Week horoscoop: Over de maansverduistering en de familie als aantrekkelijk alternatief

Week horoscoop: Op de voorpagina van de VK vandaag staat een artikel over de opheffing van de FNV -de FNV is opgericht in 1976 – een exacte datum heb ik niet kunnen vinden. In 1976 stond Neptunus – de planeet die direct in verband wordt gebracht met het socialisme en de vakbond beweging – tussen 11- en 13 graden Boogschutter, precies waar de noordknoop en de Zon nu staan. De Noordknoop heeft een affiniteit met Jupiter en is vooruitstrevend- de zuidknoop daarentegen wordt in verband met Saturnus gebracht en is behoudend. De conjunctie van de Zon met de Noordknoop geeft de toekomst aan en is altijd zoekend voor een nieuwe richting. De Zuidknoop – heeft met loslaten te maken zodat uit de as van het verleden iets nieuw kan beginnen.

Week horoscoop: Zeker in relaties, is het deze week verstandig om elkaar wat ruimte te geven, en vooral niet te veel op kritiek van een partner in te gaan. Laat alles, als het ware, over je heen gaan. Dit heeft te maken met de driehoek aspect (exact vandaag) tussen Venus in Steenbok en Mars in Maagd. Normaal gesproken, zou een beetje redelijk functionerend harmonieuze aspect tussen deze planeten moeten leiden tot een goede samenwerking. Echter bij deze paar zit een adertje onder het gras. Dit is te zien aan de plaatsing van Mars in Maagd,  het teken waar Venus in val staat. De vrouw en haar manier van doen/handelen wordt bekritiseerd. De verhoudingen zijn niet gelijk. Venus doet te veel haar best om Mars tevreden te stellen. Mars staat namelijk verhoogd in Steenbok. Daarnaast is Venus in Steenbok geneigd om alles veel te serieus te nemen. Vliegen vang je met honing en niet met azijn – Mars in Maagd is bewegelijk – een grapje als weerwoord werkt wonderen!

Week horoscoop: We zitten nu aan het einde van het 2011 eclips seizoen. Het is een vrij intens jaar geweest – met zes i.p.v. de meer gebruikelijke vier eclipsen. (zie ook deze post over de eclipsen die in de zomer van 2011 vielen.) De horoscoop voor de maansverduistering van zaterdag aanstaande laat een heel rusteloze energie zien. In de aanloop tot de eclips treffen Angela Merkel en Nicolas Sarkozy elkaar in wat de BBC een kritieke week voor de euro noemt. Wat valt er te zeggen over discussies die vallen onder een retrograde  Mercurius in Boogschutter? Alles is aan verandering onderhevig?? De Zon in Boogschutter staat wel voor MerKozy –  maar omdat zij beiden beheerd worden door een traag, conservatieve, retrograde Jupiter in Stier (die tevens de verduisterde Maan verhoogt) – kan ik niet anders dan concluderen dat beiden hun eigen achterban – en de Maan (het eigen volk) – hoog in het vaandel heeft staan. Of geeft de Maan hier de EEG zelf aan – onze Europese ‘community’? Hoe het ook moge zijn  – de Maan is in Tweeling – het wordt verduisterd en beheerd door een onbetrouwbare Mercurius .

Week horoscoop: Eerlijk gezegd – vind ik Jupiter op dit moment een soort troost bieden. Hij loopt nu richting stilstaan (gaat direkt op 1e kerstdag). Als de tijden roerig zijn – kunnen wij nog altijd heil zoeken in Jupiter– want nogmaals in Stier verhoogd Jupiter de Maan, de eigen familie, de kleine wereld waarin we eigen meester/es zij. Waarschijnlijk heeft de familie er in jaren niet zo aantrekkelijk uitgezien als nu.

Horoscoop van de maansverduistering van aanstaande zaterdag (klik op horoscoop voor betere beeld kwaliteit)


Een astrologie consult met astroloog Elizabeth Hathway, onder vier ogen, telefonisch, of via Skype ? Boek tevoren je afspraak: 020-6948107 of email voor meer informatie: hathway77@hotmail.com

Voorbeelden van vragen

  • Relatievragen
  • Werk- studie-richting en keuze; advies passend bij jouw ziel en weg
  • persoonlijk advies
  • Ongelukkig zijn, niet lekker in je vel zitten
  • specifieke levensvragen, enz.

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, maanfasen en getagd, , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Week horoscoop: Over de maansverduistering en de familie als aantrekkelijk alternatief

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *