Nog meer Neptunus? Direnriem zit verkeerd om….

Omdat we het toch over Neptunus hebben….
In de reacties op mijn keek op de week – kwamen een aantal fouten aan de orde, maar zij vallen in het niets in vergelijking met dit juweeltje. Een leuk stuk van Govert Schilling in de VK vandaag op pagina 13 – helaas kan ik geen link plaatsen omdat het niet op de VK website staat. “Met veel tromgeroffel is afgelopen zaterdag in Museum Boerhaave de geheel gerestaureerde Leidse Sphaera onthuld. Maar het oudste planetarium van Nederland (en een van de oudste ter wereld), gebouwd in 1670 in opdracht van de Rotterdamse burgemeester Adriaen Vroesen, gaat waarschijnlijk binnenkort opnieuw de werkplaats in. De dierenriem zit verkeerd om.”……..”Met als gevolg dat de kop van de Leeuw nu niet aan de kant van de Kreeft zit, maar aan de kant van de Maagd.”

Op oude foto’s is te zien dat de dierenriem wel goed zat in 1930. Alles wijst erop dat de fout gemaakt is tijdens de opknapbeurt van 60 jaar geleden. Zestig jaar doet mij aan twee Saturnus cycli denken – zo lang heeft het geduurd voor de fout gesignaleerd te worden. Mijn conclusie: in de tussentijd is de algemene kennis van de dierenriem dermate toegenomen dat de fout nu ineens opgevallen is. Dit – lieve lezers – is wat men in wetenschappelijke kringen vooruitgang noemt!

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen en getagd, , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *