Week horoscoop: Venus in Boogschutter, Jupiter in Stier, een productieve samenwerking

Week horoscoop: In mijn laatste week horoscoop maakte ik veel werk van de wederzijdse receptie tussen Zon in Schorpioen en Mars in Leeuw. Deze week – krijgen we een tweede receptie bij – dan wel tussen Venus in Boogschutter (vanaf woensdag) en Jupiter in Stier.

Week horoscoop: Venus in Boogschutter ervaart de liefde als grote avontuur – is rusteloos van geest. Jupiter in Stier is de gedegenheid zelf, conservatief  van aard voor wie zien doet geloven. De materie is voor de Stier het hoogste goed. Dit kan een behoorlijke belemmering zijn voor Jupiter die geestig en spiritueel is, en in alles de grens op zoekt. Nu krijgen beide planeten die het wat teken stand betreft niet makkelijk hebben – een mooie draai: een stabiele maar spannende relatie die de basis vormt van een productieve samenwerking.

Week horoscoop: Met deze receptie valt mooi mee te spelen. Laat mij een voorbeeld geven. Venus staat in mijn horoscoop in het tweede huis- in Boogschutter – Jupiter staat in het zevende huis in Stier: Jupiter krijgt nu meer invloed op mijn financieele situatie – er zou dus sprake kunnen zijn van geluk op het gebied van de materie – terwijl Venus zich nu ook kan uitleven op het 7e huis gebied van relaties. Venus en Jupiter heersen over twee tekens dus, Venus is ook heerser van mijn 12e huis (Weegschaal) – en Jupiter heerser van mijn huis vijf (Vissen). Jupiter invloed op 12 – daagt uit om vertrouwen te hebben, en biedt vaak hulp in moeilijke tijden. Venus invloed op 5 – verhoogt o.a. de creativiteit. Zo kun je voor jezelf bedenken waar de uitwisseling van energie plaatsvindt. We gaan een interessante periode in – waar hulp vanuit onverwachte hoeken kan komen. Onverwacht – omdat we hier niet over een direct aspect/contact spreken – maar van een begrip gebaseerd op liefde voor elkaar. Denk aan een kruiwagen effect: “I’ll scratch your back, you scratch mine”. Een positieve wederzijdse receptie is een astrologisch concept dat met ondersteuning en samenwerking te maken heeft.  Zon/Mars, Venus/Jupiter – klinkt goed in mijn oren. Vanaf woensdag… let op.

Week horoscoop: De week begint onder een behoorlijk brok vaste planetaire energie. Een vast t-vierkant vandaag tussen Mars/Neptunus/en Mercurius conjunct Venus – maakt plaats voor nog een vast t-vierkant op woensdag tussen, Zon/Maan en Jupiter. Vast is onbuigzaam en dat maakt gesprekken waar een zekere souplesse nodig is erg moeilijk. Men bijt zich als het ware vast en weet niet van wijken. Het eigen standpunt gaat voor al het andere. Mars/Neptunus/Mercurius-Venus is zowieso een moeilijke combinatie waar veel onduidelijkheid uit voort kan vloeien. Het enige pluspunt hieraan – is dat het wel erg creatief kan zijn. Venus/Neptunus – met een vleugje Mercurius: men denkt in beelden. Mars zorgt voor het creatieve vonk en krijgt energie ook van de Zon. Los hiervan is deze combinatie Zon/Mars vrij oorlogszuchtig en vechtlustig!!

Week horoscoop: Woensdag maakt Mercurius de overstap van Schorpioen naar Boogschutter. Dit zal misschien als een kleine verademing voelen. Mercurius in Boogschutter is beter in staat om in de breedte te kijken dan Mercurius in Schorpioen. Daarnaast is Boogschutter beweegelijk en niet vast. Boogschutter heeft ook humor en zodoende beter in staat om een idee te verkopen!!

Week horoscoop: Uranus – nu retrograde op 1 graad 16 Ram, beweegt zich nog altijd rondom de wereld as. Nu weten we dat wij (jij en ik) moeten wedijveren met de 7 miljard anderen mensen die ons planeet rijk is. Goed. Het gaat om Uranus – en om in de woorden van Richard Idemon “Freedom from the Herd”. Wil je weten welk nummer jij bent? Kijk op deze pagina op de BBC website.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Week horoscoop: Venus in Boogschutter, Jupiter in Stier, een productieve samenwerking

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *