De Elfstedentocht en de volle maan: eigenzinnige schaatsers

Na het lezen van een stuk in de Volkskrant over de mensen die alsnog de Elfstedentocht route schaatsen – kon ik niet anders dan denken aan mijn eigen weekhoroscoop maar in het bijzonder wat ik over de volle maan schreef:

“De Zon heerst over mensen die het scepter zwaaien, die zogenaamd verantwoordelijk zijn,  en die zichtbaar in het collectief macht uitoefenen. De maan staat in het teken Leeuw – en is symbool voor het volk. Enerzijds is er vanuit het collectief behoefte aan daadkracht, duidelijkheid, en positief denken – anderzijds is Leeuw een vuurteken dat groot vertrouwen heeft in de eigen capaciteiten van het individu. Er is een soort van belangenconflikt gaande en een leeuw is luidkeels: hij brult.”

De organisatoren van de Elfstedentocht – konden natuurlijk niet anders doen dan ‘nee, te gevaarlijk’ roepen. Daarentegen is er die grote groep enthousiaste schaatsers die lang op deze kans gewacht hebben en die de route -tegen het advies in -toch schaatsen.. Het is bijzonder dat de Elfstedentocht uberhaupt aan de orde is. Ik vind dit een mooi voorbeeld van hoe de energie van deze volle maan zich in het collectief uit.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, maanfasen en getagd, . Bookmark de permalink.

1 Reactie op De Elfstedentocht en de volle maan: eigenzinnige schaatsers

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *