Week horoscoop: Over Uranus in Ram vierkant Pluto in Steenbok, en onze taak in 2012

Week horoscoop: Sinds 30 augustus is Jupiter retrograde geweest – gisteren (eerste kerstdag) – ging hij eindelijk weer direkt lopen. Venus – die in die tussenliggende periode bijna de helft van de dierenriem doorgelopen heeft- staat nu in Waterman, waardoor de nadruk op vriendschap, broederschap en samenwerking, komt te liggen. De kerst heeft zowiezo iets met deze kwaliteiten te maken. Het is een tijd van delen en met elkaar zijn.

Week horoscoop: Het idee van ‘leven en laten leven’ – wordt tevens ook benadrukt door de huidige wederzijdse receptie tussen Venus in Waterman en Saturnus in Weegschaal. Trouwens deze energie blijft met ons tot 31 december… we nemen dit alles mee naar 2012. Een betere antidote voor alle cultuurpessimisten kan ik me niet bedenken. Misschien mopperen we teveel over verlies – en is het tijd om ook te denken wat wij misschien in tijden van crisis kunnen winnen aan vriendschap, broederschap, samenwerking…. enz.

Week horoscoop: Mercurius is vandaag conjunct met de Noordknoop – een perfekte tijd om opnieuw de cyberpen te pakken en een week horoscoop te schrijven. Dit is werk dat bij de maandag hoort, vind ik. Een week lang ziek zijn heeft ook zijn voordelen: de kracht keert al uit zichzelf terug, en ik proef de vreugde  van de symbolische overwinning.. Het goede – het leven – overwint!!

Week horoscoop: Over enkele minuten loopt de Maan over na het teken Waterman en staan er vier planeten aan het begin van een nieuwe teken: Jupiter begin Stier, Uranus begin Ram, Chiron begin Vissen, Maan begin Waterman. Dit is ook zo mooi symbolisch vind ik. Aan het begin staat alles zo heerlijk open. We weten niet hoe alles uitgaat pakken. Je hebt het idee dat alles mogelijk is, en dat is het ook. Dus…..

Week horoscoop: Wat gaan we doen met Uranus in Ram? Nieuwe ervarningen opdoen, dapper wezen en strijdlustig zijn?  Ram durft wel wat. De reis moet beginnen. Soms is het bevrijdend om een dwaze te zijn. De meest moeilijke problemen kunnen soms makkelijk opgelost worden als we er op een andere manier tegenaan kunnen kijken. Uranus in Ram wil graag buiten de gebaande paden wandelen om een omslag in denken teweeg te brengen. ‘Think differently!” roept Uranus. We zijn misschien te gehecht aan zekerheid. De Griekse filosoof Socrates wist het al twee duizendjaar geleden, wat we moeten omhelzen is juist de ‘onwetendheid’! Zekerheid bestaat niet!

Week horoscoop: En Jupiter begin Stier biedt ons de kans om op een andere manier met de materieële wereld en met onze eigen financieën om te gaan. Stier vertraagd – en Jupiter heeft met de grote lijn, of plan te maken. Het idee van een economie die continu moet groeien heeft zijn beste tijd gehad. Het was een droom – die in een nachtmerrie veranderde. 

Week horoscoop: Chiron in Vissen brengt – zowel letterlijk als figuurlijk – nog meer aandacht voor de oceaan en het leven in de diepte. Zelf genezing kan nu komen door het afdalen van de oppervlakte naar de diepte in jezelf.

Week horoscoop: Op middernacht, zondag 1 januari, staat de Maan in Ram ingaand vierkant Pluto. Mooi symbolisch voor een jaar waarin wij – met z’n allen – door Uranus in Ram vierkant Pluto in Steenbok heen moeten. De Maan staat voor het volk, maar ook voor de eigen clan, familie of groep, terwijl Ram heerlijk vrijgevochten en eigenwijs is. Ram gaat over ‘ik’ niet over ‘wij’. En toch is dit een klus waar we allemaal voor verantwoordelijk zijn. De groei was geweldig, en we hebben er allemaal van geprofiteerd – maar nu moeten wij ook de krimp – die in 2012 veel zichtbaarder gaat worden – geweldig maken. Om dit doel te bereiken moeten wij durven er anders tegenaan te kijken, met het besef dat alles wat wij als individuen kunnen doen om onze eigen leven en denkpatronen te veranderen, een steentje bijdraagt aan het collectieve genezing. Ik denk dat dit onze taak is in 2012. Eraan ontkomen behoort echt niet tot de mogelijkheden.

Ik wens al mijn lezers een gezond en gelukkig 2012…. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

Een astrologie consult met astroloog Elizabeth Hathway, onder vier ogen, telefonisch, of via Skype ? Boek tevoren je afspraak: 020-6948107 of email voor meer informatie: hathway77@hotmail.com

Voorbeelden van vragen

 • Relatievragen
 • Werk- studie-richting en keuze; advies passend bij jouw ziel en weg
 • persoonlijk advies
 • Ongelukkig zijn, niet lekker in je vel zitten
 • specifieke levensvragen, enz.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

7 Reacties op Week horoscoop: Over Uranus in Ram vierkant Pluto in Steenbok, en onze taak in 2012

 1. Chinta Koster zegt:

  Wat kan jij toch leuk schrijven, Elisabeth! Als ik zo nu en dan je blog bezoek heb ik altijd het idee dat de oude- en actuele kennis niet meer als een studie over astrologie gaat, maar dat de astrologie geheel is geintegreerd in je bestaan.
  Het hoeft eigenlijk niet meer te gaan over al die planeetstanden enzo.
  Het voelt alsof je je leven in zijn totaliteit hebt aanvaard in een diep vertrouwen, en daarmee laat jij je zien als een ware astrologe, die spontaan op alle dagen van de week, maand en jaar haar hart kan laten spreken..Mijn goede wensen voor 2012. mvg.

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Hi Chinta, Dank je wel voor je feedback op mijn blog posts. Ik ben vanaf de middelbare school (mijn 14e) met astrologie bezig – dus wat je zegt klopt – astrologie heeft inderdaad een belangrijke plek in mijn leven gekregen.
   Ik wens je alles goeds voor het komende jaar… Mvg…E

 2. ingeborg zegt:

  Hi Elisabeth,

  Dank voor je mooie duiding, maar de maan staat in Ram toch uitgaand van Steenbok, uitgaand en toenemend aspect, of mis ik een afslag? Groet, Ingeborg

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Hoi Ingeborg, In het engels de aspect is ‘applying’ -ingaand – d.w.z. het aspect is nog niet voltooid. Dat is wat ik bedoel. Het zit in de taal – maar ik denk dat je gelijk hebt. De aspect is toenemend. Dit moet ik echt een keer onthouden 🙂 MvgE

 3. Sabrina zegt:

  Beste Liz,

  Kunnen we ook deze keer (op of omstreeks 1 januari 2012) de jaarhoroscopen van 2012 verwachten?

  Gr. Sabrina

 4. Hier is er nog een die zo blij is met jouw astrologieblog. Ondanks dat ik financiele en lichamelijke tegenslagen heb, kan ik steeds meer zien wat er wel is in mijn leven. Ik word dan ineens heel dankbaar en levendig. Nieuwe ervaringen opdoen, dapper zijn, buiten de gebaande paden durven gaan ook op je 68e en soms met angst. Durven veranderen en zien dat de dingen ook anders kunnen. De krimp geeft inderdaad iets van nieuwe samenwerkingen, vriendschappen en delen. Dank je voor alle keek op de weeks. Ik wens je alle goeds voor 2012.
  Lieve groet Joke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *