Astrologie… de valk

Vroeg op een zondag ochtend ruim een week gelden, toen ik met de hond in Watergraafsmeer aan het wandelen was – sprak een andere honden eigenaar mij aan. Op een tak – in een boom vrij dicht bij de weg – zou er een valk zitten. Hij legde mooi uit waar de vogel zich zou bevinden- en inderdaad – daar zat hij – fier, trots – te kijken. Wow. Vanmiddag – op dezelfde plek – kom ik de vogel weer tegen – alleen nu zit hij in een andere boom heel vlak bij het padje waar ik loop. Ik kijk hem even aan – die ogen- die snavel- wow. Wat een prachtige vogel – ineens maak ik een domme beslissing! Ik deed mijn hand voorzichtig in mijn zak en pakte mijn telefoon om een foto te maken. Dat zou mooi bij mijn verhaal op Facebook staan!!! Maar zodra ik de camera op de vogel richtte – vloog hij in een grote bocht weg – mij teleurgesteld achterlatend. Wat stom dat ik niet van dat ene moment kon genieten – wat idioot om een foto te willen – veel beter had ik gewoon in stilte naar hem kunnen kijken.

Ik heb ooit als jonge vrouw – mijn eerste kind was net geboren -op een donkere avond (in mijn geboorte plaats Wales) een uil in een boom gezien. Toen had ik hetzelfde gevoel. Wow. Contact met dit soort vogels roept bij mij mystieke gevoelens op. De oude Grieken vonden dit soort gebeurtenissen heel belangrijk er was een branche van de voorspellingskunst die zich uitsluitend met vogels bezig hield, orinthomancy. Ook de Amerikaanse Indianen vonden vogels belangrijk. De Egyptische god Horus had het hoofd van een valk.

Het voelt bijzonder dat ik deze vogel gezien heb – maar dan helemaal omdat ik nu in een periode zit van innerlijke verandering. Volgens Rex E. Bills – vallen birds onder Uranus – waarschijnlijk omdat ze kunnen vliegen. Voor mijn gevoel hoort zo’n roofvogel eerder bij Mars. De Romeinen gaven de valk aan Jupiter. Maar goed nu ga ik even lezen wat het boek Shamanic Astrology – dat ik op Google Books gevonden heb – erover te zeggen heeft!! “The falcon is a symbol of freedom and individuality……………….” mmmmm ‘read on’…..

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Elizabeth Hathway DFAstrolS en getagd, , . Bookmark de permalink.

16 Reacties op Astrologie… de valk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *