantieren – dan wordt dit vermogen versterkt door de aspecten met planeten die zo ver van ons dagelijkse doen en laten staan. Pluto is ijs koud en een driehoek – zo blijkt – biedt heel weinig weerstand.  Door zichzelf te associeeren met de buitenplaneten – werd Anders Behring Breivik intens begaan met de politieke ideologieen en de sociale klimaat van onze maatschappij- die tevens zelf geschapen wordt door de buitenplaneten.

Er is een sterke wederzijdse receptie tussen Saturnus in Maagd en Mercurius in Waterman – dit zijn dus planeten die met elkaar goed kunnen samenwerken en elkaar ook kunnen aanvullen. De omvangrijke manifest van Anders Behring Breivik kreeg vorm door deze receptie. Saturnus brenkt struktuur aan het Mercurius denken. De Maan is hoe dan ook in Maagd – waardoor je het beeld krijgt van iemand die heel nauwkeurig te werk kon gaan. Zowel Maan als Saturnus zijn door Mercurius (het denken) beheerd.

De Venus/Saturnus driehoek – zien we o.a. terug in de beelden van Breivik in kostumen verkleed die altijd een officieuze karakter hebben: Breivik als militair, als vrijmetselaar, of zoals op vorige week vrijdag – als politieman. Venus in Steenbok is door Saturnus beheerd en is gek op wat  autoriteit uitstraalt.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd, , , . Bookmark de permalink.

5 Reacties op De rol van de buitenplaneten in de horoscoop van Anders Behring Breivik

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *