Week horoscoop: Opzoek naar de verborgen doorgangen

Week horoscoop: Morgen om 18.31 staat de Maan conjunct met Neptunus – een paar uur later is het nieuwe maan in Vissen. De nieuwe maan fase – is eentje die dikwijls met onzekerheid gepaard gaat. De maan is niet zichtbaar – waardoor de winter nachten extra lang lijken en donker zijn. Symbolisch gezien – wordt nu de kiem gelegd voor de komende maand. De conjunctie van de Zon/Maan legt ook als het ware de energie van hart en ziel, bewust en onbewust, mannelijk en vrouwelijk, vast op een punt. Dit geeft enerzijds  enorm veel kracht  – maar anderzijds ook zwakte – want door de energie van zon/maan op een punt te focussen – is de blik eenzijdige geworden. Neptunus – die zijn stempel op deze nieuwe maan drukt – is een planeet die alles met der deken de onduidelijkheid bedekt – waardoor een van de grote uitdagingen de komende tijd (zeker tot de volle maan op 8 maart) is, hoe helderheid in zaken te krijgen. We dreigen onszelf in de minutiae van het leven te verliezen, en ineens door de bomen kunnen we het bos niet meer zien.

Week horoscoop: De maan beweegt zich langzaam in het teken Vissen – en al is de nieuwe Maan op dinsdag avond – het duurt tot vrijdag ochtend eer de maan haar ingres in het volgende teken Ram kan maken. Op donderdag pas is de Maan conjunct met Mercurius en zodoende ook in oppositie met de retrograde Mars in Maagd.

Deze planeten vallen rondom de planeten in Vissen in de horoscoop van Nederland (en trouwens ook in vierkant met Neptunus in deze horoscoop). Men zegt altijd het donkerste uur is voor de zonsopgang.. “the darkest hour is before the dawn”… We moeten in ieder geval de hoop nooit opgegeven dat de zon weer opgaat!!

Week horoscoop: In vele opzichten is dit een moelijke week. Op vrijdag is de Maan in Ram vierkant Pluto – op zondag is zij in oppositie met Saturnus en daarna is sextiel met Neptunus. De ondertoon -Mercurius oppositie Mars – helpt de emoties op scherp te zetten, zodat spanning en ruzie overal in de lucht hangen.

Week horoscoop: Vissen is een periode van het jaar dat sterk gebonden is met overgangen. De winter houdt nog een beetje greep – terwijl er overal om ons heen tekens van de lente aanwezig zijn. Vissen sluit ook de cyclus van de dierenriem – bij Ram beginnen we opnieuw.

Week horoscoop: In Vissen tijd moeten we leren op Jupiter te vertrouwen en gelukkig staat de Zon op zaterdag in sextiel met de geluk schenker zelf. Al is zo weinig helder – Vissen weet intuitief de verborgen doorgangen te vinden. Misschien moeten we een diepere laag in onszelf aanboren – om deze week gewoon rustig uit te zitten!

Een astrologie consult met astroloog Elizabeth Hathway, onder vier ogen, telefonisch, of via Skype ? Boek tevoren je afspraak: 020-6948107
of email voor meer informatie: hathway77@hotmail.com

Voorbeelden van vragen

  • Relatievragen
  • Werk- studie-richting en keuze; advies passend bij jouw ziel en weg
  • persoonlijk advies
  • Ongelukkig zijn, niet lekker in je vel zitten
  • specifieke levensvragen, enz.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Week horoscoop: Opzoek naar de verborgen doorgangen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *