Week horoscoop: Mercurius conjunct Uranus in Ram, een onthulling

Week horoscoop: Vandaag staat Uranus conjunct met Mercurius. Mercurius heeft o.a. met berichtgeving te maken. Is het jullie opgevallen hoeveel verhalen circuleren met een duidelijke Uranus smaak? Van fraude tijdens de verkiezingen in Rusland, tot aan een komeet zichtbaar over Engeland en Schotland (mooi filmpje trouwens) – het Uranus en Mercurius thema duikt overal op.

Week horoscoop: Hoe kunnen wij het beste met de combinatie Uranus conjunct Mercurius omgaan? Mercurius in Ram is recht voor zijn raap en niet bang de achterste van zijn tong te laten zien. De confrontatie kan hij ook wel aan.  Uranus is ook zo – maar met een sausje boven op. Uranus daagt uit, en kan schokkend willen zijn. Een situatie creëren bijvoorbeeld om te zien wat er gebeurt. Iets geks zeggen om een bepaalde reactie uit te lokken. Samen kunnen Mercurius en Uranus heel provocerend zijn, de status quo willen bedreigen.

Week horoscoop: Een normale Mercurius/Uranus conjunctie is binnen een paar dagen voorbij. Mercurius beweegt snel – hij is niet voor niets de boodschapper van de Goden genoemd. Echter op maandag 12 maart gaat Mercurius retrograde lopen – waardoor Mercurius drie keer in contact met Uranus komt (op 18 maart en op 22 april). Dit is voor meerdere redenen belangrijk.

Week horoscoop: Wat we nu doen of zeggen kunnen gevolgen hebben die op dit moment niet te overzien zijn. In Ram kan Uranus zich als een dreumes gedragen – met al zijn nukken en kuren. Daarnaast werkt de  wederzijdse receptie tussen Mars in Maagd en Mercurius in Ram – als een motor – wat tot tien tellen, of een ’time-out’ vragen moeilijk maakt. Dingen worden dus eerst in beweging gezet – maar dan wordt er hard op de rem getrapt. De ware gevolgen van de nu ondernomen akties worden pas later – bij de tweede en derde conjuncties – duidelijk zichtbaar. Uranus in momenteel meer dan tikkeltje grillig – de vierkant met Pluto is bijna tastbaar. Het is vandaag onder deze stand van zaken – dat Israel en de VS elkaar ontmoeten om de oplopende spanning met Iran te bespreken: “Kan Israël een aanval op Iran aan?”

Week horoscoop: De bekende Mercurius retrograde problemen spelen natuurlijk ook. Afspraken die niet nagekomen worden, of die aangepast moeten worden. Problemen met de eigen agenda, computers die moeilijk doen. Hackers (Uranus) zullen ongetwijfeld weer in het nieuws zijn. Stakende openbaar vervoer (of brandweerleden zoals nu in Brazil) ?? Uranus is altijd militant en in vierkant met Pluto – krijgt hij straks versterking.

Week horoscoop: Vanzelfsprekend heeft de conjunctie van Mercurius en Uranus niet alleen een problematische uitwerking. De samenwerking tussen Mercurius en Mars maakt snijerig. We kunnen nu helemaal tot de kern van een probleem doordringen.  Okay.. we kunnen het  niet meteen oplossen – maar we kunnen wel een begin maken. Mercurius en Mars zullen straks beide retrograde lopen – geduld opbrengen kost moeite maar is wel een verreiste.

Week horoscoop: Mercurius loopt dus over Uranus – een briljant idee wordt geboren – iets super origineels. Dan keert Mercurius – ’terug naar de tekentafel’ – naar Vissen en de zee van mogelijkheden. Daarna loopt Mercurius weer vooruit en met volle overtuiging over de Ram punt. Een onthulling… Eindelijk iets tastbaars. De combinatie Mercurius/Uranus is super creatief, vindingrijk en in staat om originele oplossingen te zoeken. Het is net zoiets als wachten op de lente. Het zal gebeuren maar het laat zich niet opjagen.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Week horoscoop: Mercurius conjunct Uranus in Ram, een onthulling

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *