Week horoscoop: Relatiese

Week horoscoop: In de horoscoop voor deze week, springt het thema ‘relaties‘ er behoorlijk uit. Niet alleen staan Mercurius, Zon, Venus en Saturnus in het teken Weegschaal – maar morgen (dinsdag) is het ook nieuwe maan. De nieuwe Maan is symbolisch gezien misschien de meest fundamentele relaties die er bestaat. Van alle planeten – komen de Zon en Maan het vaakst met elkaar in aanraking – en de conjunctie van de twee lichten (de nieuwe maan) – symboliseert dan ook een nieuwe cyclus in de relaties tussen de mannelijke en vrouwelijk principe. De nieuwe maan heeft altijd een sterke begin energie – en waar de conjunctie in de persoonlijke horoscoop valt – signalleert het begin van een nieuw jaar cyclus op dat specifiek gebied.

Week horoscoop: Echter een makkelijke week wordt het niet. De heerser van de nieuwe maan is Venus in haar eigen teken weliswaar – maar conjunct met Saturnus. De liefde gaat hier gepaard met verantwoordelijkheid en met het accepteren van evt. beperkingen/grenzen. Er is een serieuze ondertoon – wat in positieve zin kan uitpakken in het maken van duidelijke afspraken. Een relatie krijgt nu de kans om meer struktuur te krijgen. De positieve recepties tussen de planeten geven ook aan dat er vooruitgang geboekt kan worden. Beide planeten kunnen profijt hebben aan de nieuwe relatie.

Week horoscoop: Maar… en dit is een grote maar …. deze nieuwe maan staat in vierkant met Pluto – m.a.w. er zijn obstakels in de weg. Er zit behoorlijk druk op de ketel – zowel mentaal als emotioneel – MOET er iets gebeuren. Pluto kan afspraken afdwingen. Het moet!! De noodzaak om veranderingen door te voeren wordt nu heel acuut gevoeld.

Week horoscoop: Op donderdag staat de Maan in Schorpioen – waar ze de ‘focal planeet’ wordt in een t-vierkant met Mars in Leeuw en Jupiter retrograde in Stier. De emoties lopen over. Het is zaak op donderdag om het hoofd koel te houden. Wees bewust van het feit dat beloftes doen – die later niet waar te maken zijn – de zaak niet helpen. Mars/Jupiter hebben de neiging om over de eigen energie grens heen te stappen. De maan betaalt hiervoor een hoge prijs: emotioneele uitputting.

Week horoscoop: Zaterdag… kunnen we genieten van een mooie grote driehoek tussen de maan in Boogschutterm Uranus,in Ram en Mars in Leeuw. De Zon schijnt… Wat een geweldige tijd om erop uit te gaan.

De nieuwe maan horoscoop:

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *