Horoscope Francesco Schettino, Neptune’s kingdom

The following data for  Francesco Schettino, the captain of the stricken cruise ship, the Concordia, looks pretty reliable  (source quoted as being the Public Prosecutor). Francesco Schettino, Nov. 14, 1960, time unknown, Naples, Italy. The horoscope of Francesco Schettino (click on image to enlarge)

The horoscope of Francesco Schettino: Accused of cowardice, neglecting his duty, bad decision making, manslaughter, womanizing, jeopardizing the lives of his passengers and crew.. since the Concordia ran aground there is absolutely nothing left of this man’s reputation. What does the horoscope have to say? Neptune rules the ocean, free floating anxiety, fame and notoriety, mists and fogs, loss of orientation, fantasy, imagination, redemption, etc. etc. Mercury rules communication, deductive ability, perception, ability to put two and two together and come up with the right answer, our wits, whether we have them about us – or not. Mercury is trade – and Schettino’s chosen trade – is that of sea captain. Neptune’s kingdom is submerged,  not visible on the surface. Mercury in the birth chart is almost stationary – just two days after Schettino’s birth it went direct. Mercury is truly caught up here with Neptune having to pass through his realm three times from Oct. 7th 1960. Mercury is further implicated by radix Pluto’s conjunction with the North Node in Virgo.

Horoscope Francesco Schettino: When the Concordia ran aground, transiting Pluto was conjunct Mercury in 7 and 8 degrees Capricorn respectively – in almost exact sextile with Schettino’s radix Mercury/Neptune. Evolution – Pluto style – often means being catapulted, pulverized, dragged screaming through the mill.

Horoscope Francesco Schettino: In Francesco Schettino’s progressed horoscope, the  Sun, Mercury and Jupiter are all currently conjunct with radix Saturn – which is where the big theme of personal responsibility comes into play. It is the main talking point – this man was in charge – and if all the stories are true (bearing in mind how deceptive Neptune can be) – he blew it.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Astrology English, mundane astrologie en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Horoscope Francesco Schettino, Neptune’s kingdom

 1. Gala zegt:

  Zijn geweten zal hem kwellen… Saturnus staat verhoogd in eigen teken, oppositie Mars in Kreeft, hij zal lange tijd bij zijn onbeheerste daad moeten stilstaan! Saturnus verhoogd en Mars in val dat is voor hem ongeacht
  zijn straf levenslang!
  Venus/Neptunus een droom… maar een nachtmerrie is ook een droom! Dit dreamteam stond vierkant zijn
  Zon in Scorpio, een Scorpioen duikt weg hij dook weg in de reddingssloep waar hij naar zeggen per ongeluk in viel! Fabeltjes zijn Mercurius/Neptunus niet vreemd! Buiten het dek was de bar ook zijn favoriete plekje. Jupiter/venus zorgt voor veel luxe, veel mooie madammekes en bling bling!
  Opmerkelijk is dat op vrijdag 13 januari rond 10.00 uur de transit Maan exact conjunct zijn Noordelijke Maansknoop stond die een conjunctie maakt met Pluto! Pluto/Maan/Knoop zijn levenspad bevindt zich in extreem dramatische wateren. Een brandmerk voor de rest van zijn leven.
  Waarschijnlijk staat tranit Mars conjunct met radix Maan in Maagd! Ziel maakt brokken. Dus Pluto/Mars
  dominant aanwezig!. Ongekende angsten en emoties, paniek, bang voor zijn einde.De druk voor levenseinde werd hem misschien fataal. Onder extreme druk leert men zijn ware gezicht kennen.
  Toch iets te verwend… Venus ingaand Jupiter? In dit leven teveel zijn eigen koers mogen varen?
  Wie zal het zeggen…bravoure, zelfverzekerdheid wat wellicht in transit Pluto/Mercurius uitgaande zijn radix Jupiter zat! Transit Jupiter gaat een driehoek maken met Radix Jupiter. Alhoewel er vele zielen kopje onder zijn gegaan, had het veel en veel erger kunnen af lopen. Mogen best van geluk bij ongeluk spreken.
  Misschien ook voor Schettino… maar 1 ding is zeker dat moment op Vrijdag 13 Januari zal voor altijd gegrift
  staan in zijn brein. Het is zijn levenslot. Helaas…

 2. Elizabeth Hathway zegt:

  Mooie aanvulling Gala. Fascinerende horoscoop. Schettino’s verhaal doet mij ineens denken aan de Nederlandse wetenschapper die laatst in het nieuws geweest is omdat hij valse onderzoek resultaten verzon. Ook zo een geval van moreel bankroet zijn….. MvgE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *