Horoscoop van het Huis Oranje: Neptunus schreeuwt het van de daken

In het licht van de zowel plotseling als trieste wending in het leven van de leden van het Koningshuis – wil ik in dit stukje de horoscoop van Nederland bekijken. De horoscoop die ik hiervoor gebruik, is voor de kroning van William I, de eerste Koning van het Huis van Oranje, op 16 maart 1815, om 10.12 jn Den Haag. (klik op beeld om te vergroten)

Persoonlijk, vond ik het opvallend dat Neptunus – een planeet die de reputatie heeft voor onduidelijkheid, lijden en verlossen, droom-staten, illusie, het geest dat overspoeld is in een onbewuste werkelijkheid, de staat van symbiose, de baarmoeder waar moeder en kind een eenheid vormen, enz. – amper in het teken Vissen staat als Prins Friso door een noodlottig ongeval wordt getroffen. De Zon in deze horoscoop staat in Vissen – Neptunus de nieuwe heerser van het teken – is dus ook heerser van de Zon (de regente). Neptunus heeft met uitzichtloos lijden te maken – en het idee van hersendood, in een vegetatieve toestand verkeren, schreeuwt Neptunus van de daken.

Ik was benieuwd naar de vorige keer dat Neptunus deze positie innam en dook de geschiedenis in. Op 20 februari 1848 – met Neptunus net definitief in het teken Vissen – stierf de tweede zoon van Koning Willem II, Prins Alexander van Oranje Nassau– in het buitenland aan tuberculose ?? Er is altijd gespeculeerd dat een zwaar ongeluk in zijn studie jaren – (de Prins werd geraakt door een vallende boom) een rol heeft gespeeld in zijn gezondheidsperikelen. Ook deze Prins werd door een vriend geholpen die tijdens het ongeluk aanwezig was.

Als trans-persoonlijke planeet heeft Neptunus met stemmingen in het collectief te maken. Door zijn huidige positie in de horoscoop  – Neptunus heeft de midhemel net gepasseerd – zal hij misschien de startsignaal geven voor een breed maatschappelijk debat over het zin van ons leven. Dit ongeluk gebeurt niet zo maar in een vacuum – maar in een tijd dat Rick Santorum (een van de Republikeinse  kandidaten) beweert dat je als oudere in Nederland je leven niet zeker bent,  en waarin het normaal is dat een artikel in de VK vraagt of Kirsten (een 18 jarig verstandelijk gehandicapte meisje) zou moeten sterven. Nu zit de Koninklijke familie – de Koningin en Prinses Mabel in het bijzonder – voor een zeer moeilijke keuze. Hoe je het ook wendt of keert – kijkt de rest van Nederlan mee. Een afschuwelijke en pijnlijke drama – waar een Happy Ending – niet echt denkbaar is. Ik wens de familie, kracht, wijsheid en vooral veel liefde toe in deze zeer moeilijke en pijnlijke tijd.

Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Horoscoop van het Huis Oranje: Neptunus schreeuwt het van de daken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *