Zomergasten: Horoscoop Step Vaessen

De VPRO programma Zomergasten blijft verassen, met vanavond als gast Step Vaessen.. journaliste voor o.a. Al Jazeera’s engelstalige website. Step Vaessen heeft ook een geweldige film keuze waar ik me nu al op verheug: Anton Corbijn’s prachtige film over het leven en dood van de punk zanger Ian Curtiss van Joy Division. De horoscoop van Step Vaessen, geboren 11 februari 1965 – in Simpelveld, tijd onbekend.

Step Vaessen behoort tot de generatie geboren onder de conjunctie van Uranus/Pluto in de mid-jaren zestig. Deze mensen zijn als het ware ‘de kinderen van de revolutie’ en wat ze ook doen in hun leven NU, hebben ze allemaal de behoefte om tegen heilige huizen te schoppen. Ieder op zijn eigen manier… zijn ze toch een unieke generatie. In de horoscoop van Step Vaessen staat de conjunctie haaks op de maansknopen in Tweeling/Boogschutter – en de kans is vrij groot dat de Maan ook hierbij betrokken is. Vrijheidslievend, beweegelijk en rusteloos van geest- maar tegelijkertijd met de Zon in Waterman zou er ook een behoefte aan struktuur aanwezig kunnen zijn. Mercurius in Waterman is de focal planeet in een t-vierkant waar ook Jupiter en Neptunus bij betrokken zijn. De Jupiter/Neptunus oppositie maakt idealistisch en Waterman is politiek geëngageerd: Step Vaessen wil iets goeds voor de mensheid doen. Er is helemaal geen vuur in deze horoscoop – en aardig wat lucht. Hoe gaat dat zich uiten?? Zal ze misschien heel goed in abstract denken kunnen zijn  – en minder goed in daadkracht tonen?? We zullen het zien EN voelen vanavond.

Ik wil nog twee horoscoop laten zien. Eerst de horoscoop van de zanger Ian Curtis die op 23 jarige leeftijd zelfmoord gepleegd heeft. Ian Curtis is geboren op 15 juli 1956, 12.00 (tijd onbekend, in Manchester)

Ik vraag me af of Step Vaessen deze film koos van wegens het onderwerp of van wegens de directeur?? In ieder geval wat opvalt is dat zowel Step Vaessen als de tragieke zanger Ian Curtis allebei onder een Zon/Neptunus vierkant geboren zijn. Curtis was een bijzonder artiest, super sensitief en gevoelig die ook aan epilepsie leed. Ian Curtis was een belangrijk figuur in de alternatief musiek wereld. Zijn dood betekende het eind van de Manchester music scene (zie ook de film “24 hour party people.”)

De derde horoscoop is die van Anton Corbijn, 20 mei 1955, Strijen, Netherlands, 12.oo (tijd onbekend)

Anton Corbijn is een generatie genoot van Ian Curtis en moet zijn muziek gehoord hebben in de jaren 70. Corbijn is geboren onder de Jupiter/Uranus conjunctie in Kreeft – waar Jupiter tevens ook verhoogd staat. De inspiratie komt van deze conjunctie vandaan – terwijl de Zon vierkant Pluto geeft de ‘drive’ en de ambitie. De conjunctie staat tevens conjunct met de Zon in de horoscoop van Ian Curtis.

Merkwaardig is dat alle drie de horoscopen hebben de maansknopen in de communicatie as: Tweeling/Boogschutter. Daarnaast hebben ze alle drie planeten aan de Tweeling kant van de axis – en geen planeten aan de Boogschutter kant. Het gaat dus om de creatieve stem “giving a voice to a generation”. Pure scheppingskracht…

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen en getagd, , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *