Week horoscoop: Venus in Schorpioen, liefde is een kwestie van je eigen ziel doorgrondennu

Week horoscoop: De Zon staat deze week ingaand conjunct met Saturnus. Saturnus heeft te maken met krimp, vorm, struktuur, beperkingen, grenzen, verantwoordelijkheid, ernst. De Zon heeft met persoonlijke autoriteit, het ‘Zelf’ , met de primaire motivatie van binnenuit om iets te doen. We zouden dus de Zon/Saturnus conjunctie kunnen zien als hindernissen op de weg: ons doel wordt moeilijker te bereiken dan we hadden gedacht. Plannen moeten worden herzien. Saturnus is een soort vernauwing. Misschien ontbreken de middelen – zeker nu dat Venus vernietigd in Schorpioen staat. In de avond van donderdag 13 okt – is de conjunctie volmaakt. Na wat oponthoud – kunnen we vrijdag weer verder. Het is alsof er van achter een regenwolk – de Zon weer te voorschijn komt. Na lange onderhandelingen is het eindelijk zover. Plannen komen dus makkelijker tot stand aan het einde van de week dan aan het begin. Het positieve van een Zon/Saturnus ingaand conjunctie is dat het de concentratie verhoogt. Het geeft het vermogen om alle aandacht te focussen op een bepaald punt.

Week horoscoop: Met Venus nu in Schorpioen – krijgen de overgebleven planeten in Weegschaal een geheel andere kleur. Met Venus in haar eigen teken vierde harmonie, schoonheid en samenwerking de boventoon – nu komen de Schorpioen eigenschappen meer aan bod. Venus in Schorpioen is scherp, gepassioneerd en veeleisend, wraakzuchtig (als er sprake is van verraad), vasthoudend in de liefde. Voor Venus in Schorpioen dient een relatie vaak als middel om de eigen ziel te doorgronden. Dit is dus een goede periode om naar je zelf te kijken – vooral in relatie tot anderen: denk hier aan de Zon/Saturnus en Mercurius nog in Weegschaal.

Week horoscoop: Venus in Schorpioen heeft een sterk besef van goed en kwaad, en kan vrij moralistisch of zelfs een beetje Calvinistisch zijn. Aangezien het feit dat Venus over het algemeen wordt gezien als datgene wat we lief hebben, onze schat, geld, enz. – zouden we kunnen zeggen dat in samenwerking met de Zon/Saturnus conjunctie – we nu een vrij sobere tijd ingaan. We beginnen langzaam maar zeker te begrijpen dat we (d.w.z. jij en ik) ook moeten bezuinigen. We zien het bewijs voor ons ogen van de krimp in de wereld economie. (Ik denk bijv. aan alle mooie huizen hier in de buurt waar alle maanden lang een te koop boord staat: geen goed teken denk ik dan.)

Week horoscoop: Op donderdag maakt ook Mercurius de overstap naar Schorpioen. Geen mooie praatjes meer. Mercurius in Schorpioen windt er geen doeken om: hij zegt wat hij denkt al doet het de ander pijn. Er komt een direktheid in de communicatie – of je het leuk vindt of niet!

Week horoscoop: Deze week staan de twee mannelijke planeten Jupiter en de Zon in oppositie met de twee vrouwelijke planeten, Venus en de Maan. De energieke volle maan (woensdag) – geeft veel daadkracht – echter het is wel zaak om je instinct, je ‘gut feeling’ te vertrouwen. Terwijl Venus oppositie Jupiter (zaterdag)- een indicatie van excessen kan zijn – te veel willen genieten enz. enz. Los hiervan Zon/Maan en Venus/Jupiter in oppositie- kan ook een indicatie van een crisis in een relatie aangeven. In dat geval – moeten de mannen zich inschikken! De Zon is beheerd door Venus – Jupiter ook. De vrouwelijke energie is sterk, doortastend en volop aanwezig. Zowel Maan als Venus zijn door Mars beheerd: mannen..let op – de dames willen hun zin hebben! šŸ™‚

Week horoscoop: Ik wens jullie een hele fijne week.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Week horoscoop: Venus in Schorpioen, liefde is een kwestie van je eigen ziel doorgrondennu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *