Week horoscoop: De grote driehoek vs Neptunus…

Week horoscoop: Het is soms moeilijk te peilen hoe een grote driehoek uit gaat pakken. Een grote driehoek – voor mensen die het niet weten – gaat om drie planeten van hetzelfde element – die in driehoek (een aspect van 120 graden) met elkaar staan. De grote driehoek staat te boek als een harmonieuze aspecten configuratie, maar dit is lang niet altijd het geval. Wat is de reden hiervoor? Heel simpel – als de orb tussen de planeten gering is – dan aktiveer je ook een midpunt combinatie. Deze week gaat het om de combinatie, Jupiter, Mars, Pluto. De vraag is dus, hoe goed gaan deze planeten met elkaar om?

Week horoscoop: Mars in Maagd kan veeleisend zijn en alles precies zo, en niet Zo willen hebben. Pluto is obsessief en Steenbok is juist het teken waar Mars in verhoogd staat. Nu… als je ook Jupiter bij deze combinatie voegt heb je een geweldig recept voor enerzijds, hoge prestaties, en succes maar anderzijdse voor een zenuwinzinking of een moordpartij. De midpunt Ma/Pl – kan echt geweldadig zijn – of wat zachter gezegd, dwingend. Iets van.. voor de blok gezet worden! De wil wordt behoorlijk gestimuleerd. Deze combinatie is nu al actief. Interessant dat vandaag in Zweden, de rechtszaak tegen Anders Behring-Breivik begonnen is. Goed.. het gaat om aarde – dat wil zeggen – tastbare resultaten. Aard wil alles concretiseren – en Mars/Pluto/Jupiter – zet er vaart achter. Geweldige kracht – mits goed gedoseerd. Maar vooral niet doordraaien!

Week horoscoop: De komende week, staat de Zon in vierkant met Neptunus. Wat een contrast met de aarde combinatie. Mooi dat de Sint gisteren is aangekomen – zo’n heilige man is op en top Neptunus. Fantasie en werkelijkheid lopen door elkaar heen. Tijd nemen om te mediteren is goed – brainstormen ook. Het is een beeldige, ongedwongen energie, die zich moeilijk vast laat prikken. Inspiratie opdoen. Echter Zon in Schorpioen – eist ook resultaten. De Zon is beheerd door Mars en zoals we net zagen, Mars/Jupiter/Pluto willen allemaal presteren. Wat een heerlijke week dus voor de workaholics! Maar Neptunus heeft heel andere doeleinden. Neptunus wil niet willen! Neptunus kan als vermoeidheid optreden, als vluchtgedrag, enz. enz. Dus de uitdaging is om Neptunus een plek te geven!

Week horoscoop: Vandaag staat Venus op de noordknoop van de maan – en morgen Mercurius. Als je op terugkijkt,  kan het blijken dat mensen die je in deze periode (8-17 november) ontmoet hebt- een belangrijke rol in je leven gespeeld hebben. Dit kan trouwens ook een auteur of andere gids zijn. De noorderlijke maansknoop heeft altijd met geestelijke ontwikkelingen te maken, en hij wordt echt versterkt op dit moment door de wederzijdse receptie tussen Venus in Boogschutter en Jupiter in Stier.

Week horoscoop: Een fijne week….. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Week horoscoop: De grote driehoek vs Neptunus…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *