Astrologieblog Venus weken: horoscoop Keith Bakker

Astrologieblog Venus weken:  Gisteravond keek ik omhoog naar de maansikkel, en naar Venus en Jupiter, en werd bewust van hoe schitterend de hemel is op dit moment. Niet vergeten naar boven te kijken!  Venus staat momenteel in haar eigen teken Stier – en 6 juni is datum van de Venus overgang – reden genoeg om Venus in het spotlicht te plaatsen. De komende weken zal astrologieblog zich bezig houden met het thema Venus, alle aspecten van liefde en relatis zullen aan bod komen. Met de Zon momenteel in vierkant met Pluto – ga ik de reeks beginnen met de horoscoop van verslavingsdeskundige Keith Bakker. Maandag werd 7 jaar cel tegen Keith Bakker geëist voor het misbruik van zijn positie als behandelaar. Keith Bakker 24 nov. 1960, Connecticut Valley, CT (tijd onbekend) – mijn excuses voor de korrelige image – door op de horoscoop te klikken, wordt het beeld iets beter-

 

Astrologieblog Venus weken: Merkwaardig dat de eis van het Openbare Ministerie gemaakt wordt onder hetzelfde aspect waaronder Bakker geboren is, nml. de Zon/Pluto vierkant. Een van de centrale thema’s van Zon vierkant Pluto is leren op een positieve manier met macht om te gaan. Pluto geeft inzicht in de psychologie van de ander, en dit op zich al, geeft de Zon/Pluto persoon het vermogen anderen voor eigen gewin te manipuleren. Het leren hanteren van Pluto is een belangrijke levens- thema. Het thema verslaving – zowel als gebruiker als het overwinnen van de patronen die het gebruik in stand houdt – past ook bij dit aspect.* Keith Bakker had een geweldige hulpverlener kunnen zijn..

Astrologieblog Venus weken: De Zon in deze horoscoop staat in Boogschutter – heerser van de Zon, Jupiter – staat in val in het teken Steenbok. Handelen voor eigen gewin in combinatie met een laag zelfbeeld kunnen sterke motiverende factor zijn geweest in wat er tussen Bakker en zijn cliënten afspeelde. Venus staat hier tussen Jupiter en Saturnus in. Dit is een interessante gegeven op zich. Eerst de plezier factor- Jupiter – en dan de pijn factor – Saturnus. Alle progressies en transits die Bakker meemaakt (als planeten direkt lopen tenminste) zullen het ritje, Jupiter, Venus (allebei plezier planeten) eerst meemaken, om vervolgens bij een sterk geplaatst Saturnus in Steenbok te beëinidigen. Saturnus in Steenbok d.w.z. verantwoordelijkheid nemen. Interessant in dit opzicht – dat er 7 jaar wordt geëist – 7 is een nummer dat dikwijls in verband met Saturnus gebracht wordt!

Astrologieblog Venus weken: De Steenbok planeten in de horoscoop van Keith Bakker staan nu ook direct in de vuurline. Pluto staat momenteel op het midpunt tussen Jupiter en Venus en Neptunus in Vissen staat vierkant zijn Zon. Zon/Neptunus geeft weliswaar een overweldigend gevoel van spijt – maar heeft ook – mede door zijn co-heerschappij van het 12e huis – met gevangenzetting te maken!

In zo’n horoscoop, vraag ik me af.. “what’s love got to do with it, got to do with it….?” De rol van Pluto in relaties wordt zichtbaar in de cycli van de Venus overgangen.

*(Wat het gebruik zelf betreft, zal Mars in Kreeft en zijn aspecten een belangrijke rol spelen.)

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in De Venus Weken en getagd, , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Astrologieblog Venus weken: horoscoop Keith Bakker

 1. Gala zegt:

  Uit deze horoscoop spreekt grote mateloosheid! Zeer sterke Vissen/Boogschutter invloeden.
  Zijn levensweg gaat van Zuisknoop in Vissen (illusies) naar eindbestemming noordknoop in Maagd (zuivere werkelijkheid. Pluto conjunct de Noordknoop zet kr

 2. Gala zegt:

  Pluto conjunct noordknoop zet krachten in beweging die Keith niet kan beteugen. Vierkant zijn zon en opposite trio in Steenbok. Toen Mars pas geleden transitair Pluto stond wou hij volgens vriend zelfmoord plegen.
  Als ik moet hervormen dan maar geheel verdwijnen (vissen). Volgens zijn vriend kent Keith alleen alles of niets.
  Kleur ontbreekt in zijn visie. Hij zei ook het is een enorme klootzak maar wel op een charmante wijze. Pluto
  zo sterk geplaatst is veel te intens, veel te dwangmatig. Leugens, bedrog en verleiding, misleiding zit meer
  in Mercurius conjunct Neptunus in Scorpio. Dit kan geestverheffend zijn maar dat zijn druggs en spirituosa ook.
  Deze twee Neptunus en Mercurius staan driehoek zijn Mars in Kreeft (val) en opposite trio in Steenbok.
  Bij driehoeken ontbreekt vaak de rem. De betonnen muur waar Keith tegenop loopt is Saturnus in eigen teken verhoogd, na uitspattingen is er geen ontkomen aan! Hij leidt met korte ei en lijdt met lange y aan eigen driften die teugloos rondrazen in zijn geliefde zelfbedieningswinkel van al het verbodene.
  Zijn ego zijn Zon in Schutter zoekt ook altijd de uiterste grens op. Met Pluto driehoek Jupiter kan deze heer
  het heel goed uitleggen (machtsaspect) Na zijn drank, druggs en nu weer seksverslaving voelt hij zich volgens diezelfde vriend nog steeds slachtoffer (vissen) van de omstandigheden! Dat hij al lang dader is zal wel een ontkenningsroes zijn. Zijn Vissengeest (nept/merc in scorpio) sterke ontkenning!
  Hij heeft niemand gedwongen tot seks en dat zegt een seksverslaafde! Al geen ander kent hij de stappen
  die leiden (korte ei) naar zijn einddoel. Medogenloos vangt hij de jonge meisjes in zijn oh zo liefdevolle web.
  Hij geeft ze niet alleen het gevoel dat hij er alles van weet! Hij weet er ook alles van.
  Maar de Noordknoop conjunct Pluto eist zuivering (Maagd)… laten we bidden.

 3. Elizabeth Hathway zegt:

  Hallo Gala.. Mooie aanvulling op de tekst – en geweldig om jouw inzichten te lezen. Super taal gebruik..
  “rondrazen in zijn geliefde zelfbedieningswinkel van al het verbodene” … hoe verzin je het 🙂 MvgLiz

 4. Gala zegt:

  Ik surf slechts mee op de golven van verbeeldingskracht en vaak oneindige fantasie van mijn Neptunus in 1.

  Het rijk der verbeelding en fantasie,
  takken die wuiven.
  Het rijk der verbeelding en fantasie,
  doet de geur van ijsbloemen opsnuiven.

  Die verbeelding,
  glans die nooit verduistert.
  Die reusachtige verbeelding,
  die boordevol ongeduld luistert.

  Onze fantasie,
  de gezaaide gouden ooft.
  Onze waanzinnige fantasie,
  een onophoudelijke oogst voor wie gelooft.

  Het rijk der verbeelding en fantasie,
  blinde liefde opent haar ogen.
  Het rijk der verbeelding en fantasie,
  om eindeloos teder te zogen.

  Dit was de ode aan mijn Neptunus in 1, want hij schrijft in zand en dat is met vloed weer verdwenen.
  Wel even realistisch blijven ook al staat Mercurius Retro.
  Oh Ja, nog even mijn taalgebruik; in zin 1 staat beteugen… dat moet natuurlijk beteugelen zijn!

 5. Karin zegt:

  Ik heb eveneens genoten van je geweldige analyses van Keith Bakker en beeldend, origineel taalgebruik. Een ode aan Neptunus in 1 inderdaad. De verbeeldingskracht en taalkundige schwung zijn grote kwaliteiten hoor als ze daar uit voortkomen. (heb zelf neptunus op mijn zuidknoop)

 6. Elizabeth Hathway zegt:

  Nogmaals… Enig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *