Horoscoop van het Huis Oranje: Neptunus schreeuwt het van de daken

In het licht van de zowel plotseling als trieste wending in het leven van de leden van het Koningshuis – wil ik in dit stukje de horoscoop van Nederland bekijken. De horoscoop die ik hiervoor gebruik, is voor de kroning van William I, de eerste Koning van het Huis van Oranje, op 16 maart 1815, om 10.12 jn Den Haag. (klik op beeld om te vergroten)

Persoonlijk, vond ik het opvallend dat Neptunus – een planeet die de reputatie heeft voor onduidelijkheid, lijden en verlossen, droom-staten, illusie, het geest dat overspoeld is in een onbewuste werkelijkheid, de staat van symbiose, de baarmoeder waar moeder en kind een eenheid vormen, enz. – amper in het teken Vissen staat als Prins Friso door een noodlottig ongeval wordt getroffen. De Zon in deze horoscoop staat in Vissen – Neptunus de nieuwe heerser van het teken – is dus ook heerser van de Zon (de regente). Neptunus heeft met uitzichtloos lijden te maken – en het idee van hersendood, in een vegetatieve toestand verkeren, schreeuwt Neptunus van de daken.

Ik was benieuwd naar de vorige keer dat Neptunus deze positie innam en dook de geschiedenis in. Op 20 februari 1848 – met Neptunus net definitief in het teken Vissen – stierf de tweede zoon van Koning Willem II, Prins Alexander van Oranje Nassau– in het buitenland aan tuberculose ?? Er is altijd gespeculeerd dat een zwaar ongeluk in zijn studie jaren – (de Prins werd geraakt door een vallende boom) een rol heeft gespeeld in zijn gezondheidsperikelen. Ook deze Prins werd door een vriend geholpen die tijdens het ongeluk aanwezig was.

Als trans-persoonlijke planeet heeft Neptunus met stemmingen in het collectief te maken. Door zijn huidige positie in de horoscoop  – Neptunus heeft de midhemel net gepasseerd – zal hij misschien de startsignaal geven voor een breed maatschappelijk debat over het zin van ons leven. Dit ongeluk gebeurt niet zo maar in een vacuum – maar in een tijd dat Rick Santorum (een van de Republikeinse  kandidaten) beweert dat je als oudere in Nederland je leven niet zeker bent,  en waarin het normaal is dat een artikel in de VK vraagt of Kirsten (een 18 jarig verstandelijk gehandicapte meisje) zou moeten sterven. Nu zit de Koninklijke familie – de Koningin en Prinses Mabel in het bijzonder – voor een zeer moeilijke keuze. Hoe je het ook wendt of keert – kijkt de rest van Nederlan mee. Een afschuwelijke en pijnlijke drama – waar een Happy Ending – niet echt denkbaar is. Ik wens de familie, kracht, wijsheid en vooral veel liefde toe in deze zeer moeilijke en pijnlijke tijd.

Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Horoscoop van het Huis Oranje: Neptunus schreeuwt het van de daken

 1. Gala zegt:

  Neptunus schreeuwt het inderdaad van de daken! Puur gekeken naar de progressie.
  Heden en verleden, Neptunus ziet eenheden, gehele, het geschapene, Heelal als heel”al”!

  Progressie horos Beatrix, Neptunus conjuct cusp 4e huis, plus Maan in Scorpio onderschept in 5(kids)
  Progressie Alex, Cusp 3 (broers) maakt net overgang naar Vissen plus Neptunus heerser staat op cusp 12.
  Progressie Constatijn, Neptunus, Zon en Mercurius cusp ascendant.
  Progressie Friso, Neptunus exact conjunt de ascendant (Coma/slaapt). Plus MC conjunct Jupiter(brein) in Maagd (Mecurius) Pluto en Mars. Jupiter staat er middenin, de massieve hersenbeschadiging die de arts benoemde kenmerkt precies deze massale vernietigende kracht.
  Van Mabel heb ik het geboorteuur niet maar volgens radix(11-8-1968,Pijnacker) gaat Neptunus transit half
  mei een exacte oppositie maken met haar radix Venus 3° Maagd.
  Hopelijk dat de ziel van Friso dan rust mag vinden! In Niemandsland dat gun je niemand!!!

 2. Elizabeth Hathway zegt:

  Hi Gala, Mooie aanvulling op het stukje. Dank je wel. Even over Mabel – Astromarkt geeft een tijd van 23.45 – afkomstig van een in Belgie wonend astroloog – die zegt het van haar zelf ontvangen te hebben. Als deze tijd klopt dan stond transit Uranus vrijwel exact conjunct haar radix maan ten tijde van het ongeval. Echt een drama – verschrikkelijk… MvgE

 3. Gala zegt:

  Neptunus zou zeggen ongelooflijk! Sprookje van die Prins die niet wakker gekust kan worden!? Niet bestaand!
  Uranus schud de ziel wakker zet alles in een ander licht. Radeloos! De harde feiten. De nieuwe realiteit.
  Een ander perspectief, een ander oog/venster tov leven! Kaarslicht maakt plaats voor halogene!
  Koud licht, helder geen Neptunussferen maar overzichtelijke taal. Dag en nacht, licht en duisternis,
  ieder in een apart huis. De Zon zal de Maan nooit echt ontmoeten, enkel spiegelen. Duidelijk of onduidelijk en
  alle maanstanden daar tussenin. Alleen verheffen laat de 2 duidelijk zien. Bewuste of onbewuste zieletocht.

  Mercurius stond bij Friso progressief in 11 huis zonder verbindingen! Hij is 50 min gereanimeerd zinloos.
  De draden waren al kapot de stroom kon niet meer opgewekt worden.
  Friso zoals wij hem kenden bestaat niet meer. Hopelijk kunnen Irene en Christina die beide zeer spiritueel zijn hun begeleiden naar een grotere werkelijkheid.
  Als je het verdriet achter de bedekte zwarte ogen voelt draait mijn maag om!

 4. Paul zegt:

  inderdaad Gala, Friso is er niet meer al sinds het ongeluk gebeurt is, loslaten is moeilijk maar het moet. wens hen veel wijsheid en sterkte toe.

  Beatrix zal waarschijnlijk aftreden binnenkort kan me echt niet voorstellen dat zij doorgaat na deze ingrijpende tegenvaller.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *