Pars Fortunae: De Astrologie van P.P. Rubens

Astrologie België. Na een stop van meer dan een jaar – begint Pars Fortunae opnieuw met lezingen en workshops organiseren in België. De eerste lezing vindt plaats op zondag 23 oktober, de spreker is Jan Verhulst en de titel: De verborgen astrologie in de schilderijen van Rubens. Voor alle informatie kijk op de website van Pars Fortunae.

Een voorproefje:

Pieter Paul  Rubens is een Antwerps Meester-schilder. Daar is iedereen het over eens. Waar niet iedereen het over eens is en maar een beperkt aantal mensen  in zijn tijd wisten is dat Rubens een sterke esoterische belangstelling had. Onlangs heeft dr. Jos Verhulst, Antwerps wetenschapper en astroloog, zich daarin verdiept en is tot ongeloofwaardige conclusies gekomen.

P.P. Rubens was meertalig en dikwijls belast met diplomatieke opdrachten. Hij had een brede wetenschappelijke belangstelling  en was geïnteresseerd in optica, astronomie en natuurkunde. Wat minder geweten is: hij koesterde ook een brede belangstelling voor het occulte. Hij bestudeerde o.a. alchemie. Hij verbleef in Italië  rond 1600 samen met zijn vriend ingenieur en astroloog Deodaat van den Berg.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Workshops en getagd, , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *