Week horoscoop: Saturnus retrograde en het vrije spel

Week horoscoop: Het is bijna die tijd van het jaar .. En dan bedoel ik niet tijd om over een mogelijke Elfstedentocht te praten…( al is de horoscoop veelbelovend). Nee astrologisch gaat het over Saturnus in Weegschaal die nu stilstaat. Morgen (dinsdag) op de dag van de volle maan, begint hij retrograde te lopen. Woensdag maakt Venus  (de planeet die momenteel over Saturnus heerst) haar ingres in het vuur teken Ram. Aan de planeten te zien – wordt dit een week van enige betekenis.

Week horoscoop: De Waterman Zon is door Saturnus beheerd – dus de retrograde beweging van Saturnus moet vrijwel zeker een (negatief ??) impact hebben op hoe het volk (de Maan), hun leiders beschouwen . De Zon heerst over mensen die het scepter zwaaien, die zogenaamd verantwoordelijk zijn,  en die zichtbaar in het collectief macht uitoefenen. De maan staat in het teken Leeuw – en is symbool voor het volk. Enerzijds is er vanuit het collectief behoefte aan daadkracht, duidelijkheid, en positief denken – anderzijds is Leeuw een vuurteken dat groot vertrouwen heeft in de eigen capaciteiten van het individu. Er is een soort van belangenconflikt gaande en een leeuw is luidkeels: hij brult. .

Week horoscoop: Saturnus is momenteel verhoogd in Weegschaal – wat niet zuiver en alleen maar een positieve uitwerking heeft. Een planeet verhoogd toont ook excessen – en Saturnus retrograde zou kunnen inhouden dat sommige mensen die misbruik van het systeem/hun positie gemaakt hebben, nu onder de schijnwerpers komen te staan (en dan heb ik het over mensen die dachten ongeschonden weg te komen). Een zaak wordt heroverwogen, iets wat afgesloten leek te zijn – krijgt opnieuw aandacht. Weegschaal heeft met rechtvaardigheid te maken – de balans wordt weer opgemaakt. Het laatste woord is niet gezegd. Saturnus retrograde in Weegschaal – kan ook de zwakke kant van het systeem laten zien. Bepaalde krachten krijgen vrije spel – geen wetgeving die daar momenteel iets aan kan doen.  Saturnus loopt retrograde tot 25 juni.

Week horoscoop: Venus maakt woensdag de overstap naar Ram – en wordt meteen door Uranus opgewacht – daarna loopt zij richting vierkant Pluto. Er zit een brok boosheid dat een uitlaatklep zoekt. Dit houdt in dat sommige mensen aan de top zullen als bliksemafleiders moeten fungeren om het collectieve woede te sussen. Het is een roerige planetaire cocktail. Passie dat ook een destructieve kant kan tonen.

Week horoscoop: Gelukkig zijn er ook lichtpunten. Neptunus in Vissen roept het collectief op om ook hun leed met elkaar te delen! Barrieres worden minder zichtbaar en mensen komen meer bij elkaar. Neptunus loopt nu aardig richting Chiron – die ook wijst naar het eigen vermogen om positief met uitdagingen om te gaan. In 2009 toen Jupiter/Chiron/Neptunus in Waterman conjunct waren heb ik dit artikel gepubliceerd in het engelstalige tijdschrijft de Journal of Astrological Association of Great Britain. In mijn Neptunus in Vissen Workshop op 11 maart – komt het Chiron aspect ook aanbod.

Week horoscoop: Voor mensen die MEER over Neptunus in Vissen willen weten -op zondag 11 maart geef ik een middag workshop in Amsterdam. Geef je tijdig op er is maximaal ruimte voor 9 personen. Je kunt je opgeven door te mailen naar: hathway77@hotmail.com

Een astrologie consult met astroloog Elizabeth Hathway, onder vier ogen, telefonisch, of via Skype ? Boek tevoren je afspraak: 020-6948107 of email voor meer informatie: hathway77@hotmail.com

Voorbeelden van vragen

  • Relatievragen
  • Werk- studie-richting en keuze; advies passend bij jouw ziel en weg
  • persoonlijk advies
  • Ongelukkig zijn, niet lekker in je vel zitten
  • specifieke levensvragen, enz.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *