Week horoscoop: Mars in Kreeft, het terugkeer van het crisisgevoel

Week horoscoop: Als ik mijn week horoscoop schrijf, maak ik gebruik van de SolarFire klok. Het is een wonderlijke uitvinding. Ik zet de teller op seconden, minuten, uren, of dagen – druk op een knoop – en ik ben meesteres over de tijd. Wonderlijk gewoon. Al kijkend noteer ik mijn eerste indrukken en die notites vormen de basis van mijn ‘week horoscoop‘. Wat mij opvalt deze week – is dat het crisisgevoel opnieuw de kop opsteekt. Dat gevoel is sinds Pluto’s ingres naar het maatschappelijke teken Steenbok op 26 januari 2008 – nooit ver weg geweest. Maar met de overgang van Mars naar het teken Kreeft op woensdag avond, komt er opnieuw spanning rondom de wereld as.

Week horoscoop: Vorig jaar is de ‘wereldas’ (Ram-Weegschaal) dominant aanwezig geweest in het collectief. Het hoogtepunt viel in juli en augustus 2010, toen Uranus, Jupiter, Pluto en Saturnus elk omstreeks 0 graden van de hoofdtekens Ram, Steenbok en Weegschaal stonden. De eclips van 4 januari 2011 was de laatste in de huidige serie Steenbok/Kreeft eclipsen, en door het 0-punt Ram aan te stippen, speelde de vertrekkende Noordelijke Maansknoop behoorlijk op deze collectieve energie in. Het belang van de maansknoop – en de wereld as – heb ik ook bednadrukt in mijn 1 februari analyse van de horoscoop van Hosni Mubarak.

Week horoscoop: Uranus is nu gelukkig de 0 graden Ram as voorbij en Saturnus ook de 0 graden Weegschaal – en toch komt Mars nu in het teken Kreeft te staan – en zodoende raakt hij  de zere plek aan. Van alle planeten betrokken in de nu opkomende grote kruis – is Mars de planeet die het snelst beweegt. Het is dus Mars die tempo aan de gebeurtenissen gaat geven. Deze Mars is in Kreeft – in val dus – en hij krijgt het aan de stok met Uranus (de vierkant), Pluto (de oppositie) en met Saturnus (de vierkant). Dit is een zeer emotionele Mars – de gevoelens kunnen worden opgezweept – en onder spanning kan agressie dikwijls als DE oplossing gezien worden voor de diepgewortelde problemen die er liggen. Mars ligt voor de hand.

Week horoscoop: Gezien de grote problemen in de VS rondom de staatschuld – is het interessant om op te merken dat vanaf woensdag Mars in dezelfde teken staat als de Zon in de horoscoop van de VS. Een geforceerde doorbrak?

Week horoscoop: Maar terug naar de impact op ons leven. Vanzelfsprekend als je planeten hebt tussen 3 en 13 graden van de hoofdtekens – kunnen gebeurtenissen nu in een stroomversnelling terecht komt. Kijk goed waar de planeten staan en welke huizen er bij betrokken zijn. Op een bepaald gebied kan het lijken alsof alle houvast weg valt. Je kunt het gevoel misschien hebben dat je meegesleurd wordt door gebeurtenissen waar je zelf weinig controle over hebt. Het is belangrijk om je toch te realiseren dat je zelf wel verantwoordelijk bent en blijft voor je keuzes. De uitdaging van zo’n grote kruis is om boven de omstandigheden uit te stijgen. En dit brengt mij nu naar het licht puntje….

Week horoscoop: Ik vind het heel geruststellend dat de Zon nu in het leiderschapsteken Leeuw staat. Vanuit de kern – de Zon – kunnen beslissingen genomen worden. Die kracht is er wel aanwezig. Als de Zon de vierkant met Jupiter voorbij is – een vierkant die dreigt meer te beloven dan mogelijk is – maakt de Zon op vrijdag een sextiel met Saturnus. Alhoewel dit geen makkelijk compromis zal zijn  (Zon is in val in Weegschaal) er is in ieder geval sprake van een dialoog die uitkomst biedt.

Week horoscoop: Wat een spannend en interessante week eigenlijk. Mercurius in Maagd gaat vanaf woensdag retrograde lopen. Afspraken worden hierdoor zowiezo ondermijnd – EN – op vrijdag komt Neptunus terug in Waterman te staan. Er komt dus alsnog een laatste Zon in Leeuw oppositie Neptunus in Waterman… op het nippertje. Als dit nou niet het gezag ondermijnt is mijn naam niet Elizabeth Hathway 🙂

Week horoscoop: Alles bij elkaar opgeteld een spannende maar vooral een erg interessante week.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, Pluto in Capricorn en getagd, , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *