Venus Workshop: Macht en Onmacht in de liefde: Een unieke kijk op het fenomeen ‘relatie’

Macht en onmacht in de liefde
Een unieke kijk op het fenomeen ‘relatie’

De Venus overgang van 6 juni biedt ons een mooi gelegenheid om met elkaar het thema liefde uit te diepen. De astrologische symbool voor Venus, een cirkel boven de kruis, symboliseert de triomf van de geest over de materie, de zinnelijkheid en de begeerte. Echter, de Venus overgang is onderdeel van een 243 jaar cyclus, die vervaarlijk dichtbij de omloop tijd van Pluto ( 245 jaar) komt. De eeuwige liefde of een slagveld? In deze workshop gaan we de verborgen en meestal onderbelichte Venus thema’s blootleggen.

Wij praten over de ‘macht der liefde’, alwetend dat de liefde zowel transformerend als ook alles vernietigend kan zijn. Elizabeth Hathway, onderzoekt de Pluto thema’s in relaties. Is het mogelijk deze vaak ‘karmische’ relaties te herkennen en indien ja, hoe? Zij doet ook een poging de Venus overgang te duiden.

Hoe komt het dat een relatie soms heel anders uitpakt dan we aanvankelijk dachten? Hadden we niet kunnen  zien aankomen? Het antwoord hierop is nee. Of toch wel?

Er was eens….
Het begin van een relatie is het begin van een verhaal. Een of beide mensen heeft misschien rond die tijd uitzonderlijke dromen gehad. Er was wellicht een bijzondere incident of de omstandigheden van de aanvankelijke ontmoeting waren ongewoon.

Als we de symboliek van deze verhalen en beelden combineren met astrologische inzichten op basis van synastrie en de composiet horoscoop kunnen we tot verassende inzichten komen.

Of je nou een relatie hebt of je nog altijd afvraagt wat er met’ De Ene ‘mis is gegaan of je wilt weten hoe je (nog )beter met je cliënten kunt werken….kom met je dromen en verhalen en je charts ( met toestemming van de ander natuurlijk.)

Faye Cossar en  Zelda Hall werpen een licht in de donkere hoeken. Door ons aandacht te richten op dat wat zich doorgaans aan het randje van onze gewaarzijn bevindt en dat met astrologie te combineren.

Faye Cossar voert sinds 1986 een praktijk in Amsterdam als professioneel astrologe en therapeute.  Faye is Master of Arts in Cultural Astronomy and Astrology aan de Universiteit van Bath Spa in Engeland.

Zelda Hall heeft meer dan 25 jaar ervaring met het werken met individuen en groepen. Ze heeft haar studie psychologie en filosofie gevolgd aan Trinity College Dublin. Een van de grootste bronnen van inspiratie in haar werk is Process Oriented Psychology. P.O.P. heeft zijn wortels in Jungiaanse psychologie, taoïsme en fysica.

Elizabeth Hathway is al vanaf de middelbare school met astrologie bezig. Zij heeft diploma’s van o.a.The Faculty of Astrological Studies. Elizabeth organiseert cursussen, workshops en lezingen in Amsterdam, en is eigenaar van 360 degrees Astrology.

De workshop vindt plaats op zondag 29 april van 10.00 tot 17.00 in Lumen, Keizersgracht 58 ter Amsterdam. De kosten zijn Euro. 100,- . Inschrijven doe je door te mailen naar hathway77@hotmail.com

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie en relaties, De Venus Weken en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *