Overpeinzingen: Relaties, Venus, en de buitenplaneten

Ik heb net een reactie van Helena gelezen onder mijn week horoscoop. De link naar de planeten was bij mij gauw gelegd: Venus staat op dit moment onder flink wat druk in het teken van het huwelijk, Weegschaal. Eerst was er de vierkant met Uranus – en nu volgt er nog een vierkant met Pluto. Plotselinge breuken, hevige verliefdheid, onverwerkte zaken uit het verleden die de kop weer opsteken, de behoefte om de ander terug te pakken… Dit zijn zaken waar Venus in Weegschaal niet goed van wordt.

Venus is een binnen planeet – het woord binnen zegt al heel wat: binnen is warm, vertrouwd, ‘safe’, bekend, ‘close’, dichtbij. Binnen – daar kunnen we invloed op uitoefenen. Buiten daarentegen doet denken aan de grote, wijde wereld, waar beren op de loer kunnen zitten. Helemaal buiten bereik  zijn de trans-Saturnale planeten (Uranus, Neptunus en Pluto) – die helemaal hun eigen regels willen schrijven.

Maar – er zijn een paar licht puntjes. Ten eerste Saturnus staat  in verhoging in Weegschaal en Venus ‘verhoogd’ Saturnus. Wat betekent dat precies? In de context van relaties betekent het dat Venus houdt van de traditie, de routine en de struktuur van het huwelijk. Het huwelijk is een soort contract (Saturnus) – en Venus voelt zich prettig binnen de grenzen van een gelukkig huwelijk. Venus is de vrouw. Als we kijken naar de man – dan zien we dat vanaf morgen Mars in de Leeuw staat – dit is een mega-dosis testosterone. Mars is beheerd door de Zon.

Overpeinzingen..Venus maakt – na een diepe crisis – uiteindelijk een conjunctie met Saturnus. Indien de basis solide is -dan zou het huwelijk alsnog de crisis kunnen overleven.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie en relaties en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *