Neptunus in Vissen: ‘free floating’ angst en creativiteit

Neptunus is misschien niet de eerste planeet die in je gedachten opkomt als je aan een crisis denkt. Crisis is iets wat wij astrologen dikwijls in verband brengen met Uranus of Pluto – en niet per se met Neptunus. Toch heeft Neptunus zijn eigen soort crisis. De taal die we gebruiken om bepaalde crises te omschrijven hebben dan ook een Neptuniaanse signatuur. We worden overspoeld met gevoelens of emoties. Het water staat tot aan de lippen. Een mens verdwaalt in gedachten, zakt weg in een verslaving, of bereikt een diepte punt alsof onbewust door de sirenes de zee ingelokt.  Als Neptunus aktief is, staan we vaak niet meer met beide voeten op de grond. De meeste astrologen zijn het met elkaar eens, Saturnus en Neptunus leven op gespannen voet met elkaar.

Op 3 februari 2012 komt Neptunus voor het eerst sinds 1862 in zijn eigen teken Vissen te staan. In de tussenliggende periode heeft Neptunus een heel rondje door de dierenriem gemaakt, waardoor we beter in staat zouden moeten zijn om zijn subtiele energie te herkennen.

Op 11 maart geef ik een zondagmiddag workshop in Amsterdam met het thema Neptunus in Vissen. Tijdens dit workshop wordt aandacht besteed aan de mundane betekenis van Neptunus in Vissen – maar ook aan de soort problemen die deze stand met zich mee kan brengen, bijvoorbeeld warrigheid, verslavingsgedrag, problemen met vedrongen gevoelens en emoties, zgn. “free floating anxiety” enz.

De transits van Neptunus hebben een zekere moeilijkheidsgraad. Enerzijds verleidt Neptunus ons omdat hij ons laat zien wat we graag willen zien.  De twee vissen in het sterrenbeeld Vissen – worden gebonden door een subtiele draad. Het woord gebonden – heeft een Saturnale ondertoon. Het is zaak met Neptunus in transit – hoe moeilijk dat ook is – om een oog op Saturnus te houden. Er zijn op dit moment nog 5 plaatsen vrij.

De workshop begint om 13.30 en eindigt om 17.00.
Locatie: Weteringschans 74, Amsterdam.
De kosten van deze workshop bedragen 45 euro, pp.
Opgave via email naar: hathway77@hotmail.com

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Workshops en getagd, , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Neptunus in Vissen: ‘free floating’ angst en creativiteit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *