Week horoscoop: scheppers van ons eigen leven

Week horoscoop: Achteraf gezien, blijkt het onderwerp van mijn vorige week horoscoop, erg treffend te zijn geweest: week horoscoop: het terugkeer van het crisis gevoel. Vanaf dinsdag vorige week, heeft er haast niets anders op de voorpagina van de VK gestaan dan berichten over de crisis: dinsdag: ‘Populisten gijzelen de crises”; woensdag: “Eurocrisis laait weer op”; donderdag: “Internationale markten wantrouwen Italie en Spanje”; zaterdag: “Spoedberaad G7 over Eurocrisis”. De afgelopen jaren heb ik de gelegenheid gehad om veel meer inzicht in de hoofdkruis en de wereldas te krijgen. Deze kennis zal mij zeker helpen als ik bepaalde configuraties tegenkom in de horoscopen van clieenten.

Week horoscoop: Deze week staat Mercurius retrograde en hij keert nu terug naar Leeuw. Dit ondermijnt natuurlijk alle beslissingen en afspraken. Mercurius retrograde wisselt vaak van gedachten – meestal omdat het niet over alle informatie beschikt. Er is zelden een besluit genomen tijdens een Mercurius retrograde periode die later niet herzien moet worden. Mercurius in Leeuw dient natuurlijk het centrale gezag – de Koning – de Zon – en toch gezien de gespannen houding tussen Koning en zijn vertegenwoordigers (Saturnus) kan er weinig concreets besloten worden. Tevens wij zitten nu diep in de komkommer tijd… Parlement is op non-actief gesteld… Dus al zou er een grote wil tot aktie aanwezig zijn – komt alles zeer moeizaam van de grond.

Week horoscoop: De komende week is de spanning op zijn hoogst op woensdag – als de Maan in Steenbok conjunct met Pluto komt te staan – en zowel in oppositie met Mars als vierkant Uranus staat. Uranus is al een paar dagen de focal planeet in een t-vierkant en Uranus kan heel onverwachts explosief zijn. Zo zijn er grote rellen de afgelopen twee dagen in Tottenham in London. . Er zit druk op de ketel maar uiteindelijk is deze energie neutraal. De mens denkt in termen van goed en kwaad – de kosmos niet. Dus wij hebben een keuze maar ook een verantwoordelijkheid m.b.t. hoe we deze energie benutten.

Week horoscoop: Onder deze energie hebben we een uitdaging nodig – iets waar wij ons voor moeten inspannen. Zo zouden we bijvoorbeeld kunnen klussen, werken, joggen, dansen, schilderen, zwemmen, enz. enz.. Dit is veel beter voor ons zelf en onze omgeving dan negatief zijn. Boos worden, brokken veroorzaken, overhaaste dingen doen, radicale aktie nemen, betekent teveel ruimte aan Mars/Uranus/Pluto geven – en zal ons uiteindelijk alleen schaden. De keuze is echt aan ons over. We zijn in alles de scheppers van ons eigen leven

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *