Week horoscoop: Neptunus in Waterman, Neptunus in Vissen en spanning in de relationele sfeer

Week horoscoop: Deze week na een verblijf van bijna 14 jaar breekt Neptunus zijn relatie met de Waterman. Misschien is het iets te vroeg om over de trends te spreken en helemaal gek om één planeet van de rest te isoleren …. maar toch… een voorbeeld is nooit mis.

Week horoscoop: In 1998 – toen Neptunus zijn rit door de Waterman begon – stond het internet  in de kinderschoenen. Nu weet iedereen wat de termen ‘virutal reality’ en ‘cyberspace’ betekenen – twee uitgesproken Neptuniaans concepten vind ik. Cyberspace heeft iets grenzeloos en mensen kunnen zich voordoen op een andere manier dan in de reeële wereld. Het is eenvoudig om een internet identiteit te creeën die heel ver van de werkelijkheid afstaat. Waterman is enerzijds een sterk individualistische persoonlijkheid – maar anderzijds als luchtteken heeft Waterman anderen nodig: de echte Waterman wordt pas gelukkig als hij een groep gelijkgezinde individuen om zich heen heeft. Daarom is de rol van Neptunus in Waterman in het ontstaan van de sociale media sites  – zeker in sites zoals YouTube die op visueel materie gebaseerd zijn – onmiskenbaar. Wat we tevens ook in de laatste jaren gezien hebben is een enorme belangstelling voor on-line fantasy gaming vooral onder jongeren. Er is zelf sprake van game verslaving, wat de inbreng van Neptunus verder onderstreept.

Week horoscoop: Voor de ingres horoscoop – Neptunus in Vissen – verwijs ik jullie naar deze post van april 2011 . Het verschil met toen en 3 februari – is dat Neptunus nu zijn definitieve intrede maakt. Nu komt het serieuze werk! Vissen is diffuus, ongrijpbaar, onpeilbaar. Indien Waterman rechtlijnig en vastbehoudend is – is Vissen glibberig, beinvloedbaar en buigzaam. Vissen is soepel, intelligent maar kan absoluut koelbloedig zijn.

Week horoscoop: Op donderdag staat een verhoogde Venus in Vissen in oppositie met een wel erg kieskeurige Mars in Maagd. Venus staat niet open voor achtelijke kritiek (Mars is retrograde niet vergeten – waardoor issues uit het verleden weer de kop doen opsteken). Venus wil graag op handen gedragen worden, wil bemind worden- terwijl Mars nog bezig is met het verleden uitpluizen. Deze twee hebben een vakantie nodig – maar niet deze week. Twee planeten in oppositie zien elkaar – maar hebben ideeën en opvattingen die ver uit elkaar liggen. Het is beter deze week om de strijd niet aan te gaan – zeker waar het om concepten en denkbeelden gaat. Probeer ook vraagstukken die betrekking hebben op het romantieke, emotionele, sexuele verleden, nu met rust te laten. Focus op de hier en nu. Kort gezegd: In de relationele sfeer: spanning die irritaties oproepen en die veel geduld vraagt. 

Week horoscoop: Voor mensen die MEER over Neptunus in Vissen willen weten -op zondag 11 maart geef ik een middag workshop in Amsterdam. Geef je tijdig op er is maximaal ruimte voor 9 personen. Je kunt je opgeven door te mailen naar: hathway77@hotmail.com

Een astrologie consult met astroloog Elizabeth Hathway, onder vier ogen, telefonisch, of via Skype ? Boek tevoren je afspraak: 020-6948107 of email voor meer informatie: hathway77@hotmail.com

Voorbeelden van vragen

 • Relatievragen
 • Werk- studie-richting en keuze; advies passend bij jouw ziel en weg
 • persoonlijk advies
 • Ongelukkig zijn, niet lekker in je vel zitten
 • specifieke levensvragen, enz.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

5 Reacties op Week horoscoop: Neptunus in Waterman, Neptunus in Vissen en spanning in de relationele sfeer

 1. Sabrina zegt:

  Oh Liz, wat heb ik 1.5 dag met smart gewacht op de weekhoroscoop!
  En ik ben erg blij dat hij er nu eindelijk is. Vorig jaar heb ik een consult bij je gehad, waarbij je me kon vertellen dat deze verandering (Neptunus uit Waterman) een enorme opluchting voor me zou zijn, aangezien ik al langer dan 10 jaar alles in de liefde enorm idealiseer vanwege de Neptunus/Waterman-stand.
  Het tijdperk van Neptunus in Vissen breekt dus eindelijk aan! En ben er erg blij om en dankbaar voor…!
  Groet, Sabrina

 2. Gala zegt:

  Bijzonder dat meisje met de Harp Iris Kroes de Voice of Holland heeft gewonnen. Een muziekinstrument uit vervlogen tijden! Neptunus in Vissen, verheven vormen van kunst en muziek.
  Op film gebied, de opmars van 3D. Veel mensen hebben een brein dat slecht reageert op de 3D BEELDEN.
  Depressie zit in de lift om volkziekte nr.1 te worden. De zichtbare en onzichtbare wereld en de daarmee
  samengaande “waarheid” en “leugen” schept grote verwarringen. Je identiteit valt uiteen in digitale delen de
  realiteit, dat je was die je was, is door al die profielen “overal” zeer onduidelijk geworden.
  Neptunus in Vissen graatloos, hapje voor de poes. Zuiver op de graat zijn kan alleen met wat structuur.
  Flauw vallen ,je bewustzijn verliezen noemen we; van de graat vallen. Weg, foetsie, niets, nada!
  Neptunus geafflicteerd kan erg angstig, neurotisch, misleidend, negatieve psychische invloeden hebben.
  Graatloos valt vaak ten prooi aan vanalles! Gelooft ook alles.
  Als de vloed te sterk wordt terugtrekken (eb)! Zonder de nachtheer Jupiter, zonder het vuur van het brein
  is er geen vissenwater dat tot damp kan opstijgen. Allelujah!

 3. Lenie zegt:

  Ik ben het met je eens Gala, maar de andere kant is dat we ons licht kunnen laten schijnen op de ontwikkeling van al die mooie dingen. Genieten van weer wat “zachtere” muziek met inhoud. De poëzie zal weer een stukje van ons leven in gaan vullen.
  Het vak van coach is de pan uitgerezen, ook daar zal gebruik van gemaakt kunnen worden als er zoveel depressies in aantocht zijn. Pluto in de Steenbok haalt alles naar boven, met als gevolg een totale ontreddering bij een grote groep mensen.
  Laten wij als hulpverlener daar alert op zijn en onze steun en hulp aanbieden. Wat je geeft krijg je 10voudig terug. Zo maken we optimaal gebruik van de krachten van Neptunus in de Vissen

 4. Pascale zegt:

  Hai Elizabeth,

  Vraagje;
  Welke planeet wordt in verband gebracht met scherpe voorwerpen/wapens/messen?
  Pluto? Uranus?

  Warm groetjes,
  Pascale.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *