Week horoscoop: Neptunus en Chiron achter de coulissen.. tijd voor een ‘hug-in’

Week horoscoop: We kunnen vandaag (maandag) profiteren van Mercurius in driehoek met Saturnus. Pak de kans zou ik zeggen. Al maak je maar een begin in het ordenen van je papieren/gedachten/plannen – het zal ongetwijfeld een goed begin zijn. Saturnus brengt discipline, inzicht, struktuur – en Mercurius in Waterman kan dit goed gebruiken. Dinsdag verandert de boel aanzienlijk.

Week horoscoop: Dinsdag maakt Mercurius de overstap van lucht naar water, naar  Vissen om precies te zijn, waar het in vernietiging staat. Mercurius is een communicatieve planeet en Vissen is een zgn. stom (d.w.z. een zwijgzaam) teken. Mercurius uit zich minder duidelijk in dit zachte, beeldvormend sterrenbeeld. Vissen is sensitief, heldervoelend, en mediumiek. Vrijwel direkt naar zijn ingres in Vissen – maakt Mercurius ook nog de conjunctie met Neptunus. Dinsdag is ook Valentijnsdag: laat ons en masse onze affectie voor elkaar tonen!! Een ‘hug-in’ op Dam Square!! Neptunus is eerder de universele liefde dan de persoonlijke liefde. Echter Neptunus heeft ook o.a. met glamour, Hollywood glitz, de paparazzi te maken. Onsmakelijke photo’s, roddelbalden, enz. Ik moet ineens aan Rupert Murdoch denken, met de arrest van vijf verslaggevers staat nu zijn  krant de Sun newspaper in de schijnwerpers.

Week horoscoop: We kunnen deze week de hand van verborgen macht bespeuren. Venus staat namelijk in vierkant met Pluto (exact op woensdag). Pluto kan Venus onder druk zetten. Dit aspect gaat gepaard met diepe verlangens en een hunkering naar verbinding met een ander, tegelijkertijd kan dit ook (verlatings)angst of andere problemen rondom het thema liefde oproepen.

Week horoscoop: Pluto is verbonden met catharis, doorbrak en inzicht. Dat deze week  een vorm van genezing door inzicht mogelijk is – zien we door de aanwezigheid van Chiron en Neptunus. Merucurius staat op donderdag conjunct met Chiron en in sextiel met Jupiter in Stier.

Week horoscoop: Vrijdag maakt de Zon in Waterman een sextiel met de Maan in Boogschutter. De verbinding met ‘het zelf’ wordt hierdoor extra versterkt. Er is een wederzijdse receptie tussen Jupiter in Stier en de Maan in Boogschutter die ook heel bruikbaar is – en we mogen niet vergeten dat de Noord Knoop v.d. Maan ook in Boogschutter staat. Tijd om de grenzen op te rukken,uit de eigen ‘comfort zone’ te treden en meer vertrouwen te hebben in de eigen capaciteiten. Kort hierop maakt de maan vanuit Steenbok een driehoek met Jupiter en daarna een conjunctie met Pluto wat samen alleen meer diepte aan het proces verleent. Steenbok is een aarde teken – en in staat om dingen te verankeren op een solide basis.

Week horoscoop: Zaterdag staat de Zon in driehoek met Saturnus – goed voor struktuur en inzicht in de eigen persoonlijkheid. Ik begin een ware thema in de planeten te bespeuren deze week. Want wat doet de Zon op zondag? Juist. Hij volgt in de voetstappen van Mercurius. Op zondag verlaat de Zon Waterman – en richt zich op Vissen. Op 21.49 LT op zondag avond staat de Zon conjunct met Neptunus in Vissen- voor het eerst sinds 1847!  Dus als het kan – als er de ruimte voor is – neem  een ’time-out’ op zondag avond!! Sta er even bij stil!

Een week van diep inzicht in het zelf – met mogelijkheden voor structurele veranderingen. Door het overwinnen van angst – en door stappen in het onbekende te zetten, risico’s (Boogschutter) te nemen – wordt ruimte en groei gestimuleerd.

Een astrologie consult met astroloog Elizabeth Hathway, onder vier ogen, telefonisch, of via Skype ? Boek tevoren je afspraak: 020-6948107 
of email voor meer informatie: hathway77@hotmail.com

Voorbeelden van vragen

  • Relatievragen
  • Werk- studie-richting en keuze; advies passend bij jouw ziel en weg
  • persoonlijk advies
  • Ongelukkig zijn, niet lekker in je vel zitten
  • specifieke levensvragen, enz.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Week horoscoop: Neptunus en Chiron achter de coulissen.. tijd voor een ‘hug-in’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *