Horoscoop Syrië: Marie Colvin, Pluto en de schoonmaak van Homs

De gebeurtenissen in Syrië staan bijna een jaar lang in het nieuws – maar het leek allemaal zo ver van mijn bed dat ik al een tijdlang de stukken daarover niet meer las. Echter sinds de dood op 22 februari van Times journaliste Marie Colvin – ben ik opnieuw in Syrië geinteresseerd. We leven in een tijd waarin er steeds meer getwijfeld wordt aan de integriteit van de media. Zeker sinds de debacle van de oorlog in Irak – en de niet bestaande wapens van massa-destructie, vragen steeds meer mensen zich af of wat we in krant lezen waar is of niet. En dan komt die eenogige journaliste Marie Colvin voorbij – werkend voor “The Sunday Times”  eigendom van een van de grootste schurken in journalism, Rupert Murdoch. Een grotere paradox kan ik me niet bedenken.

Het zij zo. Aan de integriteit van Marie Colvin – die in 2001 een oog verloor door een granaat scherf  terwijl ze als journaliste verslag deed van de oorlog in Sri Lanka – twijfel ik niet. Ik vond haar moedig, dapper en boven alles, integer. Haar laatste verslag vanuit Holms, gepubliceerde in the Times, en vertaald in de Volkskrant deed mij opnieuw beseffen hoe afschuwelijk oorlog is. De horoscoop van Marie Colvin staat onderaan dit artikel.

Bij het zien van de voorpagina van de Volkskrant vanochtend gingen de haren op mijn rug recht overeind staan. Homs wordt schoongeveegd. Na weken van bombardementen – is de grondgevecht begonnen.  Daar zit je dan – bij de koffie – al wetend dat vandaag honderden een gruwelijke dood zullen sterven. Er kruipt een ongemakkelijk gevoel over mij heen. Ik weet dat de kinderen en de ouderen het meest zullen lijden. Dat is gewoon zo.

Er volgt nu twee horoscopen. Eerst – Syrië – 1 jan. 1944, 00.00 (bron Book of World Horoscopes, Nick Campion).  Wat onmiddellijk opvalt hier is dat Pluto binnenkort met zijn transit over de radix Zon gaat beginnen. Net als elders in de Arabische wereld, begon de problemen in Syrië in maart 2011. In deze horoscoop ging Saturnus in transit over de ascendant. (klik te vergroten)

Tweede horoscoop Marie Colvin: 12 jan. 1956, 12.00 (tijd onbekend) New York

Mercurius in Waterman – de waarheid willen vertellen. Echter wat meteen opvalt is de conjunctie van Mars met Saturnus in Schorpioen – beide in vierkant met Pluto. Het gevaren zone opzoeken – en de eigen angst onder ogen zien en overwinnen. De moed springt eruit vind ik.

Dit artikel wordt ook op de Facebook pagina geplaatst – waar je tevens ook aandacht voor je eigen aktiviteiten kunt vragen.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *