Week horoscoop: Zon in Schorpioen, wie waagt wint…

Week horoscoop:Wie waagt wint“: De ingres van de Zon in Schorpioen signalleert het begin van een van de meest productieve periodes van het jaar. Niet alleen staat de Zon en Mars in wederzijdse receptie met elkaar – maar Uranus staat nu ook in Ram – waardoor Mars – de planeet van daadkracht en aktie -nog extra benadrukt wordt. Deze scherp en snijerige energie gaat direkt naar het hart van een zaak, weet intuitief en instinctief wat er gedaan/ veranderd moet worden. De combinatie intuitie (Uranus) en instinct (Schorpioen) verleent deze combinatie zijn kracht. Deze stand duurt tot Mars het teken Leeuw verlaat op 11 november.

Week horoscoop: In Zon in Schorpioen ingres horoscoop – staat Uranus in het 11e huis – huis van o.a. het Parlement, van vriendschappen, van ‘joint ventures’ en van sociale engagement. Onze democratie heeft een 11e huis kleur. Schorpioen – waar de Zon (de centrale macht, de kern) nu staat – bijt zich in dingen vast – en weet niet van wijken. Met de militante en ongeduldige Uranus in Ram zouden we een confrontatie kunnen zien – tussen Occupy-betogers en de politie, maar ook daar waar nieuwe ideeën en methodes tegen de bevestigde norm in gaan. Het nieuwe en het oude sparren met elkaar.

Week horoscoop: Op zaterdag staat de Zon in oppositie met Jupiter. Op zich is dit geen al te moeilijke stand van planeten – de grootste risicio is dat je te veel hooi op je vork neemt, of dat je meer belooft dan je waar kan maken. Jupiter – zeker in Stier – kan een beetje excessief zijn en heeft moeite met het herkennen van grenzen. Dit telt nu extra zwaar omdat Venus in Schorpioen vernietigd is. Waarom zou je alleen één chocola eten als je een heel doosje hebt!! Dit voelt nogal toegeefelijk aan. Tevens, in het openbare leven – is het zaak om bescheidenheid te tonen. Grote ego’s komen in problemen. Al is deze aspect pas zaterdag exact – de energie zal de hele week voelbaar zijn.

Week horoscoop: Interessant aan deze week is de manier waarop Mercurius achter Venus aan loopt. Hij kan haar bijna pakken – en toch lukt dat niet. Het duurt tot 1 juni 2012 voordat de conjunctie – die hier lijkt te gebeuren maar die niet gebeurt  – plaatsvindt. Dit vind ik intrigerend. Beide planeten staan vierkant met Mars – ook hierin speelt die Mars een voornamelijke en belangrijke sleutel rol. Want waar houden Mercurius en Venus van? Hij steelt de show. Ineens schiet er een onplezierige gedachte door mijn hoofd. We zien natuurlijk nu – in Libya – hoe oorlog een positieve uitkomst kan bereiken. Hoe geweld toch de weg voor iets anders kan vereffenen. Het verschrikkelijke beeld van een verminkt en vermoord Col. Gadaffi – op de voorpagina van de Volkskrant (Mercurius) schiet door mijn hoofd. Jakkes!! Weer zo’n gruwelijk beeld dat op mijn netvlies verbrand is!

Week horoscoop: Spannend wordt het vrijdag als de Maan ineens Mercurius en Venus verbindt. Al voelt de Maan zich niet al te comfortabel in deze rol als ‘go between’ komt zij er niet onderuit. Het is alsof een keurige dame een bordeel met haar partner bezoekt!

Week horoscoop: De cirkel is rond. Hier onder de horoscoop voor de Zon in Schorpioen ingres – lokatie Amsterdam. Wees daadkrachtig NU. Wie waagt wint..

 

 

 

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

13 Reacties op Week horoscoop: Zon in Schorpioen, wie waagt wint…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *