Week horoscoop: Zon in Schorpioen, wie waagt wint…

Week horoscoop:Wie waagt wint“: De ingres van de Zon in Schorpioen signalleert het begin van een van de meest productieve periodes van het jaar. Niet alleen staat de Zon en Mars in wederzijdse receptie met elkaar – maar Uranus staat nu ook in Ram – waardoor Mars – de planeet van daadkracht en aktie -nog extra benadrukt wordt. Deze scherp en snijerige energie gaat direkt naar het hart van een zaak, weet intuitief en instinctief wat er gedaan/ veranderd moet worden. De combinatie intuitie (Uranus) en instinct (Schorpioen) verleent deze combinatie zijn kracht. Deze stand duurt tot Mars het teken Leeuw verlaat op 11 november.

Week horoscoop: In Zon in Schorpioen ingres horoscoop – staat Uranus in het 11e huis – huis van o.a. het Parlement, van vriendschappen, van ‘joint ventures’ en van sociale engagement. Onze democratie heeft een 11e huis kleur. Schorpioen – waar de Zon (de centrale macht, de kern) nu staat – bijt zich in dingen vast – en weet niet van wijken. Met de militante en ongeduldige Uranus in Ram zouden we een confrontatie kunnen zien – tussen Occupy-betogers en de politie, maar ook daar waar nieuwe ideeën en methodes tegen de bevestigde norm in gaan. Het nieuwe en het oude sparren met elkaar.

Week horoscoop: Op zaterdag staat de Zon in oppositie met Jupiter. Op zich is dit geen al te moeilijke stand van planeten – de grootste risicio is dat je te veel hooi op je vork neemt, of dat je meer belooft dan je waar kan maken. Jupiter – zeker in Stier – kan een beetje excessief zijn en heeft moeite met het herkennen van grenzen. Dit telt nu extra zwaar omdat Venus in Schorpioen vernietigd is. Waarom zou je alleen één chocola eten als je een heel doosje hebt!! Dit voelt nogal toegeefelijk aan. Tevens, in het openbare leven – is het zaak om bescheidenheid te tonen. Grote ego’s komen in problemen. Al is deze aspect pas zaterdag exact – de energie zal de hele week voelbaar zijn.

Week horoscoop: Interessant aan deze week is de manier waarop Mercurius achter Venus aan loopt. Hij kan haar bijna pakken – en toch lukt dat niet. Het duurt tot 1 juni 2012 voordat de conjunctie – die hier lijkt te gebeuren maar die niet gebeurt  – plaatsvindt. Dit vind ik intrigerend. Beide planeten staan vierkant met Mars – ook hierin speelt die Mars een voornamelijke en belangrijke sleutel rol. Want waar houden Mercurius en Venus van? Hij steelt de show. Ineens schiet er een onplezierige gedachte door mijn hoofd. We zien natuurlijk nu – in Libya – hoe oorlog een positieve uitkomst kan bereiken. Hoe geweld toch de weg voor iets anders kan vereffenen. Het verschrikkelijke beeld van een verminkt en vermoord Col. Gadaffi – op de voorpagina van de Volkskrant (Mercurius) schiet door mijn hoofd. Jakkes!! Weer zo’n gruwelijk beeld dat op mijn netvlies verbrand is!

Week horoscoop: Spannend wordt het vrijdag als de Maan ineens Mercurius en Venus verbindt. Al voelt de Maan zich niet al te comfortabel in deze rol als ‘go between’ komt zij er niet onderuit. Het is alsof een keurige dame een bordeel met haar partner bezoekt!

Week horoscoop: De cirkel is rond. Hier onder de horoscoop voor de Zon in Schorpioen ingres – lokatie Amsterdam. Wees daadkrachtig NU. Wie waagt wint..

 

 

 

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

13 Reacties op Week horoscoop: Zon in Schorpioen, wie waagt wint…

 1. Petra zegt:

  Hallo Elizabeth,

  Sinds mijn consult bij jou volg ik jouw blog, want je opmerkingen en adviezen met betrekking tot werk waren midden in de roos. Ook bedankt voor de keek op de week die je iedere maandagmorgen plaatst, ik lees het altijd en houd de aandachtspunten in m’n achterhoofd. En zeker deze week: nu je schrijft dat het motto ‘wie waagt, die wint’ luidt, zie ik daar een aansporing in om nu eindelijk de koe bij de horens te vatten en dat gesprek aan te gaan waar ik zo tegen op zie…

  hartelijke groeten van je cliënt Petra uit Sittard

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Hallo Petra, Dank je voor je feedback. Ik vind het goed om te horen dat mijn advies je geholpen heeft. Veel succes bij dat gesprek… Elizabeth

 2. Gala zegt:

  Ik denk dat woensdagavond, als de Maan conjunct de Zon in Scorpio gaat staan en de oppositie gaat maken met Jupiter in Stier, (de financiele as) het geld(Stier) en het geld van de belastingbetaler(Scorpio) de Eurotop zal beslissen de geldkraan wijder dan wijd openen te draaien! Jupiter fluistert als we failliet gaan wat maakt het uit 1 nul of 12 nullen..Failliet is Failliet! Venus en Mecurius in Scorpio (de belastingbetalers) zijn woedend vierkant Mars en vierkant Neptunus. Bedrog, ongekend bedrog! Saturnus driehoek Neptunus, de koning heeft geen kleren aan en iedereen roept … De economieen van vele lidstaten verkeren in een verrre staat van ontbinding maar we houden de schijn op, leve de illusie! Het water staat aan onze lippen en er moet water bij! Gedragpatronen van landen zijn net als bij mensen moeilijk te veranderen!
  Schulden los je nooit op door meer schulden… Pluto/Steenbok driehoek Jupiter/Stier alles, maar dan ook alles moet wijken voor de macht van het grote geld! Alles is te complex geworden, belangen zijn teveel door elkaar geweven. Banken zijn groter geworden dan waar een land garant voor kan staan zoals nu hier Dexia de schuld van Dexia is bijna 1,5 maal de totale staatsschuld van het hele land! Bij uitbetalen wordt het bevriezen!
  Met ING in NL dat is ook een reus in kabouterland… levensgevaarlijk het zijn gewoon bedrijven! Wel de lusten torenhoge salarissen en niet de lasten want bij faillisement sleuren ze een heel land de afgrond in!

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Dank voor je altijd uitdagende reactie Gala. Ik ga je reactie morgen – nog een keer lezen – en kom er dan inhoudelijk op terug.. E

 3. Elizabeth Hathway zegt:

  Hi Gala, Ik ben met je eens dat we met Venus/Jupiter met de financieele as te maken hebben. Echter zo’n aspect is van voorbijgaande aard – en waar we nu in zitten is een proces dat veel langer speelt. Jupiter is wel retrograde – en in een vast teken, Venus in Schorpioen is ook vast. We zitten dus vast. Pluto in Steenbok – is nogal dubbelzinnig (of lijkt dat alleen zo??): enerzijds hebben we nu duidelijk met Plutocrats en Plutocracy te maken (gezien de betekenis van die woorden, interessant dat ze van onze planeet Pluto afgeleid zijn); en anderzijds in het licht van de opkomende Uranus/Pluto vierkant een onderstroming die uit is op verandering in het systeem. De twee faktoren lijken elkaar ook nodig te hebben. Het bewustzijn van en inzicht in het grote graaien – d.w.z. de ongeloofelijke rijkdom van een aantal mensen t.a.v. een veel grotere groep mensen die de rekening moet betalen – voedt de beweging voor iets nieuws. Het is fascinerend. Wat we weten van revolutie is dat dingen heel erg slecht moeten zijn voor een hele grote groep mensen – in Griekenland is er al opstand – vraag is – hoe ver komt het bij de rijkere landen. Tja… Liz

 4. Gala zegt:

  Overal is hoorbaar dat er woensdagavond iets heel groots staat te gebeuren! En dat speelt zich af op financieel gebied. Als ik dan woensdagavond de planeetstanden bekijk zie ik dat de Maan een conjuctie met de Zon maakt in Scorpio en deze twee grote lichten een oppositie gaan maken met Jupiter/Stier. Als Jupiter met hart en ziel deze twee ballonnen opblaast heb je iets groter dan groots, Scorpio/Stier op financieel gebied!
  We zullen woensdagavond zien waar de Eurotop mee naar buiten komt, als ze tenminste door de deur passen!

 5. Elizabeth Hathway zegt:

  Echter Gala, dit is de zoveelste ‘grote’ actie vanuit de Eurotop om de crisis af te wenden, tot nu toe – zonder effect. Ik denk dat de ‘kleinere’ cylci elementen uit de grotere cycli aanhalen – soms zeker als de Maan een rol speelt – kunnen ze ook als een trigger functioneren. Ik denk dat nu alles in het werk wordt gezet om de illusie van stabiliteit te wekken en om dit te bereiken zal er ongetwijfeld opnieuw veel geld in het gokautomaat verdwijnen op woensdag. Ik zal binnenkort de horoscoop van de Euro bespreken – lijkt mij wel een spannend onderwerp – denk je niet. Liz

 6. Gala zegt:

  Klein duimje deed de reus ook vallen en wie kent niet het verhaal van David en Golliath de kleine bacterie die een mens sloopt en de kleine plant die een grote boom verstikt! Het recht van de sterkste, de grootste en machtigste werkt vaak… maar ook vaak niet. Voor AL het mogelijke openstaan… de planeten hebben mij al zo vaak verrast in hun uitwerkingen. De Maan is ook the Big Mama van de planeet en je weet wat de small one aan kracht kan ontwikkelen als het over haar kind gaat. Alles is op ieder moment mogelijk dat heb ik al iets te vaak moeten zien!

 7. Elizabeth Hathway zegt:

  Het is nieuwe maan vandaag in Schorpioen – beheerd door Mars in Leeuw. Dit voelt begin-erig aan – een nieuwe ronde van …… Dat er een belangenconflikt speelt is ook duidelijk – vanuit de oppositie van Jupiter gezien. Echter Jupiter loopt achteruit – en dat ontneemt Jupiter wel zijn kracht. Ik blijf dat spelletje tussen Mercurius/Venus het meest interessant vinden – Mercurius is de handelaar en Venus is het winning lot nummer – Jupiter beheerd door Venus. Mmmmm. Er was een leuk cartoon in de Volkskrant vandaag – genoemd de Big Bazooka – deze cartoon zegt alles over de situatie waarin wij – de Eurolanden dus – zich inbevinden. Helaas heb ik het niet online kunnen vinden 🙁 Liz

 8. Gala zegt:

  Waar haal je in Godsnaam 1000 maal een miljard vandaan! Een miljard is een 1 met 9 nullen! Viritueel kun je drukken wat je wilt, maar dekking ontbreekt totaal! Het financiele systeem werkt vanuit de LUCHT! Letterlijk en figuurlijk. Het heeft kunnen ontstaan door spaarzame generaties voor ons. Het werd vanonder opgebouwd.
  Nu wordt van bovenaf geld geschapen op verwachtingen van groei! Dat is gebakken lucht! Wat is het perspectief? Kunnen ze wel anders? Zoals een dokter zelfs de meest ten-dode-opgeschreven patient blijft behandelen vraag ik me af zou ik zelf leider zijn… zou ik er de stekker dan uit willen trekken!
  Ik denk dat we ons allemaal die vraag moeten stellen! Vanaf de zijlijn is het makkelijk roepen maar het leven is op vele vlakken simpel maar op andere terreinen monsterlijk compl Geld is onze vloek en zegen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *