Week horoscoop: Over de equinox en het belang van risico’s nemen

Week horoscoop: De dagen worden korter, er is minder licht. Je voelt in de lucht dat de zomer bijna voorbij is. Op vrijdag ochtend 23 september om 11.03  is het zover: de Zon maakt de overstap naar de eerste herfst teken, Weegschaal. Horoscoop herfst equinox (click to enlarge image)

Week horoscoop: Eenmaal in Weegschaal – begint de Zon kracht te verliezen en minder tijd boven de horizon door te brengen. Hierdoor wordt de aarde minder opgewarmd. Dit zal ongetwijfeld een van de redenen zijn dat de Zon in Weegschaal zgn. vernietigd wordt.

Week horoscoop: De horoscoop is gezet voor Amsterdam waar Schorpioen aan de ascendant staat – met heerser Mars net in Leeuw en conjunct met de Maan. De Zon zelf – staat in oppositie met Uranus – wat wijst zowel op onzekerheid als ook op nieuwe mogelijkheden. Wie durft wint – lijkt mij de juiste houding de komende kwartaal. Wie geen risico’s durft te nemen komt nu bedrogen uit de kast. Dit element van risico wordt onderstreept door de rol van ascendant heerser Mars in Leeuw. In deze horoscoop vervult Mars een belangrijke rol – hij fungeert namelijk als intermediar tussen de Zon en Uranus. Mars is zowel bliksemafleider als doorgeefluik. Mars is beheerd door de Zon: leidinggevenden moeten zowel initiatief tonen als ook laten zien dat ze durven – vooral in een periode van onzekerheid – vernieuwend bezig te zijn. Dit is alleszins geen passieve Mars. Helaas staat Mars in val in Weegschaal; leiders durven geen beslissende aktie te nemen.  De komende kwartaal zal er veelal sprake zijn van leiderschap dat erg behoudend is. Zo wordt Uranus behoorlijk op de wenken bediend. Juist dan wordt alles opgeschrikt door – wat op de oppervlakte in ieder geval – onverwachte gebeurtenissen lijken te zijn.

Week horoscoop: De heerser van de Zon – Venus in Weegschaal – staat verbrand – d.w.z. zo dicht op de Zon dat ze niet goed zichtbaar is. Collectief – zien we nog altijd alleen de onrust en de rampen scenarios – en vergeten dat er ook nieuwe mogelijkheden voor ons liggen. Doorgaans wat we nu ook dijkwijls vergeten is hoe goed we het nog altijd hebben. Venus IS in haar eigen teken – maar ook conjunct met Saturnus: krimp zal het nieuwe ‘buzz’ woord zijn: maar hé – ‘Wat is er mis mee?’

Week horoscoop: Ons ‘lesser mortals’ moeten gewoon onze gezond verstand gebruiken. Mercurius is in Maagd – en doet mij gelijk aan een uitspraak van Mr. Micawber uit het boek David Copperfield, van Charles Dickens:

“Annual income twenty pounds, annual expenditure nineteen nineteen six, result happiness. Annual income twenty pounds, annual expenditure twenty pounds ought and six, result misery.”

P.S. Ik wens jullie een hele prettige equinox en voor mensen die de equinox met anderen willen vieren, een aanrader. Dit jaar voor het eerst- wordt de equinox in het Oosterpark in Amsterdam gevierd.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Week horoscoop: Over de equinox en het belang van risico’s nemen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *