Astrologieblog Venus weken: horoscoop Keith Bakker

Astrologieblog Venus weken:  Gisteravond keek ik omhoog naar de maansikkel, en naar Venus en Jupiter, en werd bewust van hoe schitterend de hemel is op dit moment. Niet vergeten naar boven te kijken!  Venus staat momenteel in haar eigen teken Stier – en 6 juni is datum van de Venus overgang – reden genoeg om Venus in het spotlicht te plaatsen. De komende weken zal astrologieblog zich bezig houden met het thema Venus, alle aspecten van liefde en relatis zullen aan bod komen. Met de Zon momenteel in vierkant met Pluto – ga ik de reeks beginnen met de horoscoop van verslavingsdeskundige Keith Bakker. Maandag werd 7 jaar cel tegen Keith Bakker geëist voor het misbruik van zijn positie als behandelaar. Keith Bakker 24 nov. 1960, Connecticut Valley, CT (tijd onbekend) – mijn excuses voor de korrelige image – door op de horoscoop te klikken, wordt het beeld iets beter-

 

Astrologieblog Venus weken: Merkwaardig dat de eis van het Openbare Ministerie gemaakt wordt onder hetzelfde aspect waaronder Bakker geboren is, nml. de Zon/Pluto vierkant. Een van de centrale thema’s van Zon vierkant Pluto is leren op een positieve manier met macht om te gaan. Pluto geeft inzicht in de psychologie van de ander, en dit op zich al, geeft de Zon/Pluto persoon het vermogen anderen voor eigen gewin te manipuleren. Het leren hanteren van Pluto is een belangrijke levens- thema. Het thema verslaving – zowel als gebruiker als het overwinnen van de patronen die het gebruik in stand houdt – past ook bij dit aspect.* Keith Bakker had een geweldige hulpverlener kunnen zijn..

Astrologieblog Venus weken: De Zon in deze horoscoop staat in Boogschutter – heerser van de Zon, Jupiter – staat in val in het teken Steenbok. Handelen voor eigen gewin in combinatie met een laag zelfbeeld kunnen sterke motiverende factor zijn geweest in wat er tussen Bakker en zijn cliënten afspeelde. Venus staat hier tussen Jupiter en Saturnus in. Dit is een interessante gegeven op zich. Eerst de plezier factor- Jupiter – en dan de pijn factor – Saturnus. Alle progressies en transits die Bakker meemaakt (als planeten direkt lopen tenminste) zullen het ritje, Jupiter, Venus (allebei plezier planeten) eerst meemaken, om vervolgens bij een sterk geplaatst Saturnus in Steenbok te beëinidigen. Saturnus in Steenbok d.w.z. verantwoordelijkheid nemen. Interessant in dit opzicht – dat er 7 jaar wordt geëist – 7 is een nummer dat dikwijls in verband met Saturnus gebracht wordt!

Astrologieblog Venus weken: De Steenbok planeten in de horoscoop van Keith Bakker staan nu ook direct in de vuurline. Pluto staat momenteel op het midpunt tussen Jupiter en Venus en Neptunus in Vissen staat vierkant zijn Zon. Zon/Neptunus geeft weliswaar een overweldigend gevoel van spijt – maar heeft ook – mede door zijn co-heerschappij van het 12e huis – met gevangenzetting te maken!

In zo’n horoscoop, vraag ik me af.. “what’s love got to do with it, got to do with it….?” De rol van Pluto in relaties wordt zichtbaar in de cycli van de Venus overgangen.

*(Wat het gebruik zelf betreft, zal Mars in Kreeft en zijn aspecten een belangrijke rol spelen.)

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in De Venus Weken en getagd, , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Astrologieblog Venus weken: horoscoop Keith Bakker

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *