Venus weken: Liefde is.. Pauw en Witteman?

Venus Weken: De liefde komt in velen vormen – en als we over Venus spreken mag de relatie tussen collega’s absoluut niet uitgesloten worden. Het klikt tussen mensen of het klikt niet – en Venus kan bepalend zijn voor hoe de sfeer op werk ervaren wordt.

Jeroen Pauw (15/8/1960- Hilversum) en Paul Witteman (14/10/1946 – Haarlem) zijn Pauw en Witteman, het aktualiteitsprogramma dat sinds 4 september 2006, vanuit Amsterdam, live uitgezonden wordt. “Live” het woord geeft het aan: “anything might happen”. Er is ruimte voor het onverwachte. Ik heb naar de horoscopen van deze twee gekeken omdat ik merk als ik naar het programm kijk, dat ze elkaar ontzettend goed aanvullen. Het is een soort “twee handen op een buik” gevoel. De manier waarop ze moeiteloos met uiteenlopende soorten gasten kunnen praten, vind ik fascinerend. Het zijn twee mannen die duidelijk met elkaar op hun gemak zijn – en dat gevoel van gemak – brengen ze over op hun gasten en hun kijkers.

Deze horoscoop is een bi-wiel met Paul Witteman in de binnen wiel, en Jeroen Pauw aan de buitenwiel. (klik op pauwwit voor image)

pauwwit

Waar ik opzoek ben – is de verbindende faktor of faktoren tussen deze twee horoscopen – en straks met de horoscoop voor het eerste aflevering van het programma Pauw en Witteman. Waarom deze twee mannen samen in dit programma? In een praatprogramma moet er een sterke Mercurius element zijn, wil het programma kans op slagen hebben. Witteman lijkt mij eerder de onderzoeker, Saturnus conjunct Pluto in vierkant met Mercurius maak gravend en doortastend. “Ik wil achter de feiten komen”.Pauw heeft zijn heerser Venus in Maagd conjunct Pluto. Pauw heeft Mars sextiel Mercurius, Witteman heeft Mars conjunct Mercurius. “Woorden als wapens” zou je kunnen zeggen!! Wat ook opvalt is dat beide mannen een Zon/Uranus verbinding hebben: Witteman de driehoek, Pauw de conjunctie. Originaliteit – eigenwijsheid – ook op dit belangrijke vlak delen ze iets gemeen.

De horoscoop voor de eerste uitzending van Pauw en Witteman:

De 1e uitzending was op 4 september 2006, om 11.oo vanuit Amsterdam. De Zon en Mercurius staan in Maagd – Mercurius is hier in zijn eigen teken. Sterker nog de Zon en Mercurius staan in oppositie met Uranus. Uranus – live televisie – met alle mogelijkheden dat er iets “onverwachts” kan gebeuren. Voor beide mannen – omdat ze zelf sterke Uranus verbindingen hebben – past zo’n programma helemaal in hun “straatje”. Mensen die geboren zijn onder een aspect van de buitenplaneten hebben vaak “iets” met die cyclus gemeen – zelfs als beide planeten in transit – geen direkte aspecten met de geboorte horoscopen maakt. Dit is mijn ervaring.  De ascendant van de show is in Tweeling – ook nog een verwijzing naar Mercurius, daarnaast staat de Maan op de midhemel in Waterman driehoek de ascendant. De Maan is aan het begin van de teken – er is veel ruimte om te groeien. Dit laat ook zien dat dit programma een eigen groep trouwe “eigenzinninge / Uranus type” kijkers aan zal trekken. Mensen die het okay vinden om op 11.00 de televisie aan te zetten……

Uranus lijkt mij  – de sterkste verbindende faktor – tussen alle drie de horoscopen. En Venus dan? Zoals je zou verwachten, komt Venus heel mooi naar voren in de relatie horoscoop. De drievoudige conjunctie – in Weegschaal van Venus, Neptunus en Saturnus in – zegt voldoende!

een deel van deze tekst verscheen eerder op 19 maart 2010.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in De Venus Weken en getagd, , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Venus weken: Liefde is.. Pauw en Witteman?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *