Job Cohen Adieu, aurevoir, het ga je goed…

Het was mooi geweest… Het voelt als de dag van gisteren dat Job aan de top stond – verwelkomd in Den Haag als de redder van de PvDA. Zoals oud ‘labour’ leider Harold Wilson eens zei “a day is a long time in politics’… of liever ‘ een dag is een hele tijd in de politiek’. Job Cohen heeft waardig afscheid genomen. Toen Job de ‘job’ kreeg – heb ik zijn horoscoop besproken – deze link – leidt naar dat artikel toe. Hier nog een keer zijn horoscoop – klik te vergroten – met daarna wat commentaar op het besluit.

Grote boosdoener – als je Job Cohen zelf hoort praten – is zijn eigen onvermogen om de juiste koers uit te stippelen voor zijn partij. Zijn tong, ideeën en visie waren niet scherp genoeg. Dit was ook echt te zien in de televisie debatten in de aanloop naar de vorige verkiezingen. Zie daar zijn Mercurius in Schorpioen – in het eerste huis – vierkant Saturnus en Pluto. Er is diepgang zeker – maar Saturnus vertraagt de reacties.

Venus drukt een grote stempel op de horoscoop van Job Cohen: zij is heerser van de Weegschaal Zon – en rijzend – maar ook heer 12 (self-undoing). Vandaar de beleefde manier van optreden – maar vandaar ook het onvermogen de ander naar de keel te grijpen! Helaas politiek Den Haag eist vechtlust – zeker in zulke moeilijk tijden. Mars transiteert nu door 10 – de oplossing: opstappen. Job Cohen is geen vechtersbaas eerder een ware Weegschaal bemiddelaar.

Jupiter staat nu opposiet Venus vanaf de cusp van de 7e huis- de openlijke vijanden. Job Cohen’s progressieve Zon staat nu op 28 gr. 57 Boogschutter… een overgang was onvermijdelijk.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Job Cohen Adieu, aurevoir, het ga je goed…

  1. Ook ik heb Job Cohen op basis van geboortetijd 8.45 geduid. Typisch vind ik dat de progressieve Venus een inconjunct maakte met progressieve Uranus op 12-6-2010 (enkele dagen na de verkiezingen) en op 7-2-2012 maakt progressieve Venus het inconjunct met de radix-Uranus. Bij Wouter Bos waren destijds vergelijkbare bewegingen te zien. Voor Job Cohen geldt dat hij absoluut vanuit zijn eigen authenticiteit wil communiceren en de progressieve gecorrigeerde Zwarte Maan bevestigt dat. Deze maakt 3x een vierkant met de Zon tussen 6-3-2010 (kandidaatstelling voor PvdA) en 17-1-2012 (aanloop naar PvdA-congres). Progressieve Zon gaat zelf Priapus aanraken in een inconjunct (6-3-2012). Maar het belangrijkste voor hem lijkt mij de progressieve Jupiter, die in juli over zijn maan gaat lopen (maansknoop heeft dat pas geleden al gedaan). Het perspectief wordt echt niet uit het oog verloren! Een man met Cheiron op de ascendant zal zeker nooit een straatvechter worden. We krijgen blijkbaar de politici en de media, die we verdienen. Maar ik maak me om Job Cohen niet zo’n zorgen. Met Saturnus in het twaalfde huis zal hij even rustig aan doen. Jupiter binnenkort in het zevende huis. Progressieve maan maakte inconjunct met ascendant (17-2-2012) en driehoek met Mars (23-2-2012). Het is genoeg geweest. Maar iemand met Neptunus heer 5 in 11 zal altijd zichzelf in dienst stellen van de sociale zaak en het grotere geheel. De maansknoop maakte vierkant met Neptunus (en sextiel Cheiron) toen paars plus mislukte; nu een sextiel met Neptunus (19-2-2012) en halfsextiel Cheiron (17-2-2012). “Wij staan in dienst van iets dat groter is dan wijzelf”. De tijd is er nog niet rijp voor. Met Neptunus in Vissen en de lunatie op Cheiron zullen vele Nederlanders het spijtig vinden dat deze politicus moest vertrekken. Maar ik denk dat hij een goede keuze heeft gemaakt. Wie weet, over een tijdje…En anders mag hij heel erg trots zijn op alles wat hij gepresteerd heeft!

  2. Elizabeth Hathway zegt:

    Hi Lilyan, Dank je wel voor je analyse. Ik ben het met je eens, velen zullen inderdaad de beleefdheid van Job Cohen missen.. MvgE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *