Steenbok Jaarhoroscoop 2012: wisselende stemmingen..

Steenbok Jaarhoroscoop 2012: Ook voor de Steenbok lijkt het jaar 2012 zich in twee delen te splitsen. Tot juni zorgt Jupiter in Stier voor geluk en materieël welzijn. Kinderen en creatieve ondernemingen staan onder gunstige gesternte. Je kunt echt genieten van wat je kinderen doen. Maar je hebt in 2012 niet alleen met Jupiter te maken.  Momenten van grote optimisme kunnen worden afgewisseld met momenten van diepe innerlijke onzekerheid. Saturnus in Weegschaal werpt een lange schaduw – en zeker op het gebied van werk en maatschappelijke positie – kun je met enige tegenslagen geconfronteerd worden. Je kunt behoorlijk veel last hebben van wisselende stemmingen. Het is vooral belangrijk dat je bewust wordt van het feit dat de ervaring van zowel sucess als tegenslagen nodig zijn voor je eigen groei. De ware Steenbok kan genieten van de obstakels die hij/zij overwonnen heeft. Zie alles wat in 2012 je pad kruist, als een kans om te groeien en te leren.

Steenbok jaarhoroscoop 2012: Je heerser Saturnus blijft in Weegschaal tot 5 oktober 2012. Het is belangrijk nu dat je goed overwogen keuzes maakt. Pluto in je eigen teken – staat op 24 juni en 19 september in spanningsaspect met Uranus in het 4e huis van je horoscoop. Het is mogelijk dat je niet altijd bewust bent van hoe krachtig je bij anderen over kunt komen. Je wil is sterk – en je kunt zelfs bereid zijn om je  huiselijke leven omver te gooien – om de veranderingen die je naar hunkert tot stand te brengen. Door bewust te zijn van je eigen innerlijke behoeftes – kun je goede bliksemafleiders zoeken. Neem op tijd de juiste maatregelen om je innerlijke spanning te verminderen.

Steenbok Jaarhoroscoop 2012: Op 5 oktober als Saturnus naar de Schorpioen verhuist – rond je een belangrijke levensfase af. Dit is de laatste vierkant in je eigen Zon/Saturnus cyclus – die begon toen Saturnus in de Steenbok stond in 1988/89. Hoe je met deze vierkant bent omgegaan – de lessen die je over jezelf geleerd hebt – zullen van groot betekenis zijn bij de volgende Zon/Saturnus conjunctie in 2017.

Steenbok Jaarhoroscoop 2012: Neptunus in Vissen driehoek Saturnus in Schorpioen (11 oktober) – in combinatie met Saturnus sextiel Pluto op 27 december 2012geven aan dat als je uitdagingen aangaan – je veel beter in staat zult zijn je ambities te realiseren.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Jaarhoroscopen 2012. Bookmark de permalink.

9 Reacties op Steenbok Jaarhoroscoop 2012: wisselende stemmingen..

 1. Ria zegt:

  Dag Liz….. even van de ene Steenbok naar de andere Steenbok…..hartelijk dank voor deze horoscoop, ik waardeer het zeer, meis.
  Ik weet dat je pas ziek bent geweest, en dan toch op 1 Januari dit online zetten, top hoor!
  Ik wens je een ontspannen, gezond en sprankelend 2012!

  Groetjes van Ria (16 Januari Steenbok 🙂 )

 2. Elizabeth Hathway zegt:

  Hi Ria, Jij ook eveneens een gezond en gelukkig 2012!! Warme groet je astro-twin!

 3. Hoi Liz, Ach ja die bokjes toch. Wisselende stemmingen, ik heb er al een tijdje last vast. Dank je voor de tip om op tijd maatregelen te nemen. Die obstakels overwinnen en groei, ik ben het wel eens zat. Soms heb ik de behoefte om met veel wilskracht (goed dat je me daar nog even op attendeerde) veranderingen te forceren waar ik intens naar hunker, maar eigenlijk doodsbang voor ben. Een innerlijke strijd dus. Ik denk dat de oplossing zit in goed naar mijn innerlijke behoeftes te luisteren, want daar wals ik nog wel eens over heen om niet te hoeven voelen. En humor inzetten, dat is een goede bliksemafleider, realiseer ik mij ineens.
  Dank je wel voor de jaarhoroscoop. Ik wens jou ook een goed en liefdevol bokkejaar.
  Lieve groet Joke

 4. Bregje zegt:

  Ik was vooral onder de indruk over wat je zegt over Saturnus in Weegschaal (die ook nog retrograde gaat straks geloof ik), die schaduw op werk en maatschappelijk leven. Ik ben ook een Bok (25 dec) en heb drie heel moeilijke jaren achter de rug met ziekte en dood (Pluto krijgt de schuld). Inmiddels ben ik ook al wel gedeeltelijk getransformeerd, wat ik vooral merk aan mijn positieve instelling, niet gedacht dat er nog zoveel positiefs uit mij kon komen, er wordt weer hard gelachen! Maar ik ben ook weer toe aan het normale leven, en daarin is Werk heel belangrijk voor mij. Of het nu aan de crisis ligt, of aan die Saturnus, het lukt voor geen meter om werk te vinden, zelfs niet onder mijn niveau. Er is gewoon niks. Een beetje teleurstellend dat die trend nog wel even aan zal houden. Wel is er een plan om aan een nieuwe opleiding te beginnen, op mijn 37e de PABO gaan doen (lerares basisschool). Ik twijfel nog heel erg, maar dit plan komt wel steeds terug. Met je vrolijke Jupiterverhaal krijg ik er toch weer wat meer vetrouwen in, en de opleiding begint pas eind aug, dus dan zijn wel al bijna bij de mooie stand van Neptunus en Saturnus, die ook contact maakt met mijn Uranus op 1.37 Schorpioen. Dus toch maar vertrouwen hebben en doorzetten! Dank je wel voor je mooie jaarhoroscoop Liz!

 5. Elizabeth Hathway zegt:

  Hi Bregje,
  Bedankt voor je feedback. De transit van Pluto die je nu achter de rug hebt, klinkt erg heftig. Ik ben blij dat je in ieder geval weer aan je toekomst denkt. 37 jaar – Je bent jong – alles kan nog.

  Als je inderdaad besluit om met de nieuwe opleiding te starten, zal je waarschijnlijk klaar zijn in tijd voor je Uranus/Uranus oppositie :-). Dat wordt pas echt spannend!!

  Wat je ook doet – wens ik je en heel goed jaar… Elizabeth

  • Bregje zegt:

   Hoi Liz,
   Nou… ik denk dat Pluto nog lang niet klaar is met me, want ik heb wat vooruitzichten gezien waar ik eerlijk gezegd een beetje bezorgd van word (maar probeer mezelf voor te houden: de mens lijdt het meest onder het lijden dat hij vreest…). Progressieve Maan staat bijna conjunct Pluto, tegelijkertijd met een vierkant van transit Pluto naar progressieve Maan. Voorafgegaan door de 1e keer exact Pluto vierkant Pluto. Had ik al gezegd dat mijn radix Pluto in het achtste huis staat?! Het enige wat ik echt niet zie zitten is nog een overlijden in mijn omgeving. dus ik hoop dat Pluto het deze keer over een andere boeg gooit om mij te transformeren. Iets niet-verdrietigs bijvoorbeeld. En ja, die Uranus-Uranus oppositie verheug ik me ook niet echt op, want ook Uranus staat in mijn achtste huis. Mij iets te druk daar! Groetjes Bregje

   • Elizabeth Hathway zegt:

    Beste Bregje,

    Wat er ook gebeurt, komt het wel goed. Er zijn vele andere mogelijkheden voor deze planeten. De maan heeft o.a. met aangeleerde gedrag en diep ingebed emotioneele patronen te maken: het heeft ook altijd iets onbewust. Zorg in ieder geval dat je je eigen manier vindt om te rouwen voor het verlies van dierbaren… en durf je eigen angst voor de dood en voor verlies onder ogen zien. Geef het allemaal een persoonlijke kleur. Je groei en evolutie komt door in je eigen lichaam te zijn, goed voor jezelf te zorgen, en te dealen met wat is – en niet met wat zou misschien kunnen gebeuren. Door bewust te kiezen om te leven ‘in de hier en NU’ – heb je de kans je leven nu radicaal te hervormen.

    Maag je geen zorgen…en raak geinteresseerd in wat op je pad komt nu. Waar zie je de Maan/Pluto symbolism in terug? Wat probeert zich te manifesteren in je leven??

    MvgE

    • Bregje zegt:

     Dank je Liz! Het heeft inderdaad met emoties te maken. Juist omdat ik weer lekkerder in mijn vel zit, vind ik het moeilijk om me, al is het maar even, over te geven aan negatieve emoties. Als die sluis eenmaal open gaat… Maar ik hou me voor dat het allemaal een goede bedoeling heeft, ik denk nu (na een nacht wakker liggen en piekeren) dat het te maken heeft met een soort minderwaardigheidsgevoel. Al sinds jong op zoek naar waardering en erkenning. Dat mezelf te geven is al mooi en goed, maar ik wil het zo graag van de buitenwereld, ik wil “iemand zijn”. Ik hoop en denk dat de PABO opleiding en het werken met kinderen mij dat gaat geven. Dat het ‘kind in mezelf’ ook eindelijk tevreden is, doordat ik kan geven wat ik zelf zo graag wil en wilde hebben, zoiets! Een soort moederen (Maan). Bedankt voor je lieve reactie! Ik ga weer met goede moed verder.
     Groetjes Breg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *