Venus van dichterbij

De opkomende Venus overgang heeft met twee grond principes te maken: de Zon d.w.z. bewustzijn, focus, de kern energie, dat wat alles bij elkaar houdt en bindt; en Venus, d.w.z. de principe van liefde, relatie, vriendschappelijkheid, schepping. Venus is op zo’n moment dichter bij de aarde dan Mercurius. Zij is zichtbaar in het gezicht van de Zon. Ik citeer nu uit de vorige astrologieblog newsletter.

“De Venus Overgang
Niet alleen de maan, maar ook de planeten hebben knopen.* Vanuit de Zon gezien (de heliocentrische invalshoek) staat de noordknoop van Venus op 16 graden 26\’ Tweeling. Om Venus over het gezicht van de Zon te zien bewegen- zoals op 6 juni – moet zowel de Zon als Venus zich tegelijkertijd rondom de Noordknoop van Venus bevinden**. Het is een kwestie – net als bij eclipsen – van declinatie. De planeten moeten de juiste plekken innemen, de juiste verhouding ten opzichte van elkaar hebben anders zien we vanaf de aarde (de geocentrische perspectief) niets gebeuren.

De Venus Overgang
Venus is niet voor niets het symbool van harmonie en schoonheid. Er is een mooi patroon in de Venus overgang. Het hele cyclus van 243 jaar, bestaat uit twee \’overgang\’ conjuncties op de Noordknoop van Venus (met 8 jaar tussen beide), een periode van 122 jaar zonder overgang, gevolgd door twee \’overgang\’ conjuncties in de december maand op de Zuidknoop van Venus (eveens met 8 jaar tussen beide). De vorige Venus overgang van 8 juni 2004, signalleerde het einde van de vorige 243 jaar cyclus en het begin van een nieuwe.  Dit vind ik heel bijzonder.”

Zondag 29 april, geef ik samen met Faye Cossar en Zelda Hall een workshop die diep ingaat op het thema relaties. Waarom zijn wij eenzaam? Waarom lukt het niet om een relatie in stand te houden? Dit belooft een boeiende workshop te worden en er zijn nog plekken. Als je mee wilt doen, meld je z.s.m. aan.

*Wat is een knoop? De knopen zijn de snijpunten van de baan van een planeet met het vlak van de ecliptica.

**Tees Reitsema\’s artikel over de heliocentrische knopen op de website van Joye Hoen is zeker de moeite van het lezen waard: http://www.astrologie.ws/plknopen.htm

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie en relaties, De Venus Weken en getagd, . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Venus van dichterbij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *