Week horoscoop: De lente equinox, Chiron en Mars in oppositie

Week horoscoop: De afgelopen week is de pijn van kinderen veel in het nieuws geweest. De YouTube film,  ‘Kony 2012’ werd getoond op de school van mijn 14 jarige zoon, en maakte diepe indruk op hem. Kony is een legerleider die o.a. kinderen in Oeganda ontvoert om als  kindsoldaat te laten vechten. In de Volkskrant volop aandacht voor  de rechtszaak tegen Robert M. die in Amsterdam net begonnen is (zie ook de horoscoop voor de Aries ingres hieronder). Daarnaast was er ook het afschuwelijk busongeluk in Zwitersland. Los van de grilligheid en het schok effect van de Mercurius/Uranus conjunctie, die duidelijk het nieuws domineerde, speelt in de achtergrond de oppositie van Mars met Chiron. Chiron staat voor de wond die wij allemaal (in meer of mindere mate) – meestal – in onze kinderjaren oplopen. Kinderen zijn kwetsbaar, en hebben nauwlijks een maatschappelijke stem. Chiron is begaan met hun lot, en tevens het lot van alle buitenstaanders en mensen zonder rechten. Ik heb deze week voor het eerst in jaren voor de tv gehuild. Het nieuws heeft mij geraakt. Het zijn misschien ook collectieve tranen – voor het verloren onschuld, voor het verlies – en ook voor het geweld dat kinderen soms wordt aangedaan. Chiron weet zijn vinger op de meest gevoelige plek te zetten – en laat zien hoe kwetsbaar we zijn.

Week horoscoop: Morgen (20 maart) is de lente equinox ! Dit is een van de keerpunten in het jaarcyclus, in de relatie tussen, de zon en aarde. De nachten worden korter, de dagen langer. Heerlijk. Deze getoonde horoscoop is voor de equinox, lokatie Amsterdam (klik op beeld voor een betere afbeelding)

Week horoscoop: Chiron staat op de ascendant en Mars op de descendant. Desondanks de vele pijnplekken, staat de Venus, Jupiter conjunctie in huis twee, garant voor een goed inkomen voor Amsterdam, van o.a. het toerisme!  Het verlies van subsidies voor kunst en cultuur lijkt de culturele aantrekkingskracht van de stad niet ernstig beschadigd te hebben.  Echter, met zowel Mercurius als Mars retrograde, zullen misschien de resultaten van veel van de plannen die nu gesmeden worden, pas later zichtbaar worden.

Week horoscoop: Daags na de equinox valt de nieuwe maan, eveneens in Ram. De zon en maan staan op dat moment ook conjunct met Mercurius en Uranus wat tezamen een enorme energie stoot zal geven. De wil om te ondernemen is groot – de impulsiviteit tevens ook. Hoe dit uit zal pakken hangt voor een groot deel van de omstandigheden af. In sommige situaties zal het onmogelijk zijn om daadwerkelijk tot handeling over te gaan, hetzij door wettelijke of andere verplichtingen, obstakels, bezwaren, enz.

Week horoscoop: Op vrijdag maakt Mercurius opnieuw zijn entree in het teken Vissen waardoor de emoties het denken kunnen beinvloeden. En op zaterdag staat de maan in Stier wat de stabiliteit bevordert.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Week horoscoop: De lente equinox, Chiron en Mars in oppositie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *